Next-level în tehnologia procesării biomasei

MEq
By MEq iulie 7, 2021 17:26

Next-level în tehnologia procesării biomasei

După lansarea lui BA 916 (în iunie 2020), noul BA 926 este al doilea procesor mobil de biomasă lansat într-un interval de un an, alăturându-se noii generații de procesoare JENZ. Noul venit calcă pe urmele versiunii anterioare BA 725. La baza dezvoltării au stat atât cunoștințele din sectorul tocătoarelor, cât și factorii care și-au dovedit succesul în tehnologia anterioară de procesare.

Baza noii dezvoltări este sistemul TwinGear, deja consacrat pe modelul anterior BA 725. Sistemul unic cu două viteze de lucru permite abordarea aproape a oricărui tip de material – indiferent că este vorba despre resturi vegetale, rădăcini, deșeuri sau trunchiuri lemnoase.

„Este logic să ne dorim ca această flexibilitate semnificativă să nu lipsească din noul model BA 926”, a subliniat managerul de produs Hans Heinrich Hermeier. Creșterea deschiderii de alimentare la 900 mm în combinație cu sistemul puternic de tragere au ca rezultat o creștere remarcabilă a materialului final, care se datorează unei viteze mai mari cu circa 60% a benzii de tractare și cu aproape 90% a rolei superioare.

BA 926 este, de asemenea, similar modelului BA 916 din punctul de vedere al ușurinței în utilizare. Pe lângă sistemul Operator Info, ce include o telecomandă easy2CONNECT și lumini intermitente ce indică statusul utilajului, folosirea inovatorului controler easy2 asigură ușurință lucrului de zi cu zi. Conversia la controlerul easy2 include sistemul de selectare a modului de lucru. În funcție de materialul care urmează să fie procesat, pot fi stocate până la trei programe.

În afara componentelor deja consacrate, noul procesor mobil de biomasă BA 926 se impune și prin tehnologia de tocare. Preluarea geometriei sistemului de tragere de la tocătoare are avantajul decisiv că rotorul este alimentat cu material (lemn) într-o manieră mai controlată. Rezultatul este o calitate mai bună a așchiilor lemnoase și protecție suplimentară pentru utilaj. Datorită balustradelor și treptelor suplimentare, accesul la rotor și urcarea pe utilaj până la nivelul motorului se fac mai ușor. Noile platforme ale utilajului și înălțimea mai mare de tragere asigură mai mult spațiu pentru efectuarea lucrărilor de întreținere ale rotorului și ale sistemului de mărunțire. Pot fi economisiți timpi prețioși în ceea ce privește trecerea de la modul de tocare la cel de mărunțire.

MEq
By MEq iulie 7, 2021 17:26

Follow & like us

ADVERTISING

OPINION