Morbark introduce un nou încărcător frontal articulat și o nouă freză de cioate sub marca Rayco

MEq
By MEq noiembrie 11, 2019 11:31

Morbark introduce un nou încărcător frontal articulat și o nouă freză de cioate sub marca Rayco

La începutul lui noiembrie, la TCI Expo 2019, Pittsburgh, producătorul nord-american Morbark a lansat încărcătorul frontal compact Rayco 1800AWL și freza de cioate RG165T-R. Noile produse sunt un răspuns direct la cererile și feedback-ul clienților.

Încărcătorul frontal articulat de dimensiuni compacte Rayco 1800AWL
Proiectat pentru aplicații de manipulare în sectorul amenajărilor peisagistice, adresându-se totodată și companiilor de închiriere, municipalităților și chiar micilor business-uri din domeniul agricol, 1800AWL este primul model al noii linii AWL. Utilajul este puternic, deși este ușor și are un impact redus asupra pe suprafețelor delicate – iarbă, alei și pavaje. Compactul încărcător articulat poate lucra cu o mare varietate de accesorii. Sistemul de prindere rapidă îi permite utilizatorului să treacă rapid de la cupă la furci sau la alte unelte, pentru o flexibilitate optimă la locul de muncă.

Brațul telescopic asigură o înălțime excelentă de ridicare și descărcare, permițând încărcarea în camioane cu bene cu pereți înalți și abordarea altor aplicații care necesită o rază extinsă. 1800AWL are o înălțime maximă de ridicare (la bolțul cupei) de 289.6 cm. Propulsat de un motor diesel Kubota D1105 de 24,8 hp (18,5 kW), 1800AWL dezvoltă o capacitate de ridicare de 816,5 kg.

Dimensiunile reduse (1800AWL are doar 128,8 cm lățime) și designul articulat oferă operatorilor agilitatea de care au nevoie pentru a manevra utilajul în spații strâmte (curți mici sau căi de acces înguste), iar anvelopele de gazon au un impact minim asupra solului/gazonului în viraje.
Punând confortul și siguranța operatorului în prim-plan, 1800AWL dispune de un scaun cu suspensie cu profil redus și cabina certificată ROPS/FOPS. Designul cu cabină deschisă oferă o vedere clară asupra locului de muncă în toate direcțiile, iar comenzile intuitive fac aceste mașini simplu de operat de către oricine.

Freza de cioate Rayco RG165T-R
Noua freză de cioate Rayco RG165T-R este ideal pentru îndepărtarea rapidă a cioatelor de mari dimensiuni. Motorul pe benzină Ford V8 de 165 hp (123 kW) oferă suficientă putere și cuplu în astfel de aplicații, îndeplinind cerințele de emisii, fără a necesita sisteme complexe de post-tratare.

Modelul RG165T-R este echipat cu șenile de cauciuc ”non-marking” și are un tren de rulare retractabilă, ceea ce îi permite o bună manevrabilitate în spații strâmte (poate încăpea pe o poartă de 92 cm, apoi se extinde până la 130 cm, pentru o deplasare stabilă). Sistemul de propulsie prezintă viteze de deplasare variabile. Lama acționată hidraulic este utilă pentru curățarea locului și se poate plia la trecerea utilajului prin spații înguste (porți).

Discul de frezare cu un diametru de 71,1 cm (28 „), cu 40 de dinți Super Tooth, asigură o lățime de tăiere de 184,1 cm, având o înălțime și o adâncime de frezare de 71,1 cm (deasupra și sub nivelul solului). Transmisia hidrostatică se aplică unui discul de frezare exclusiv Rayco „Quick Stop”. Utilajul cu comandă de la distanță wireless RG165T-R este manevrabil și bine etanșat împotriva prafului, a apei și a altor elemente externe.

MEq
By MEq noiembrie 11, 2019 11:31

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION