Metso achiziționează McCloskey

MEq
By MEq iunie 10, 2019 22:36

Metso achiziționează McCloskey

Metso a semnat un acord pentru achiziționarea producătorului canadian de echipamente mobile de concasare și sortare McCloskey International, extinzându-și astfel oferta în industria agregatelor la nivel global.

În perioada 2019-2023 se estimează că piața globală a echipamentelor mobile pentru agregate va crește anual cu 4-6%, determinată de investițiile în construcția de drumuri. Cu această achiziție, Metso va participa mai activ la creșterea produselor mobile din industria agregatelor.

„Această achiziție este în concordanță cu strategia de creștere a Metso și vine să întărească divizia noastră de agregate în zonele cheie de creștere. Diferitele serii de echipamente pentru agregate echilibrează portofoliul nostru axat pe sectorul minier”, a declarat Pekka Vauramo, președinte și CEO al Metso.

„Clienții din sectoarele de agregate și construcții au nevoi diferite. Această achiziție susține planurile noastre de extindere pentru a aborda clienții prin numeroase canale complementare și oferte, răspunzând nevoilor lor diverse”, a adăugat Markku Simula, președinte al diviziei Aggregates Equipment, Metso. „Mai departe, Metso intenționează să continue dezvoltarea mărcii McCloskey și a canalelor sale de distribuție, independent de brand-ul Metso”.

„Suntem mândri de creșterea obținută într-o piață atât de competitivă. Știu că aderarea la Metso este mișcarea potrivită pentru toți clienții, angajații, dealerii și partenerii noștri de afaceri. Combinația dintre focusul nostru asupra produselor și oamenilor și resursele globale ale Metso va duce la crearea unor soluții și mai bune pentru clienții noștri”, a spus Paschal McCloskey, fondator, președinte și CEO al McCloskey.

McCloskey are aproximativ 900 de angajați în Canada, Statele Unite și Irlanda de Nord. Valoarea aferentă tranzacției este de 420 mil. CAD (279 mil. EUR). McCloskey se va raporta la segmentul Minerals al companiei Metso. Încheierea achiziției este așteptată pentru trimestrul al patrulea al lui 2019.

MEq
By MEq iunie 10, 2019 22:36

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest