Metodologia de compactare Tana

MEq
By MEq iunie 29, 2019 22:18

Metodologia de compactare Tana

Tana este primul compactor de deșeuri de pe piață construit special pentru astfel de aplicații. Seria E este rezultatul unei dezvoltări îndelungate a acestor produse și soluții, oferind utilizatorilor beneficii remarcabile. Configurația cu doi tamburi față/spate pe întreaga lățime a utilajului, construcția rigidă a șasiului și dinții de zdrobire de pe tamburi se numără printre caracteristicile unice ce diferențiază compactoarele de deșeuri Tana de mașinile altor producători de pe piață.

Designul unic asigură o disponibilitate maximă de funcționare a mașinii. Cu mai puține treceri, o întreținere simplificată, o bună manevrabilitate și un control mai ușor, compactoarele Tana Seria E sunt capabile să facă față deșeurilor într-un mod eficient din punctul de vedere al costurilor, asigurând o capacitate mai bună de compactare la costuri de operare mai mici.

Compactarea are la bază următorii factori:
1. Masa utilajului influențează cât de adâncă este compactarea. Un utilaj mai masiv are o capacitate mai mare și poate atinge mai rapid rata de compactare dorită. Comparând compactarea în cadrul aceleiași clase de greutate, costurile pentru un compactor de deșeuri Tana sunt cele mai scăzute raportat la kg/m3.

2. Există două tipuri diferite de presiuni la compactare: cea de compactare a deșeurilor și cea de extrudare a deșeurilor. Dinții de compactare presează materialul mai adânc, iar zona plată a tamburului cauzează presiunea la sol (împreună cu dinții). Presiunea la sol se manifestă doar la nivelul suprafeței superioare, în vreme ce dinții compactează deșeurile mai adânc. În cele din urmă, masa utilajului distribuită la nivelul acestor dinți va determina întregul tambur (sau roată) să se afunde în material (deșeuri) și să îl compacteze. Cu cât sunt mai mulți dinți în contact direct cu materialul, cu atât e mai bine.

3. Un diametru mare al tamburului acoperă o suprafață mai mare de material. Un utilaj cu patru roți creează un strat de compactare mult mai mic până să atingă același nivel de compactare ca tamburul cu lățime întreagă. Dimensiunile mai reduse ale tamburului de compactare Tana maximizează presiunea la sol și afundarea mașinii. Iar afundarea va duce la compactarea materialului! În ultimii 40 de ani, Tana a efectuat studii despre diametrul corect al tamburului de compactare, stabilind mărimea potrivită care să efectueze compactarea pe materiale elastice, precum deșeuri menajere, materiale plastice, deșeuri mixte etc. Tana poate compacta straturi mai groase datorită numărului mai mare de dinți.

4. Lățimea tamburului sau a roții. Având calități elastice, deșeul tinde să iasă în toate direcțiile posibile în timpul compactării. O lățime prea mică a roții va permite extrudarea materialului la ambele margini, dar și între roți. Acest lucru va face ca zona deja compactată să devină din nou necompactată. Designul tamburului Tana este proiectat astfel încât să obțină compactarea dintr-o singură trecere, iar extrudarea materialului se va produce doar la capetele tamburului.

5. Tipul de deșeuri are, de asemenea, efect asupra cantității finale compactate (kg/m3). În unele țări din Europa de Nord și de Vest, deșeurile sunt de obicei pre-tratate; de exemplu, cantitatea de material organic este minimizată. În alte țări precum SUA, Australia și unele țări din Asia, cantitatea de deșeuri organice poate fi extrem de ridicată. Acest lucru are în mod evident efect asupra ratei de compactare ce poate fi atinsă. În oricare dintre cazuri, Tana garantează o rată de compactare cu minimum 10% mai bună decât alte utilaje de compactare.

6. Dacă ar fi să simplificăm lucrurile, se poate spune că este posibilă compactarea deșeurilor cu orice utilaj, atât timp cât durata lucrărilor nu contează. Însă, pentru că timpul este important, iar fluxul de deșeuri este constant, este nevoie să se atingă cea mai ridicată rată de compactare într-un timp cât mai scurt, din cât mai puține treceri și cu costuri cât mai mici posibil. Masa utilajului în raport cu cantitatea de deșeuri, cu numărul de dinți de strivire și cu designul tamburului sunt factori semnificativi. Cu cât cantitatea de deșeuri primite este mai mare, cu atât rezultatele compactorului Tana vor fi mai bune comparativ cu orice tip de utilaj cu patru roți.

MEq
By MEq iunie 29, 2019 22:18