Mercedes-Benz Trucks setează noi standarde în segmentul camioanelor premium pentru transport pe distanțe lungi

MEq
By MEq iunie 23, 2021 16:24

Mercedes-Benz Trucks setează noi standarde în segmentul camioanelor premium pentru transport pe distanțe lungi

Încă din 1996, Mercedes-Benz Actros stabilește standarde ridicate în domeniul transportului pe distanțe lungi și al transporturilor de distribuție grea. Cea mai recentă generație Actros, începând din 2018, a oferit continuu inovații în domeniul digitalizării, conectivității și al siguranței. Inovații precum Multimedia Cockpit, MirrorCam, funcțiile de conducere parțial automatizate și sistemele de siguranță îmbunătățite dovedesc încă o dată că Actros îndeplinește în mod admirabil cerințele crescânde din sectorul transportului rutier, sprijinind în mod durabil șoferul în îndeplinirea sarcinilor sale.

După lansarea a două noi modele în 2021 – Actros F, cu accent pe funcționalitate, respectiv ediția limitată Actros Edition 2, Mercedes-Benz Trucks introduce acum Actros L, cel mai mare și mai exclusivist camion din această serie de modele de succes.
„Când am dezvoltat Actros L, ne-am concentrat în mod deosebit pe confortul șoferului, siguranța, conectivitatea și costul total de operare pentru a crea beneficii suplimentare pentru clienții noștri și pentru șoferii lor”, spune Andreas von Wallfeld, Head of Marketing, Sales and Services la Mercedes-Benz Trucks.

Deosebit de spațios
Totul începe cu cabina șoferului, care în variantele StreamSpace, BigSpace și GigaSpace are o lățime de 2,5 m și oferă un interior extrem de spațios. Lipsa tunelului motor se traduce într-o podea plană, ce creează o ambianță foarte confortabilă. Poziția de condus a șoferului a fost redusă cu 40 mm. Farurile cu LED-uri, disponibile opțional, au o intensitate a luminii mai mare decât farurile cu xenon și oferă o iluminare excelentă a drumului.

Caracteristici de siguranță
Mercedes-Benz Trucks contribuie la un trafic rutier cât de sigur posibil prin utilizarea sistemelor active de siguranță. Acest lucru este demonstrat nu doar de Lane Keeping Assist, Proximity Control Assist și MirrorCam (care înlocuiește oglinzile convenționale), ci și de o serie de alte caracteristici de siguranță.

Disponibil opțional pentru Actros L este Mercedes-Benz Sideguard Assist S1X, care (fata de sistemul anterior S1R) este echipat cu o funcție suplimentară care ar putea salva vieți. Active Sideguard Assist avertizează șoferul cu privire la deplasarea pietonilor sau a bicicliștilor pe partea copilotului, iar acum este capabil să inițieze o manevră automată de frânare la viteze de virare de până la 20 km/h pentru a opri vehiculul, daca șoferul nu reușește să răspundă la timp la avertizări.

O altă opțiune de echipare pentru Actros L este a doua generație Active Drive Assist (ADA 2). Sistemul asistă în mod activ șoferul cu ghidarea longitudinală și laterală a camionului și poate menține automat distanța față de vehiculul din față, poate accelera și poate conduce autonom, dacă sunt îndeplinite condițiile de sistem necesare, cum ar fi o rază de curbă suficientă sau marcaje rutiere clar vizibile. În plus, ADA 2 include funcția de asistență pentru oprirea de urgență, care poate iniția o oprire de urgență dacă șoferul nu mai controlează volanul, în ciuda avertismentelor vizuale și sonore. Dacă vehiculul se oprește, sistemul poate acționa automat noua frână electronică de parcare. În plus, ușile sunt deblocate, astfel încât paramedicii sau alte persoane să poată ajunge direct la șofer în caz de urgență medicală.

Dacă legea impune un asistent la frânarea de urgență, Actros L este echipat, de asemenea, cu Active Brake Assist 5 (ABA 5) ca dotare standard, cu funcție de recunoaștere a pietonilor. De asemenea, sistemul reacționează dacă există riscul unei coliziuni frontale cu un pieton. ABA 5 funcționează utilizând un sistem combinat de radare și cameră. Dacă sistemul detectează riscul unui accident cu un vehicul sau o persoană (traversând prin fața camionului, venind spre acesta, mergând pe aceeași bandă sau oprindu-se brusc în fața camionului), sistemul emite inițial un avertisment vizual și sonor șoferului. Dacă șoferul nu răspunde corespunzător, sistemul poate iniția frânarea parțială într-o a doua etapă. Dacă amenințarea unei coliziuni continuă, ABA 5 poate efectua o frânare maximă automată completă – la viteze ale vehiculului de până la 50 km/h.

Conectivitate pe măsură
Sistemul inteligent de control al vitezei, Predictive Powertrain Control (PPC), poate lua în considerare topografia, cursul unui drum și semnele de circulație. Aceasta înseamnă că pot fi evitate manevrele inutile precum frânarea, accelerarea și schimbarea treptelor de viteză. Ultima generație Actros dotată cu PCC consumă cu până la 3% mai puțin combustibil pe autostrăzi și drumuri expres și cu până la 5% mai puțin pe drumuri rurale, comparativ cu modelele care nu sunt dotate cu acest sistepl. Noul afișaj Eco-Support din Multimedia Cockpit Interactive îl ajută pe șofer să adopte un stil de conducere cât mai economic posibil.

Mercedes-Benz Truck App Portal
Mercedes-Benz Truck App Portal permite companiilor de transport să profite de noile oportunități de conectivitate și să-și echipeze vehiculele cu aplicații care îmbunătățesc eficiența și confortul, cum ar fi serviciile telematice de la FleetBoard. Analiza performanței Fleetboard, de exemplu, permite evaluarea și optimizarea comportamentului de conducere, Fleetboard Time Management oferă o perspectivă detaliată asupra timpilor de conducere și a timpilor de pauză ai șoferului, în timp ce Fleetboard Mapping afișează starea și poziția vehiculelor.

Mercedes-Benz Uptime, scutul de protecție digital
Truck Data Center este elementul central al FleetBoard și servește ca bază pentru celelalte soluții de conectivitate. Modulul de conectivitate primește datele de la senzori, camere și dispozitivele din camion și le analizează pentru o serie de aplicații. Truck Data Center nu este doar baza pentru numeroasele servicii ale FleetBoard, ci și pentru Mercedes-Benz Uptime, contractul de service pentru disponibilitate maximă a vehiculelor.

Mercedes-Benz Uptime combină rețeaua inteligentă de conectivitate a vehiculelor cu asistența intensivă, oferind clienților Mercedes-Benz Trucks un serviciu inovator. Obiectivul este de a ajuta clienții să-și îndeplinească comenzile de transport în mod fiabil, asigurându-se că vehiculele petrec cât mai mult timp pe drum. Programările în atelierul de service sunt reduse la minimum, iar planificările sunt mai eficiente. Pentru a reduce defecțiunile, orice reparații necesare sunt identificate din timp, iar clienții beneficiază de asistență luând în considerare cerințele lor de planificare operațională. Rezultatele: o mai bună planificare a vizitelor de atelier, o disponibilitate mai mare a vehiculelor și un grad mai ridicat de siguranță rutieră.

MEq
By MEq iunie 23, 2021 16:24

Follow & like us

ADVERTISING

OPINION