Mecalac mizează pe mobilitate cu noul încărcător cu braț pivotant AS600

MEq
By MEq iulie 8, 2019 23:54

Mecalac mizează pe mobilitate cu noul încărcător cu braț pivotant AS600

Încărcătorul cu braț pivotant Mecalac Swing oferă performanțe superioare pe toate șantierele de construcții. Abilitatea sa de a fi condus, manevrat și de a pivota brațul simultan este cheia unei productivități ridicate. Odată cu acest tip de încărcător, Mecalac propune mobilitate, stabilitate și manevrabilitate pe spații mici. Astfel, cu ocazia târgului internațional Bauma 2019, Mecalac a prezentat în premieră noul încărcător cu braț pivotant AS600.

Șantierele de construcții urbane sunt adesea aglomerate, iar spațiul de lucru este limitat. Conceput în jurul unui șasiu dintr-o singură bucată, cu 3 moduri de virare ca standard – 2 roți viratoare, 4 roți viratoare și crab – mobilitatea acestui utilaj este asigurată 100%.
Cu 4 roți viratoare și un braț pivotant la 180°, Mecalac Swing poate efectua o rotație completă pe o amprentă cu 20% mai mică decât cea a unui încărcător convențional.

Stabilitate
Orice ar ridica în cupa frontală, odată ce axa spate este blocată, brațul se poate roti la 180° fără pierderea stabilității. Datorită acestei stabilități în toate pozițiile și pe toate terenurile, încărcătorul cu sistem de braț Swing este capabil să transforme radical logistica șantierelor de construcții. Indiferent de circumstanțe, nu își pierde echilibrul, fie că se deplasează pe șantier, între șantiere sau se află în diferite etape de lucru. Raza mică de întoarcere asigură un grad foarte ridicat de manevrabilitate, chiar și în cele mai limitate locuri.

Șantierele de construcții urbane și spațiile limitate sunt mediile naturale ale încărcătorului compact cu braț pivotant. Pe lângă caracterul compact, esențial în aceste medii de lucru, eficiența încărcătorului este determinată de ciclurile de încărcare/descărcare, ce constau în multe manevre consumatoare de timp – manevre reprezentând o mare parte a timpului de lucru al încărcătoarelor convenționale. Pe baza acestor considerații, s-a născut inovatorul concept de încărcătoare Mecalac Swing. Conceptul pivotant acordă o atenție și mai mare operării unui încărcător pe roți, pentru a-i crește eficiența și confortul pentru șofer.

Caracter compact
Unul dintre marile beneficii în operare a fost realizat prin economisirea timpului în toate manevrele și evitarea mișcărilor inutile pentru optimizarea utilizării spațiului disponibil pe teren. Datorită brațului său, încărcătorul Swing pivotează în loc să efectueze manevre de repoziționare. În consecință, se pierde mai puțin timp, se generează mai puțin zgomot, este necesară o întreținere mai redusă, există un risc mai scăzut de accidente, iar impactul asupra mediului e mai mic.

De exemplu, un încărcător convențional are nevoie de o amprentă de 10 metri pentru a încărca un camion, iar un încărcător cu sistemul de braț Swing necesită doar 5 metri. În același mod, neobstrucționarea traficului pe durata efectuării unor lucrări de umplere a unui șanț, înseamnă economie de timp și mai puține întreruperi. Caracterul compact al unui încărcător Mecalac Swing îi permite să ocupe o singură bandă în timpul lucrărilor, acolo unde alte încărcătoare ar avea nevoie de două benzi.

MEq
By MEq iulie 8, 2019 23:54

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest