MB Crusher a introdus noua generație de cupe de sortare cu arbori rotativi

MEq
By MEq mai 13, 2019 11:43

MB Crusher a introdus noua generație de cupe de sortare cu arbori rotativi

De la creatorii primei cupe de concasare multifuncționale cu fălci din lume vine acum noua serie MB-HDS, o adevărată revoluție pentru toți utilizatorii. Cu ocazia expoziției internaționale Bauma 2019, producătorul italian MB Crusher a anunțat lansarea noii generații de cupe de sortare cu arbori rotativi.

„Noua serie MB-HDS diferă radical de toate celelalte sisteme disponibile pe piață. A fost concepută pentru a fi un adevărat atu: se poate adapta la o serie de medii de lucru și poate sorta diferite tipuri de materiale cu o simplitate și o viteză fără precedent, fără a necesita un specialist sau o pregătire specială. Începând cu anul 2001, când am brevetat prima noastră cupă de concasare, MB Crusher a evoluat, rămânând dedicată scopului său, și anume de a ușura munca pe șantier și de a o face competitivă, autonomă și profitabilă. Ceea ce caută profesioniștii, companiile și utilizatorii este posibilitatea de lucra continuu, fără pauze de întreținere, și de a ușura procesarea materialelor, care adesea poate fi costisitoare. De-a lungul anilor am îndeplinit aceste cerințe fundamentale cu echipamente inovatoare care transformă materialele uzate în oportunități – un element-cheie pentru multe companii din zilele noastre. Acum facem un nou pas înainte odată cu linia MB-HDS Shaft Screener. Suntem cu adevărat mândri de departamentul nostru de Cercetare și Dezvoltare: nu se oprește niciodată din lucru, asemenea cupelor noastre de concasare și sortare care, de peste cincisprezece ani, lucrează neîncetat pe șantierele de construcții”, a afirmat Diego Azzolin, Production Director la MB Crusher, cu ocazia lansării de la München.

Conceput pentru reducerea deșeurilor și creșterea rentabilității șantierului, acest echipament este cea mai nouă „bijuterie” a companiei italiene, renumită în întreaga lume. Ceea ce este nou la cupa MB-HDS Shafts Screener este abilitatea sa de a se adapta la diferite tipuri de lucru și materiale. Este soluția ideală pentru cei care trebuie să proceseze diferite tipuri de deșeuri de construcții (moloz), ce pot fi rapid transformate în materiale reutilizabile și profitabile.

„Am creat un echipament care, singur, este capabil să depășească diferitele provocări cu care se confruntă zilnic cei implicați în excavare, demolare, reciclare, activități agricole și peisagistice. Noua serie MB-HDS de cupe selectează și concasează materialele de excavare și demolare, asfaltul, cărbunele, materialele organice, lemnul, coaja și materialele plastice ușoare. Este posibilă transformarea unui material într-altul fără efort și oricând: aceasta este cea mai importantă și mai utilă inovație. De fapt, folosind cupa de sortare MB-HDS, arborii rotativi se pot schimba cu ușurință direct pe șantier – o singură persoană poate face aceasta în câteva minute. Sistemul nostru brevetat păstrează suporturile rotative în poziție, rotoarele pot fi ușor îndepărtate și repoziționate, în timp ce alinierea unghiulară este menținută pe poziție. Pentru noi, dezvoltarea acestui nou sistem reprezintă un progres, iar pentru companii, fie ele mari sau mici, înseamnă un șantier de construcții permanent operațional, pentru obținerea de materiale de înaltă calitate care pot fi reutilizate sau vândute, economisind costurile de transport, dezmembrare și întreținere.” Până acum, aceasta era o operațiune complexă, mai ales pentru că este dificilă poziționarea corectă a arborilor rotativi (trebuie sincronizați cu sistemele de transmisie și rolele de lângă acestea) și pentru că lagărele de susținere trebuie înlocuite.

Inovatoarea cupă MB-HDS este disponibilă în patru modele, cu arbori potriviți pentru diferite cerințe de sortare a materialelor. La fel ca în cazul cupelor de concasare MB, pot fi ușor instalate pe excavatoare mari, miniexcavatoare și încărcătoare (de la 5 la 35 tone) pentru a se deplasa cu ușurință pe șantierele de construcții, în orașe sau în zone agricole îndepărtate. Schimbarea arborilor rotativi poate fi efectuată oriunde. Aceștia au un sistem de lubrifiere centralizat, iar toate uneltele de întreținere sunt amplasate în interiorul unui compartiment al cupei. Totuși, acestea nu sunt singurele inovații, deoarece noile cupe MB-HDS au grijă de utilajul pe care sunt instalate. Un sistem hidraulic automatizat de absorbție a șocurilor reduce descărcarea acestora la nivelul mașinii, astfel încât motorul, componentele transmisiei și brațul utilajului să nu sufere vreo avarie. Este vorba de grija pentru durata de viață a utilajului și reducerea costurilor de întreținere.

„Compacte, fiabile, robuste și sigure, unitățile MB-HDS sunt proiectate să fie multifuncționale și extrem de versatile, precum și mai silențioase. Astfel, companiile le pot utiliza în orașe și centre istorice, unde trebuie sortate diferite tipuri de materiale, dar spațiul și timpul sunt limitate. Noul sistem reduce nivelurile de zgomot cu 40% la procesarea materialelor, în conformitate cu normele în vigoare, eliminând astfel necesitatea instalării unor sisteme externe de control al zgomotului”, a mai spus Azzolin.

MEq
By MEq mai 13, 2019 11:43

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION