Măsurători cu drone și soluții automatizate și fără operator uman pentru utilaje, demonstrate de Doosan Infracore

MEq
By MEq noiembrie 27, 2019 15:28

Măsurători cu drone și soluții automatizate și fără operator uman pentru utilaje, demonstrate de Doosan Infracore

Pe 20 noiembrie 2019, în Boryeong City, Coreea, Doosan Infracore (DI) a prezentat „Concept-X”, eveniment la care au participat peste 200 de persoane, printre care oficialități locale, reprezentanți ai mediului de afaceri sau ai agențiilor guvernamentale, precum și experți din diverse instituții academice.

Concept-X este o soluție de control cuprinzătoare care poate fi folosită pentru a topografia un șantier cu ajutorul unei drone 3D, a stabili planuri operaționale bazate pe date topografice și a opera utilajele de construcții – excavatoare și încărcătoare frontale – fără intervenție umană. Pe scurt, Concept-X valorifică șantierul viitorului prin realizarea lucrărilor dificile de construcții doar de către utilaje, permițând astfel personalului uman liber să se axeze pe sarcini mai complexe de analiză și management.

Deși unele tehnologii individuale fără pilot uman au fost deja introduse în domeniul utilajelor pentru construcții, lansarea tehnologiilor automatizate Doosan Infracore fără pilot, destinate întregului proces de operarea a unui șantier – de la lucrări topografice până la operarea utilajelor de construcții, precum excavatoare și încărcătoare frontale – este o premieră mondială.

Concept-X cuprinde o gamă largă de tehnologii (Fourth Industrial Revolution) de ultimă oră, precum recunoașterea imaginii, tehnologii cognitive / de control, tehnologii de conducere autonomă, comandă de la distanță folosind 5G, măsurări 3D efectuate cu drone, estimarea și atribuirea exactă a volumului de muncă, dar și tehnologii de anticipare a defecțiunilor mașinilor.

Noile tehnologii lansate cu ocazia demonstrației au inclus o tehnologie concepută pentru a crea hărți tridimensionale ale șantierului cu ajutorul datelor colectate de o dronă; o tehnologie care permite utilajelor de construcții (excavatoare și încărcătoare frontale) să efectueze operațiuni optimizate fără echipaj în funcție de orice situație de șantier; și o tehnologie care face posibilă monitorizarea în timp real a progresului lucrărilor prin intermediul soluției comprehensive de control X-Center.

Doosan Infracore afirmă că această soluție va crește semnificativ productivitatea și fezabilitatea economică, prin reducerea timpului și a costurilor necesare operării utilajelor de construcții, făcând totodată șantierele mai sigure. Doosan Infracore intenționează să scoată pe piață Concept-X până în 2025. Însă până la comercializarea conceptului, Doosan Infracore va introduce treptat fiecare dintre tehnologiile sus-menționate – inclusiv măsurătorile făcute cu drone, analize de ultimă oră ale datelor și operațiuni și comenzi fără echipaj uman pentru utilajele de construcții –, de îndată ce vor fi complet verificate și testate.

„Concept-X nu este doar o tehnologie fără pilot uman: mai degrabă, ea integrează multiple tehnologii de ultimă generație care pot răspunde imediat tuturor modificărilor care pot apărea simultan pe șantiere”, a declarat Dongyoun Sohn, CEO al Doosan Infracore. „Va deveni o tehnologie centrată pe om, care nu numai că va aduce îmbunătățiri remarcabile în economie, dar va crea și mai multe locuri de muncă în industriile high-tech.”

MEq
By MEq noiembrie 27, 2019 15:28

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION