Manitou lansează soluții destinate sectorului de construcții pentru piețele emergente

MEq
By MEq mai 16, 2019 16:26

Manitou lansează soluții destinate sectorului de construcții pentru piețele emergente

Grupul Manitou lansează două noi telehandlere și două încărcătoare compacte pentru piețele din Asia, Orientul Mijlociu și Europa de Est. Prezentate la un eveniment în Thailanda în fața dealerilor și jurnaliștilor internaționali, aceste soluții reprezintă un răspuns adaptat nevoilor acestor piețe specifice, cu un cost total de proprietate adecvat utilizatorilor lor.

O piață cu creștere rapidă
Datorită schimbărilor mari în multe zone metropolitane, există numeroase proiecte de infrastructură (autostrăzi, metrou etc.), precum și construcții rezidențiale și comerciale. Acestea contribuie la sănătatea economică actuală a industriei construcțiilor din lume. Pentru a ajuta aceste lucrări la scară largă, Grupul Manitou și-a extins oferta cu două telehandlere și două încărcătoare compacte. Soluțiile inteligente și robuste optimizează profitabilitatea lucrărilor, iar costul total al proprietății scade continuu. Versatilitatea acestor modele este, de asemenea, un răspuns la nevoile proiectelor din țările emergente.

Noi telehandlere Manitou si Gehl
Modelele Manitou MXT 840 și Gehl TX 408 răspund eficient nevoilor utilizatorilor. Ele pot realiza diferite lucrări, datorită unei game largi de atașamente pentru construcții, precum furci, cupe, vinciuri etc. Aceste utilaje sunt compatibile cu toate atașamentele Gehl și Manitou; totodată permit operatorilor să lucreze în siguranță pe șantier.

„Ambiția noastră este de a dezvolta piața de telehandlere prin intermediul unor modele ușor de utilizat, robuste și cu un cost total de proprietate adecvat utilizatorilor locali. În Orientul Mijlociu și Asia-Pacific, segmentul de telehandlere de la 6 la 10 m este o parte semnificativă a pieței acestor mașini. Prin urmare, oferă o oportunitate de creștere pentru grup. Alegerea noastră este, de asemenea, justificată de nevoile de echipamente pentru telehandlere care se dezvoltă semnificativ pe termen scurt și lung datorită proiectelor de modernizare din regiunile respective”, a spus Kévin Arnou, manager de produs Manitou Group.

Cu o înălțime de ridicare de 7,60 m pentru o capacitate maximă de 4 tone, aceste modele sunt potrivite în special pentru construcțiile de clădiri. Telehandlerele pot fi controlate în 3 moduri de direcție: 2 roți, 4 roți sau modul crab. Cu o gardă mare la sol de 39 cm, MXT 840 / TX 408 este deosebit de bun pentru deplasarea în teren accidentat. Transmisia include o cutie de viteze cu convertizor de cuplu. În cabină, comenzile sunt intuitive pentru a permite utilizatorilor să învețe rapid și să fie eficienți pe șantier.

Experiența Grupului Manitou poate fi văzută și în alegerea componentelor, incluzând un șasiu foarte robust și un braț pentru o utilizare durabilă pe termen lung. Aceste modele vor fi disponibile pe piețele din Asia, Orientul Mijlociu și Europa de Est începând cu mijlocul lunii iunie 2019 la dealerii Manitou și Gehl.

Ofertă extinsă în segmentul de încărcătoare compacte
Împreună cu produsele lansate, Grupul Manitou comercializează și două versiuni de încărcătoare compacte Gehl și Manitou. Cu o gamă largă de accesorii (cupe, perii de măturat și ciocane hidraulice), Manitou 1340R și Gehl R134 sunt mașini foarte versatile ce pot executa o multitudine de lucrări, eliminând necesitatea unor echipamente diferite.

Echipate cu un motor de 49 hp și transmisie cu convertizor de cuplu, aceste modele oferă o înălțime de ridicare de 3,58 m pentru o capacitate maximă de încărcare de 608 kg. Având 1,3 m lățime și 1,9 m înălțime, aceste încărcătoare compacte se deplasează cu ușurință în zone strâmte pe șantierele de construcții. De asemenea, pot intra/ieși ușor din subsoluri sau locurile de parcare, sporind productivitatea utilizatorilor. Aceste modele sunt utilizate și pentru construcția de drumuri, în special la încărcarea autobasculantelor, datorită înălțimii de basculare a cupei de 2,2 m. Raza de virare e de doar 1,75 m.

Pentru o utilizare sigură, încărcătoarele se încadrează în standardele ROPS/FOPS. Brațul și șasiul sunt din oțel foarte rezistent, încât operatorii să se poată bizui pe un utilaj durabil și de încredere chiar și în condiții dificile de climă sau de mediu. Comenzile din interior sunt ergonomice, iar întreținerea a fost optimizată, cu puncte de mentenanță zilnică ușor accesibile.

„Segmentul de încărcătoare compacte de 600 kg reprezintă o parte semnificativă a volumului anual global al acestei piețe. Modelul R134 / 1340R se adresează în special Orientului Mijlociu, Indiei și Australiei, care împreună reprezintă peste 70% din sector. Ne așteptăm la o creștere semnificativă a cererii de încărcătoare compacte, iar tendințele de pe alte piețe ne fac optimiști cu privire la viitorul încărcătorului în aceste regiuni!”, a afirmat Philippe Bisson, director de dezvoltare Manitou Group.

MEq
By MEq mai 16, 2019 16:26

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION