Lucrezi mai mult, consumi mai puțin cu noile încărcătoare frontale de clasă medie Cat 980/980 XE și 982/982 XE

MEq
By MEq iunie 16, 2021 16:33

Lucrezi mai mult, consumi mai puțin cu noile încărcătoare frontale de clasă medie Cat 980/980 XE și 982/982 XE

Oferind performanțe premium în clasa de încărcătoare frontale între 9 si 11 tone, noile încărcătoare frontale de talie medie Cat 980 și 982 sunt cu până la 10% mai productive și au costuri de întreținere mai mici cu până la 20% comparativ cu modelele anterioare 980M și 982M cu transmisie Powershift. Ca noutate în această clasă de încărcătoare frontale medii, modelele Cat 980 XE și 982 XE vin cu o transmisie continuu variabilă (CVT) proiectată și fabricată de Caterpillar, ce oferă o eficiență crescută a consumului de combustibil cu până la 35% și costuri de întreținere mai reduse cu până la 25%, comparativ cu modelele seriei M. Aceste noi încărcătoare frontale pe roți includ o platformă tehnologică extinsă ce crește performanța utilajelor și îmbunătățește eficiența operațională.

Tehnologie nouă – informații disponibile în timp real
Sistemul standard Cat Payload cu Asisteță de pe toate încărcătoarele frontale din seria 980 și 982 asigură cântărirea precisă a sarcinilor utile din cupă, pentru ca operatorii să poată încărca cu exactitate de fiecare dată. Această nouă tehnologie include funcții de cântărire la înălțime redusă (low-lift-weigh) și de basculare a cupei cu comandă manuală (manual tip-off). Sistemul opțional Cat Advanced Payload extinde funcționalitatea sistemului de bază cu moduri Lists-Management, Multitask- & Manual-Add și asistență Tip-off. Compatibil cu software-ul de măsurare al unui producător terț, acesta poate integra, fără fir, utilajul în procesul de măsurare cu Dispatch-for-Loading (ce necesită un abonament suplimentar).

Noua funcție Cat Autodig cu Auto Set Tires propune o tehnică de încărcare adecvată pentru a reduce semnificativ deraparea anvelopelor și timpul de încărcare. Poate automatiza întregul ciclu de încărcare a cupei, oferind factori constanți de umplere a cupei, pentru o productivitate mai mare cu până la 10%.

În echiparea standard, împreună cu Autodig și Auto Set Tires, noile modele introduc și funcția Application-Profiles, care, prin apăsarea unui singur buton, stabilește mai mulți parametri ai utilajului pentru a optimiza setările în funcție de aplicația desfășurată. Pot fi create profiluri personalizate pentru a se potrivi situațiilor specifice ale clientului. Butoanele selectabile Job Aids de pe ecran, împreună cu noul aspect simplificat al comenzilor, contribuie la ușurința operării utilajului, astfel încât toți operatorii să fie mai productivi.

Noile modele XE
Pentru prima dată în această clasă de dimensiuni, Caterpillar oferă o opțiune de transmisie continuu variabilă (CVT), extinzând oferta de încărcătoare frontale de talie medie Cat. Noile Cat 980 XE și 982 XE valorifică experiența de peste 10 ani a producătorului reflectată în producția modelelor 966K XE, 966M XE și 972M XE.

Încărcătoarele frontale 980 XE și 982 XE dispun de un sistem de transmisie cu variație continuă, cu traseu paralel, de înaltă eficiență. Aceasta combină un traseu mecanic direct de la motor la roți cu un variator Hystat. Integrarea perfectă dintre transmisia CVT, motor, sistemul hidraulic și sistemul de răcire Cat îmbunătățește semnificativ consumul de combustibil cu până la 35%, prin reducerea turației nominale a motorului cu tracțiune ridicată. Aceste modele au o capacitate de modulare fină a tracțiunii și trepte virtuale, pentru ca operatorii să facă ușor trecerea de la utilajele cu transmisie PowerShift la cele cu CVT. De asemenea, nivelurile de zgomot din timpul operării sunt reduse.

Confort si siguranță
Accesul la noua cabină a operatorului se face ușor datorită ușii largi, treptelor late și mânerelor ce oferă stabilitate suplimentară. Noul scaun reglabil cu suspensie e disponibil în versiunile Comfort, Deluxe și Premium, ce includ opțiuni de încălzire și încălzire/răcire, pentru un confort îmbunătățit indiferent de anotimp. Centurile de siguranță sunt acum monitorizate, iar sistemul poate fi suplimentat cu un girofar exterior, sporind siguranța la locul de muncă. Operatorii mai înalți vor aprecia spațiul generos la nivelul picioarelor din interiorul noii cabine, în timp ce amortizoarele de sunet, dispozitivele de etanșare și montanții elastici ai cabinei asigură niveluri mai mici de zgomot și vibrații, pentru un mediu de lucru silențios. Sistemul ride control de generație nouă se comportă ca un amortizor de șocuri pentru a îmbunătăți confortul de deplasare în condiții de teren accidentat.

Noul tablou de bord împreună cu ecranul tactil de înaltă rezoluție oferă un control intuitiv și ușor de utilizat al încărcătorului frontal, pentru performanțe sporite. Sistemul de direcție electrohidraulic prin joystick montat în dreptul cotierelor scaunului asigură un control precis al noilor modele Cat 980 și 982, cu mișcări minime ale brațelor, sporind confortul și precizia de încărcare. Pentru modelul 980 este disponibilă echiparea si cu volan convențional. Sistemul de aer condiționat controlat automat menține cabina la nivelul dorit de confort.

Noile încărcătoare frontale au acum un sistem push-to-start ce necesită identificarea validă a operatorului (Operator-ID) pentru a porni motorul. ID-ul funcționează pe baza unei parole introduse pe display sau cu cheie opțională Cat cu Bluetooth. Poate acționa ca un sistem de securitate a utilajului cu restricții de funcționare programabile.

Parbrizul înalt, de la nivelul podelei până în plafon, îmbunătățește vizibilitatea asupra zonei de lucru, iar camera retrovizoare standard împreună cu oglinzile exterioare convexe cresc vizibilitatea în jurul utilajului, pentru o mai bună siguranță de exploatare. Radarul Cat Detect ce avertizează operatorii cu privire la potențialele pericole și sistemul Multi-view (360 grade) sunt opțiuni disponibile ce oferă un nivel suplimentar de supraveghere în jurul acestor încărcătoare frontale, promovând o operare sigură.

Economii semnificative de întreținere
Intervalele extinse de înlocuire a fluidelor și filtrelor reduc costurile de întreținere cu până la 20% la încărcătoarele frontale de talie medie Cat 980 și 982 și cu până la 25% la modelele 980 XE și 982 XE. Toate intervalele de întreținere sunt extinse acum la 1000 de ore, eliminând timpii de nefuncționare de la fiecare 500 de ore. De asemenea, utilajele oferă un acces ușor la centrele de service hidraulice și electrice și la punctele de lubrifiere grupate.

Tehnologiile de service de la distanță de pe noile încărcătoare frontale de talie medie Cat pot reduce deplasările tehnicienilor de service pe șantier și pot asigura funcționarea utilajului la performanțe maxime. Depanarea la distanță conectează utilajul cu departamentul de service al reprezentantului oficial pentru diagnosticarea rapidă a codurilor de eroare, fără a necesita vreo conexiune prin cablu a utilajului.

Funcția Remote Flash se asigură că încărcătoarele frontale au permanent software-ul actualizat, încadrându-se în programul de producție. Fișierele de actualizare se derulează în fundal, iar instalarea lor poate fi inițiată de către client, într-o manieră sigură, de pe portalul web Cat Remote Services, reducând impactul asupra orarului de lucru. Contribuind la managementul flotei prin indicarea locației încărcătorului, a orelor și a programelor de întreținere, portalul web conectează managerii de flote cu propriile utilaje și permite ca solicitările de service ale dealerului să fie efectuate de pe un dispozitiv mobil.

Unelte de lucru
Cupele din seria Cat Performance realizează un echilibru perfect între forma cupei si articulația brațului, pentru a obține factori de umplere mai ridicați și o mai bună retenție a materialului, comparativ cu alte cupe cu aceeași capacitate nominală. Uneltele de lucru Cat sunt parte integrantă a designului complet al utilajului și contribuie semnificativ la performanța și eficiența încărcătoarelor frontale pe pneuri Cat.

Noul Cat 980 poate fi echipat opțional cu o cuplă rapidă Fusion, ce permite schimbarea rapidă a diferitelor cupe direct din cabină. De asemenea, clienții pot alege din mai multe configurații de construcție specială, optimizând astfel performanța și durabilitatea încărcătorului în aplicații grele, precum Industrial & Waste (industrie și depozite de reciclare/deșeuri), Forestry (industria forestieră), Steel-mill (turnătorii) și Block-handler (manipularea blocurilor mari de rocă).

MEq
By MEq iunie 16, 2021 16:33