Logset lansează un nou harvester hibrid: Logset 8H GTE Hybrid

MEq
By MEq mai 23, 2019 14:25

Logset lansează un nou harvester hibrid: Logset 8H GTE Hybrid

Logset lansează un harvester hibrid de dimensiuni mai mici: Logset 8H GTE Hybrid. Acesta este cel de-al doilea model hibrid al constructorului finlandez, după ce în 2016 a lansat cu succes cel mai mare harvester pe roți din lume, Logset 12H GTE Hybrid.

„Când am lansat primul harvester hibrid, lumea a fost fascinată de pasul important făcut de Logset. Succesul modelului Logset 12H GTE Hybrid se bazează pe o tehnologie uimitoare care răspunde nevoilor din aplicațiile forestiere moderne. Trei ani mai târziu, cererea pentru soluții durabile, productive și economice este mai mare ca oricând, iar tehnologia Logset este pregătită pentru utilaje de dimensiuni mai mici. Logset se angajează să ofere soluții credibile care să ducă mai departe industria utilajelor forestiere. Lansarea acestui nou produs este o investiție în care credem cu tărie”, a spus Pascal Réty, Vice President of Sales.

Noul model de harvester hibrid are un motor diesel AGCO Power 74 LFTN conform cu standardul european de emisii Stage 5. Cele două părți principale ale sistemului hibrid sunt motorul electric și supercondensatorii (supercapacitorii) utilizați ca unități de stocare a energiei. Sistemul hibrid oferă o putere suplimentară de până la 100 kW. Harvesterul hibrid atinge o productivitate mai mare datorită unui cuplu mai rapid, ceea ce îi permite mașinii să execute cu ușurință mai multe sarcini în același timp. Sarcina motorului este menținută constantă, reducând emisiile de noxe per metrul cubic de masă lemnoasă recoltat.

„Acest model hibrid este potrivit pentru mai multe piețe și poate fi echipat cu un cap de recoltare și procesare Logset TH65 sau TH75. Utilajul are costuri de operare mai mici comparativ cu un harvester obișnuit, ceea ce este unul dintre principalele beneficii ale tehnologiei hibride. Economia consumului de combustibil poate fi de până la 30%. Tehnologia hibridă este, în mod clar, o parte importantă a viitorului în aplicațiile forestiere durabile”, a mai spus Réty.

MEq
By MEq mai 23, 2019 14:25

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest