Link-Belt avansează în segmentul macaralelor tot-teren

MEq
By MEq august 1, 2019 14:25

Link-Belt avansează în segmentul macaralelor tot-teren

Link-Belt a prezentat la Bauma 2019 cel mai nou membru din linia sa de macarale tot-teren: 175|AT de 150 de tone (175 tone scurte). Bazându-se pe succesul modelelor anterioare și pe o îmbunătățire continuă, macaraua cu cinci axe 175|AT încorporează cel mai versatil și mai compact design al Link-Belt. Cu numeroase funcții și un aspect nou, 175|AT răspunde cerințelor și așteptărilor clienților de pe toate piețele.

Cabină pentru două persoane
175|AT dispune de o cabină pentru două persoane, care include tot confortul pe care șoferul și l-ar putea dori. Folosind tehnici noi, cabina este construită dintr-un cadru ușor de aluminiu extrudat, în faza de proiectare fiind efectuate teste ample la impact pentru a confirma robustețea structurii. Astfel, cabina a trecut cu succes testele de impact lateral, frontal și pentru acoperiș. „Echipa noastră de dezvoltare a pus accent pe îmbunătățirea eficienței la volan și reducerea oboselii șoferului – înțelegând că un șofer poate petrece câteva ore pe zi conducând către și de pe locul de muncă”, a declarat Rick Curnutte, senior product manager pentru macarale tot-teren.

Tot în cabina, Link-Belt introduce și sistemul de control Pulse 2.0, cu un ecran tactil color de 7 inch, care poate împărți (ca monitor) pentru a afișa imagini oferite de sistemul de camere Vision. Pulse 2.0 monitorizează în mod continuu operațiunile mașinii, care includ date despre motor și transmisie, presiunea și temperatura anvelopelor, presiunile cilindrilor de suspensie și chiar avertizează șoferul dacă macaraua este pregătită pentru transport în configurația cu remorcă.

Autoșasiul
Macaraua 175|AT este propulsată de un motor Cummins QSX15 de 535 hp (398.9 kW), valorificând succesul pe termen lung al macararelor hidraulice Link-Belt cu un singur motor. Din dorința de a gestiona optim factorii critici precum masa și puterea multifuncțională, alegerea de a merge în continuare pe configurația cu un singur motor a fost clară pentru această macara tot-teren cu cinci axe. Motorul off-highway de 15 litri Cummins QSX15 Tier 4 Final oferă putere din abundență pentru deplasarea mașinii și executarea sarcinilor de ridicare. Modelul 175|AT are transmisie standard full time 10x8x10 și cinci moduri de deplasare pe șantier.

Prin intermediul sistemului Pulse 2.0, V-CALC (Variable Confined Area Lifting Capacities) este soluția care permite operatorului 81 de poziții diferite asimetrice de calare, astfel încât să se plieze optim pe nevoile șantierului. Limitele de spațiu de pe șantiere vor împiedica mereu un operator să folosească extensia completă a calajelor. Însă, pe display-ul Pulse, operatorul poate previzualiza capacitățile disponibile pentru toate configurațiile de calare.

Cabina de operare este adaptată operațiunilor specifice macaralelor tot-teren. Sistemul Pulse 2.0 cu ecran tactil de 10 inch (25,4 cm) este ”inima” acestei macarale, cu funcții și comenzi intuitive, adaptabile și la îndemână. Vizibilitatea de pe scaun este optimă indiferent de vreme, cabina având ștergătoare pe geamurile din față și din plafon, precum și guri de aerisire bine poziționate pentru dezghețare rapidă.

Brațul
Modelul 175|AT este echipat cu un braț principal cu șase secțiuni (13 – 60,1 m), un braț prelungitor, opțional, din trei segmente de 3 – 9,9 – 16,8 m (hidraulic sau manual), precum și trei extensii de braț zăbrelit a câte 5,4 m. Cu atașamentul maxim instalat, macaraua atinge o înălțime la vârf de 96 m, făcând-o ideală în multe aplicații, de la instalarea structurilor metalice grele până la turnuri de telefonie mobilă.

175|AT prezintă, de asemenea, sistemul dovedit de ridicare a vârfului „Sure Lock”. Acesta ajută la ridicarea exactă a vârfului, dar și în secvența de pliere corespunzătoare, reducând munca la înălțime. Procedurile de ridicare a vârfului pe macaralele mobile și pe șenile Link-Belt au fost foarte bine primite pe piață pentru ușurința asamblării și operarea de către o singură persoană. Macaraua se poate deplasa cu o sarcină pe axă sub 12020 kg, cu o contragreutate de 4989 kg.

MEq
By MEq august 1, 2019 14:25

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION