Liebherr lansează gigantul R 9600 din noua generație de excavatoare hidraulice pentru exploatare minieră

MEq
By MEq martie 27, 2021 15:59

Liebherr lansează gigantul R 9600 din noua generație de excavatoare hidraulice pentru exploatare minieră

După ani de dezvoltare, Divizia Mining a Grupului Liebherr lansează noul excavator hidraulic R 9600. Gigantul de 600 t stabilește noi standarde în piața exploatării miniere de suprafață. Succesorul popularului R 996B intră pe piață după un an de experiență în teren, în Australia – cea mai mare piață pentru excavatoarele din clasa de 600 t. Noul utilaj are la bază anii de cercetare centrată pe clienți și succesul excavatorului de 800 de tone, R 9800. Astfel, R 9600 va intra în producția de serie la finele acestui an.

R 9600 are la bază două modele puternice din portofoliului de excavatoare miniere Liebherr: R 996B și R 9800. Primul, R 996, a fost introdus în 1995, urmat apoi de R 996B, în 2000. Acest utilaj foarte popular a fost un reper în piața de mining, în ultimii 25 de ani, în special în Australia, unde peste 70% dintre aceste excavatoare au acumulat până azi 5,5 milioane ore de operare. Însă, R 9600 nu numai că se bazează pe succesul predecesorului său, dar este și inspirat de „fratele său mai mare”, popularul R 9800 de 800 de tone, cu care împarte o lungă listă de componente care și-au dovedit fiabilitatea în ultimii zece ani pe R 9800.

După testarea primelor prototipuri la fabrica din Colmar, Franța, la începutul anului 2020, primele excavatoare pre-serie R 9600 și-au făcut debutul operațional în aplicații de extracție a cărbunelui si a minereului de fier, în Australia. Împreună cu doi clienți foarte importanți ai săi, BHP și Thiess, Liebherr a început validarea în parteneriat a primelor două unități.

Optiuni de acționare
R 9600 este echipat cu două motoare Cummins QSK50 cu tehnologii avansate de combustie. Întrucât costurile cu combustibilul reprezintă cea mai mare parte a TCO (costurile totale de proprietate) pentru utilajele miniere, Liebherr a dezvoltat și implementat soluții LPE (Liebherr Power Efficiency). Aceste sisteme proprii de management pentru controlul motorului și al sistemului hidraulic reduc substanțial consumul de combustibil fără a compromite productivitatea generală a utilajului. Noile caracteristici oferă, de asemenea, un pas suplimentar către soluțiile Liebherr de reducere a emisiilor.

Pentru regiunile reglementate, este disponibilă o versiune de motorizare conformă cu standardele EPA Tier 4f / EU Stage V ce include cea mai recentă tehnologie SCR de post-tratare. Conform reglementărilor privind emisiile, sistemul SCR reduce oxizii de azot prin injectarea unui lichid reductiv în fluxul de evacuare.
În curând va fi disponibilă si o versiune de acționare cu motor electric, o alegere productivă pentru exploatările miniere ce dispun de infrastructura electrică necesară.

Cupe optimizate
R 9600 se folosește de un design inteligent al componentelor implicate în procesul de excavare, cum ar fi cupa întoarsă „EVO” brevetată, cilindrii hidraulici, levierele de comanda, articulațiile cupei și bolțurile de fixare. Rezultatul este o rată de productivitate globală crescută, fără a compromite durata de viață a componentelor.

În configurația standard cu cupă întoarsă, cu pachet de uzură Heavy Duty, R 9600 vine dotat cu o cupă de 37,5 m3, pentru o potrivire perfectă cu camioanele miniere Liebherr (pereche excavator-camion rigid). Poate încărca un camion de 190 t din 3 treceri, un camion T 264 de 240 t, din 4 treceri, un camion T 274 de 300 t, din 5 treceri și un camion T 284 de 375 t, din 6 treceri.
Excavatorul este, de asemenea, disponibil si în configurația cu cupă dreaptă, cu o capacitate de 37,0 m3, ca dotare standard cu pachet de uzură Heavy Duty.

Performanțe de durată
Conceput pentru a fi utilizat în toate aplicațiile la nivel global, R 9600 este construit pentru a rezista la peste 80.000 de ore de operare. Cu o fiabilitate îmbunătățita, structura superioara este o dezvoltare complet nouă. Trenul de rulare robust, din oțel rezistent la uzură, este îmbunătățit cu un nou sistem hidraulic de tensionare a șenilelor. Cadrul greu al șenilei, lubrifiat standard pentru toată durata de exploatare, și rolele șenilei încorporează designul brevetat al căii de rulare a rolei și designul înregistrat al saboților de șenilă.

Ca producător de echipamente originale (OEM), Liebherr și-a construit o reputație solidă în dezvoltarea și producția de componente de înaltă calitate pentru aplicații miniere. R 9600 beneficiază de această reputație prin componente fiabile, dezvoltate și fabricate de Liebherr.

Cabină de ultimă generație
R 9600 are o cabină nouă, proiectată pentru confortul operatorilor – un spațiu de lucru de ultimă generație, de 14 m3. Designul cabinei reduce vibrațiile și nivelurile de zgomot la 69 dB.

Pentru a permite cele mai bune condiții de lucru posibile, inginerii Liebherr au repoziționat cabina înapoi pe partea stângă (la 996 era pe dreapta), aliniindu-se standardului celorlalte excavatoare din gamă. Scaunul operatorului a fost poziționat cât mai la stânga pentru a oferi operatorului cea mai bună vizibilitate asupra brațului și zonei de lucru. Luminile LED fac lucrul pe timp de noapte mai ușor și mai sigur. Cabina este echipată cu display-uri moderne, tactile. Sistemul de aer condiționat este un concept cu design modular ce poate fi schimbat cu ușurință, fiind disponibile sisteme de aer condiționat simple sau duble. Pentru și mai mult confort, sunt disponibile scaune premium cu ventilare, sistem de filtrare HEPA și multe alte funcții.

R 9600 dispune de un sistem superior de vizibilitate a perimetrului utilajului, compus din patru camere amplasate în locații strategice pe suprastructura rotativă. Monitorul dedicat din cabină oferă o vedere continuă la 270° în jurul utilajului.

Sisteme de asistență
Stabilind noi standarde în industria minieră, R 9600 este echipat cu Sisteme de Asistență Liebherr. Aceste aplicații avansate încorporate sunt concepute pentru a susține operatorii prin analize și informații utile pe baza datelor în timp real, astfel încât să devină mai eficienți.

Truck Loading Assistant îl ajută pe operator să obțină o productivitate și o eficiență optime. Cu o precizie de măsurare de 99%, sistemul măsoară sarcina utilă instantanee a cupei și oferă operatorului informații în timp real. Truck Loading Assistant calculează numărul de treceri necesare pentru atingerea sarcinii utile țintă a camionului și oferă, de asemenea, o actualizare progresivă pentru atingerea acestui calcul. În plus, pentru a oferi operatorilor și clienților indicatorii-cheie de performanta (KPIs) ai, severitatea aplicației și conformitatea operațională a utilajului sunt realizate în timp real.

Primul produs de automatizare introdus este Bucket Filling Assistant, o funcție de excavare adaptivă sau semi-autonomă, care este disponibilă ca opțiune pentru versiunea de excavatoare cu cupă inversă. Aceasta permite umplerea mai ușoară și mai rapidă a cupei (cu un factor de umplere consistent al cupei), încărcare după încărcare, chiar și în cele mai dificile condiții de săpare. Ca rezultat, productivitatea generală se îmbunătățește, în timp ce nivelul de oboseală al operatorului este redus.

Operare si întreținere 24/7
R 9600 a fost proiectat cu respectarea standardelor globale de siguranță pentru operatori și personalul de întreținere. Suprastructura lui R 9600 permite activități de întreținere rapide și ușoare și este accesibilă prin intermediul unei scări în unghi de 45°, controlată hidraulic. Pasarelele mari cu balustrade și treptele perforate antiderapante permit inspecții sigure și convenabile la toate nivelurile utilajului, inclusiv la componentele motorului și ale grupului de propulsie.

MEq
By MEq martie 27, 2021 15:59

Follow & like us

ADVERTISING

OPINION