Leica Geosystems digitalizează mai mult șantierul de construcții, oferind noi soluții ”machine control”

MEq
By MEq mai 22, 2019 15:50

Leica Geosystems digitalizează mai mult șantierul de construcții, oferind noi soluții ”machine control”

Leica Geosystems, parte a Hexagon, a anunțat la Bauma 2019 lansarea a două soluții de control al utilajelor, care duc mai departe transformarea digitală a industriei construcțiilor: software-ul Leica MC1 pentru excavatoare și interfața web modernizată Leica ConX.

Soluțiile digitale transformă industria construcțiilor cu eficiență și câștiguri de productivitate. Aceste noi soluții ”machine control” colectează, procesează și permit inteligența aplicabilă în faza de construcție a unui proiect, permițând operatorilor și utilajelor să lucreze mai inteligent, să fie mai sigure și mai eficiente.

„Dezvoltarea pe mai departe a produselor MC1 și ConX este angajamentul nostru față de profesioniștii în construcții și industria pe care o deservim”, a declarat Johan Arnberg, președinte al portofoliului de construcții grele pentru divizia Geosystems a Hexagon. „Recunoaștem schimbările tehnologiei și ceea ce aduc ele clienților noștri în afacerile lor, așa ca îi sprijinim cu soluții relevante care să răspundă nevoilor lor în continuă schimbare.”

O platformă digitală pentru toți
Lansat pe piață în urmă cu doi ani, ConX creează un ecosistem conectat între șantierele de construcții, aducând operatorii, inginerii de șantier și proprietarii de proiecte într-o singură platformă digitală. Aceste părți interesate pot partaja și vizualiza poziționarea, modelul de referință și datele, în timp ce alte soluții de control al mașinilor, conectate la interfață, pot primi informații de la distanță și le pot partaja.

În următoarea versiune a platformei se creează un nou mediu 3D prin colectarea datelor de pe un șantier. ConX utilizează senzori pentru a furniza date în timp real cu analize automatizate și vizualizarea aspectelor proiectului, precum volumele de săpare/umplere.

„Leica ConX ușurează transferul fișierelor de proiect și ține evidența utilajelor direct de la birou. Atunci când mai mulți contractori lucrează pe un șantier mare de construcții, este important ca toată lumea să fie la zi cu cele mai recente fișiere actualizate”, explică Pontus Holmberg, inspector-șef la Skanska Sverige AB.

Digitalizarea fluxurilor de lucru pentru excavatoare
Popularul software MC1, care oferă o interfață comună în cadrul portofoliului Leica Geosystems “machine control”, este acum disponibil pentru excavatoare. Acest software one-for-all conectează nelimitat utilajele grele de pe șantier, oferind îndrumări și automatizări pentru operațiunile din cadrul proiectelor de construcții.

Cea mai recentă versiune a software-ului oferă recunoașterea uneltelor pentru excavatoare, permițând detectarea automată a oricărui atașament conectat la excavator. Astfel se reduce semnificativ șansa utilizării unor cupe necorespunzătoare care ar putea duce la săparea excesivă, crescând vizibil eficiența și productivitatea pentru operatorii de pe șantier.

„MC1 este mult mai simplu de utilizat decât orice altă soluție de control al mașinii. Este ușor de înțeles și există funcții integrate de ajutor pentru a te ghida, dacă ai nevoie de asistență”, explică Marco Pedersen de la MP Enterprise A/S. „Funcția Create Model (de creare a modelului), cu ajutorul căreia se poate utiliza cupa excavatorului pentru a crea modele simple, dar și mai complexe, este foarte ușor de folosit și reprezintă o îmbunătățire excelentă”.

MEq
By MEq mai 22, 2019 15:50

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest