Komatsu Mining introduce noi încărcătoare subterane (LHD), reproiectate, pentru exploatare în rocă dură

MEq
By MEq noiembrie 20, 2020 13:01

Komatsu Mining introduce noi încărcătoare subterane (LHD), reproiectate, pentru exploatare în rocă dură

Având un șasiu, un grup motopropulsor și o cabină complet noi, noul încărcător subteran (LHD) WX07 de 7 tone de la Komatsu a fost reproiectat de la zero pentru a avea capacități de lucru și un mediu de operare remarcabile în aplicații miniere subterane în rocă dură.

În comparație cu modelele concurente din clasa sa de dimensiuni, WX07 este cu 15% mai rapid în pantă și oferă cu până la 10% mai multă forță de rupere, aceste trăsături făcându-l cu până la 14% mai productiv. Proiectat pentru operarea în minele cu galerii mici și înguste, utilajul oferă o combinație de cinematică Z, un braț consolidat și un design eficient al cupei, ce permite o penetrare excelentă în grămadă pentru o umplere rapidă. Rezervorul de 243 l de pe WX07 îi permite utilajului să încarce minerale pe durata unor cicluri operaționale mai lungi între perioadele de realimentare.

Cabina operatorului de pe modelul WX07 pune accent pe vizibilitate și ergonomie, având suficient spațiu în zona capului, pentru facilitarea intrării și ieșirii. Un design care premite accesul de la nivelul solului la componentele principale de întreținere înseamnă că echipajele de tehnicieni pot efectua lucrările de service și reparații fără a fi nevoie să se urce pe utilaj sau să folosească o scară pentru a ajunge în zonele-cheie.

Noului WX07 i se alătură popularul Joy 4LD, care a fost reproiectat, redenumit WX04 și rebranduit ca produs Komatsu. Este un LHD de 4 tone, construit pentru aplicații miniere provocatoare în tuneluri înguste. Rezervorul de 190 l al WX04 oferă o capacitate cu 31% mai mare decât cel mai apropiat model concurent (pe baza datelor publicate). WX04 oferă, de asemenea, cu 20% mai multă forță de rupere decât orice utilaj din clasa sa de dimensiuni.

„Suntem încântați să adăugăm noile utilaje WX07 și WX04 în gama noastră LHD, care are acum o capacitate care se întinde de la 3 la 22 de tone”, a declarat Bill Maki, manager de produs pentru LHD-uri, Komatsu. „Indiferent de dimensiunea de LHD de care clientul are nevoie, Komatsu oferă o gamă extinsă de utilaje care să transporte constant minereul, într-un mod eficient.”

MEq
By MEq noiembrie 20, 2020 13:01