Komatsu Forest prezintă noi funcții pentru modelele sale 2020

MEq
By MEq iunie 24, 2019 13:04

Komatsu Forest prezintă noi funcții pentru modelele sale 2020

La SkogsNolia, Komatsu Forest a lansat o gamă modernizată de produse, majoritatea mașini noi. Acestea vor fi echipate cu motoare noi, conforme cu ultima legislație privind emisiile. A fost lansat și noul sistem de control MaxiXT. Pe lângă acestea, compania a prezentat o serie de îmbunătățiri la nivel calitativ și noi funcții care vor simplifica sarcinile de zi cu zi ale operatorilor și vor crește rentabilitatea. Acestea includ noul serviciu MaxiVision, care duce planificarea producției la un nou nivel.

Toate modelele 2020 de harvestere au fost upgradate, de la agilul harvester pentru rărituri Komatsu 901, până la cel mai bine vândut model cu 8 roți Komatsu 931XC și până la impunătorul Komatsu 951. Din rândul forwarderelor, cele mai mari trei modele – Komatsu 855, 875 și 895 – au fost deja modernizate.

Una dintre principalele îmbunătățiri este instalarea noului motor, conform cu standardul de emisii Stage V. Acesta implică și alte beneficii, precum noul sistem AdBlue, un nou sistem de evacuare și noi tacheți hidraulici. În ciuda instalări noului motor mai mare, utilajul își menține același design, cu o vizibilitate bună până la nivelul roților.

O altă noutate este sistemul de control MaxiXT (sistemul nervos central al utilajului) ce controlează totul, de la motor până la macara și la capul de recoltare. Opțiunea Automatic Central Lubrication este acum integrată în sistemul MaxiXT, facilitând monitorizarea din cabină. În plus, la harvestere, rezervorul sistemului de ungere a fost dublat ca dimensiuni. MaxiXT aduce cu sine și măsuri antifurt îmbunătățite, deoarece operatorul trebuie să se logheze la sistem pentru a porni utilajul sau să folosească o parolă cu un ID unic de operator. O altă caracteristică adăugată este capacitatea de a înregistra secvențe de semnal care să fie trimise pentru asistență, pentru o depanare mai simplă și mai rapidă.

În ceea ce privește forwarderele, și acestea au fost actualizate la mai multe capitole. Printre elementele mici, dar importante, se numără plăci de uzură mai mari pe lama frontală și ștergătoare mai mari pe geamurile laterale. O funcție nouă solicitată pentru forwardere este opțiunea SpeedShift – o soluție inteligentă care îi permite operatorului să utilizeze gama completă de viteze a mașinii fără a se opri pentru schimbarea treptei de viteză. Acest lucru face deplasarea mai rapidă și, pe măsură ce volanul a fost înlocuit cu unul de dimensiuni mai reduse, conducerea este și mai simplă. O altă noutate este opțiunea Overspeed Protection, ce are rolul de a proteja la suprasolicitare componentele principale ale transmisiei.

La harvestere, manevrabilitatea off-road a fost îmbunătățită în mai multe aspecte. Unele părți ale punții spate au fost reproiectate, oferind o gardă mai mare la sol și ușurând abordarea șanțurilor abrupte și a altor obstacole în terenurile dificile. În plus, atât forța de tracțiune, cât și servodirecția au fost perfecționate, îmbunătățind manevrabilitatea off-road și crescând productivitatea. Operatorii de harvestere vor observa, de asemenea, un număr mare de spații de depozitare suplimentare, dar și unele finisaje practice (precum o lampă portabilă care să ușureze service-ul).

Trecând mai departe, la capetele de procesare, acum există noul cap Komatsu C164 – care face pereche perfectă cu harvesterul Komatsu 951. Acest cap are la bază aceeași tehnologie ca și modelele C124 și C144. Capul include patru role de antrenare și funcția Constant Cut, asigurând o viteză uniformă de tăiere pe tot parcursul ciclului de tăiere.

În plus față de aceste ultime caracteristici, noul serviciu – MaxiVision – este lansat ca parte a programului MaxiFleet. MaxiVision ajută operatorul să vizualizeze starea și condițiile actuale ale pădurii. Diferitele hărți oferă operatorului date despre condițiile de sol și productivitatea echipei de lucru, permițându-le să își planifice activitatea cât mai eficient posibil și cu un impact minim asupra exploatării forestiere. Deoarece serviciul este unul de tipul cloud, actualizările apar în timp real, iar orice modificări se văd imediat pe display-ul din cabină. Modelele 2020 au fost lansate la SkogsNolia (Umea, Suedia) la jumătatea lui iunie.

MEq
By MEq iunie 24, 2019 13:04

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION