Komatsu Europe anunță noul buldoexcavator WB97R-8

MEq
By MEq mai 5, 2020 19:54

Komatsu Europe anunță noul buldoexcavator WB97R-8

După lansarea din februarie a lui WB97S-8, Komatsu Europe anunță acum ultimul model din noua sa gamă de buldoexcavatoare: WB97R-8. Echipat cu numeroase caracteristici orientate către client, WB97R-8 are transmisie powershift și două roți directoare, un nivel ridicat de specificații standard și o vizibilitate optimă pentru operator.

Construit pe baza caracteristicilor de succes ale buldoexcavatoarelor Komatsu anterioare, noul WB97R-8 are o greutate operațională de 8,145 kg și un motor Komatsu EU Stage IV îmbunătățit, mai puternic (75 kW / 101 CP brut), un consum de combustibil mai mic și performanțe mai ridicate. Ambreiajul hidraulic cu ventilator ajută la economisirea consumului de combustibil prin reducerea sarcinii motorului atunci când nu este necesară răcirea maximă. Cu un sistem SCR (reducere catalitică selectivă) ce folosește AdBlue, noul sistem de posttratare reduce considerabil oxizii de azot (NOx), protejând operatorul, lucrătorii și mediul.

Versatilitatea este o necesitate pentru orice buldoexcavator: pentru operațiuni rapide și fine în orice aplicație, sistemul Closed Load Sensing (detectare a sarcinii de lucru) este punctul central hidraulicii noului WB97R-8. Acesta este completat de cinematica paralelă a brațelor frontale de încărcare, ideală pentru lucrul cu furci. Funcția standard „Return to Dig”, un comutator ”kick-down”, iar, pentru încărcător, noua funcție automată „speed up” (accelerare) și cea ”floating” selectabilă, poziționează noul buldoexcavator ca utilaj premium.

Supapele de suprapresiune sunt incluse pe cilindrii brațului și pe stabilizatori. Noul comutator secundar „Engine Shutdown”, ușor de accesat de la nivelul solului, noile funcții „Travel Neutral” și „Street Mode”, precum și noua alarmă optică pentru centura de siguranță definesc siguranța mediului de operare.

Panoul de bord lateral a fost reproiectat; noua pedală de accelerație, indicatorul de combustibil și scaunul cu suspensie pneumatică (standard) promovează confortul la interior. Ultima tehnologie KOMTRAX și monitorul multifuncțional de 7 inch îmbunătățesc interacțiunea între mașină și operator. Bateria, comutatorul principal și releele sunt amplasate convenabil, oferind acces ușor pentru întreținerea sistemului electric. Rezervorul de AdBlue este accesibil de la nivelul solului pentru realimentare.

MEq
By MEq mai 5, 2020 19:54