Komatsu a anunțat lansarea pe piață a camionului cu șasiu rigid HD785-8

MEq
By MEq mai 23, 2020 10:23

Komatsu a anunțat lansarea pe piață a camionului cu șasiu rigid HD785-8

Komatsu Europe a anunțat introducerea noului camion cu șasiu rigid HD785-8. Proiectat, dezvoltat și fabricat pe baza experienței și a cunoștințelor Komatsu acumulate în 100 de ani de istorie, HD785-8 oferă niveluri înalte de siguranță, performanță, confort pentru operator și productivitate.

Construit pentru aplicații miniere și de carieră, HD785-8 este dotat cu un puternic motor EU Stage V Komatsu SAA12V140E-7 (de 849 kW / 1.140 hp), având o capacitate de încărcare de 92,2 t. Soluțiile Stage V integrate utilizează filtre duble de particule Komatsu (KDPF) – mare parte din regenerare se realizează pasiv, fără acțiuni din partea operatorului și fără interferențe în ce privește operarea mașinii. Nu există SCR și nu este necesar DEF sau AdBlue.

Datele importante ale utilajului ce țin de utilizare, producție și întreținere pot fi accesate de la distanță prin intermediul sistemului telematic KOMTRAX sau direct din mașină, prin intermediul monitorului upgradat. HD785-8 are o transmisie complet automată cu 7 trepte, cu două trepte reversibile selectabile. Transmisia avansată Komatsu cu sistem K-ATOMiCS (sistem electronic de schimbare a vitezelor cu modulare automată a ambreiajului în toate treptele de viteză) asigură o acționare ușoară a ambreiajului pentru o deplasare lejeră și reducerea pierderii de material din benă.

HD785-8 are o accelerație rapidă și performanțe excelente de deplasare în rampă. Frânele cu discuri umede multiple pe toate roțile asigură performanțe ridicate de frânare la coborârea în pantă. Cu o rază de virare de 10,1 m, HD785-8 asigură o manevrabilitate de excepție atunci când se poziționează pentru a fi încărcat și pentru a descărca. Sistemul de control al tracțiunii Komatsu (KTCS) este standard pe HD785-8, iar funcția Auto Idle Shutdown reduce timpii de rulare la relanti și costurile de operare.

Noul camion este echipat cu lumini LED, baterie accesibilă de la nivelul solului, starter și întrerupătoare de blocare a mașinii. Nou proiectata scară oferă accesul sigur la cabină. Iar pentru și mai multă siguranță, sistemul Komatsu KomVision este standard (oferă o vedere de tipul ”bird’s-eye” în timp real la 360 de grade, afișând imaginile pe monitorul din cabină, și elimină orice punct orb din spatele și de pe laterale mașinii).

Pentru confortul operatorului, HD785-8 vine cu o nouă cabină, proiectată ergonomic. Layout-ul mediului interior este confortabil, pentru ca operatorul să se simtă sigur și să fie mai productiv. Noul scaun cu suspensie pneumatică se reglează în funcție de greutatea și înălțimea operatorului și este încălzit și ventilat. Datorită motorului mai silențios, amortizoarelor vâscoase de mare capacitate ale cabinei, suspensiei hidro-pneumatice și suspensiei independente pe roțile față, nivelurile de zgomot în cabină sunt păstrate la 72 dBA.

MEq
By MEq mai 23, 2020 10:23

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION