Kobelco lansează pe piața europeană două noi excavatoare pentru demolări la mare înălțime

MEq
By MEq ianuarie 26, 2018 22:56

Kobelco lansează pe piața europeană două noi excavatoare pentru demolări la mare înălțime

După mai mulți ani de cercetare și dezvoltare, dar și în urma feedback-ului primit din piața europeană, Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME) anunță lansarea noilor excavatoare pentru demolări la înălțime SK400DLC-10 și SK550DLC-10. Noile modele versatile, dotate cu sistemul NEXT de la Kobelco, atât pentru lucrări de demolare la mare înălțime, cât și pentru demolarea fundațiilor, oferă o soluție sigură și rapidă pentru asamblarea/demontarea brațului și ușurință în ceea ce privește mentenanța și transportul între proiecte.

Kobelco este deja lider de piață în segmentul utilajelor pentru demolări în Japonia, iar în 2016, la Bauma, a ales să prezinte în premieră pe piața europeană excavatorul SK400DLC-9 seria NEXT. În următoarele 12 luni, feedback-ul de la dealeri, clienți și operatori, împreună cu o cerere tot mai mare din piața pentru utilaje grele de demolare, au dus la îmbunătățirea și dezvoltarea continuă a utilajului înainte de lansarea sa oficială. Următoarea generație, Kobelco SK400DLC-10, precum și modelul de capacitate mai mare SK550DLC-10 sunt acum gata să se impună în rândul utilajelor pentru demolări de înaltă performanță din Europa.

Kobelco SK400DLC-10

Kobelco SK400DLC-10 are la bază apreciatul model SK350LC-10, împărțind același motor supraalimentat Stage V și sistem hidraulic, pentru performanțe ridicate și un consum redus de combustibil, în timp ce SK550DLC-10 are la bază modelul mai mare, SK500LC-10. Cu toate acestea, utilizarea sistemului NEXT dezvoltat de Kobelco înseamnă că utilajele pot fi adaptate pentru aplicații multiple pe șantier, inclusiv proiecte de demolare la mare înălțime, dar și de demolare a fundațiilor adânci.

Sistemul de braț NEXT ultra-high este mai potrivit pentru demolarea de la nivelul solului a clădirilor cu mai multe etaje. Atât SK400DLC-10, cât și SK550DLC-10 au patru configurații de braț ultra-long și pot lucra la o înălțime maximă de aproximativ 24,7 m, respectiv 27,5 m. Configurația cu braț separat este ideală pentru abordarea etajelor inferioare ale clădirilor înalte, unde betonul are grosimea cea mai mare. Adâncimea maximă de lucru a lui SK400DLC-10 este de 6.210 mm, iar a lui SK550DLC-10, de 6.260 mm (sub nivelul solului).

Fiecare segment de braț este ranforsat pentru o durabilitate sporită și o oboseală structurală redusă, având o structură-bloc ce simplifică procesul de asamblare/demontare, pentru a reduce timpii de inactivitate pe șantier. Segmentele atașabile sunt conectate prin cuplarea bolțului superior (pe partea din spate) la pinii opuși din partea inferioară. Toate îmbinările de prindere au linii hidraulice montate lateral, pentru a facilita accesul și întreținerea. De asemenea, plăcile superioare ale brațelor nu au fost perforate sau sudate, pentru a evita stresul suplimentar – alegere ce reprezintă rezultatul experienței vaste pe care Kobelco o are în piața japoneză pentru demolări.

Kobelco SK550DLC-10

Un alt avantaj important al sistemului NEXT îl reprezintă înălțimea scăzută de depozitare a brațului ultra-înalt atunci când este coborât. Acesta este proiectat având cilindrii brațului și balansierului încrucișați în zona elementului intermediar (inter arm). Astfel, înălțimea brațului în poziție strânsă este de aproximativ 2 m, ceea ce înseamnă că poate fi transportat pe o remorcă standard, economisind costuri logistice semnificative. Alți factori care contribuie la transportul facil includ un mecanism hidraulic de extensie/retragere (care poate reduce lățimea trenului de rulare la aprox. 3 m, în conformitate cu unele reglementări stricte de transport europene) și contragreutatea ce poate fi separată în două.

Șantierele de demolări oferă condiții dificile pentru operator. Astfel, Kobelco s-a străduit să ofere confort și siguranță utilizatorilor excavatoarelor SK400DLC-10 și SK550DLC-10. Cabina, conformă cu nivelul II al FOPS, se poate înclina până la 30 de grade, astfel încât operatorul să aiba o poziție confortabilă în timpul lucrărilor de demolare la mare înălțime. În plus, operatorul are o vizibilitate neobstrucșionată în sus datorită designului cabinei, iar ștergătoarele paralele ale geamurilor frontal și din plafon contribuie la o vizibilitate optimă. Grilajele de protecție pot fi deschise pentru întreținerea ușoară a ferestrelor.

Alte funcții de siguranță importante pe aceste noi modele mai includ și noul sistem de prevenire a interferențelor cu cabina, ce emite o alarmă și împiedică atașamentul să intre în contact cu cabina în timpul operării. În plus, raza de lucru și stabilitatea mașinilor sunt calculate în functie de poziția atașamentului, iar operatorul este avertizat de o alarmă sonoră atunci când stabilitatea este compromisă, grație sistemului de avertizare de stabilitate. SK400DLC-10 și SK550DLC-10 sunt echipate, de asemenea, cu camere de vedere în spate și în partea dreaptă, un deflector pentru obiectele în cădere și lumini LED pentru o vizibilitate sporită pe șantier.

„Suntem foarte încântați să lansăm în sfârșit excavatoarele SK400DLC-10 și SK550DLC-10 în Europa după mulți ani de cercetare și dezvoltare. Kobelco are deja o reputație excelentă în sectorul de demolări în Japonia și suntem mândri că acum suntem în măsură să oferim utilajele și tehnologiile noastre pentru demolări clienților europeni”, a afirmat Peter Stuijt, Product Marketing Manager la Kobelco Europe.

MEq
By MEq ianuarie 26, 2018 22:56

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest