Kobelco lansează cel mai mare excavator al său cu rază scurtă din segmentul de 38 t

MEq
By MEq aprilie 22, 2021 18:49

Kobelco lansează cel mai mare excavator al său cu rază scurtă din segmentul de 38 t

Kobelco Construction Machinery Europe B.V (KCME) anunță lansarea celui mai mare excavator cu rază scurtă (SR) din segmentul de 38 de tone. Cu o masă de peste 36 de tone, SK380SRLC este acum unul dintre cele mai grele și mai rapide excavatoare SR (Short Radius) de pe piață din această clasă de mărime.

Utilajele SR (cu rază scurtă) sunt de mult favoritele operatorilor care lucrează pe șantierele urbane și rezidențiale și au crescut în popularitate ca urmare a cererii tot mai mari pentru lucrări rutiere și întreținere a utilităților. Ele beneficiază de o amprentă de lucru mai redusă, ceea ce înseamnă că pot accesa zone de lucru mai strâmte/înguste și pot lucra chiar pe o singură banda de circulație, fără sa deranjeze traficul. Adăugarea noului model SK380SRLC în linia SR a constructorului japonez aduce cu sine performanțe puternice ale motorului de 200 kW, o capacitate excelentă de ridicare, stabilitate crescută (datorită greutății sale operaționale mari), un design excepțional, o cabină spațioasă și operabilitate excelentă.

Deadline-urile proiectelor necesită eficiență și productivitate excelente pe șantier. SK380SRLC este echipat cu un motor diesel Hino cu turbocompresor, compatibil cu standardul Stage V, pentru o putere crescută. Atunci când este necesară instant o putere mai mare, funcția Power Boost poate fi activata pentru un plus de putere de 10% – fără limită de timp. Trenul de rulare al utilajului asigură, de asemenea, o forță de tracțiune de 314 kN pentru o funcționare lină și constantă pe teren accidentat și în pante – chiar și atunci când ridică obiecte grele. În plus, combinația de presiune hidraulică ridicată (Heavy Lift) și structura echilibrată a șasiului asigură o capacitate de ridicare de 12.390 kg (de la nivelul solului) chiar și atunci când sapă la o raza de 6 m.

Proiectată cu grijă și atenție la detalii, cabina spațioasă a lui SK380SRLC încorporează o serie de caracteristici ce îmbunătățesc estetica, siguranța și confortul. Stația premium a operatorului este etanșă și presurizată, iar puternicul sistem automat de control al climei direcționează fluxul de aer cald sau rece către gâtul și spatele operatorului, pentru confort pe tot parcursul zilei.

Scaunul Grammer (inscripționat Kobelco) cu suspensie pneumatică și încălzit cu aer absoarbe vibrațiile chiar și pe cel mai accidentat teren, iar pentru un confort optim, cabina lui SK380SRLC este echipată cu un radio DAB+, priză de 12V, tavă de depozitare și suport pentru pahare. În plus, ecranul color LCD multi-afișaj afișează consumul de combustibil, intervalele de întreținere, modul de săpare și alte informații importante. De asemenea, din confortul cabinei pot fi selectate până la zece setări prestabilite de atașare a uneltelor de lucru.

În termeni de siguranța pentru operator, protecția FOPS, cu deschidere basculabilă în sus, nivel II, vine în dotarea standard, oferind acces ușor la geamul exterior al plafonului. Siguranța suplimentară este asigurată prin intermediul a trei camere standard, situate pe stânga, dreapta și în spatele utilajului. Accesul de la sol la rezervorul DEF și o treaptă specială de acces inferior, situată lângă motor, simplifică întreținerea.

O opțiune de braț din două piese pentru SK380SRLC este așteptată să fie lansată în cursul acestui an, ceea ce va oferi avantaje suplimentare pe șantierele cu restricții de spațiu, în special în lucrările de întreținere și utilități.

MEq
By MEq aprilie 22, 2021 18:49

Advertising

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

Subscribe to Newsletter

OPINION