Kobelco aduce în Europa miniexcavatorul super-compact SK08

MEq
By MEq mai 10, 2017 14:55

Kobelco aduce în Europa miniexcavatorul super-compact SK08

Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME) anunță sosirea pe piața europeană a celui mai mic excavator al său. SK08, cu o greutate operaţională de numai 1.035kg, este un miniexcavator super-compact, ideal pentru lucrul în spaţii restrânse, pe şantiere rezidențiale, sau pentru a asista utilajele mai mari la demolarea clădirilor din interior.

Miniexcavatoarele sunt un segment cheie în linia de produse Kobelco, iar producătorul se angajează să dezvolte continuu aceasta gamă, asigurându-se că utilajele de mici dimensiuni sunt cât mai productive posibil. Deşi SK08 a fost proiectat pentru a avea o amprentă mică de lucru, utilajul beneficiază de aceleași caracteristici de înaltă performanță și de calitate pentru care producătorul japonez a devenit renumit.

Performanțe înalte
SK08 este ideal pentru a lucra în interiorul clădirilor, structura superioară îngustă a mașinii permiţându-i să se strecoare prin spaţiul unei uși și să traverseze culoare înguste de doar 700 mm lățime (cu structura de protecție de 730 mm lăţime înlăturată). În plus, SK08 este echipat cu un mecanism standard de extensie / retragere a șenilelor. Acestea pot fi retrase suplimentar la doar 680 mm pentru a evita obstacolele de sub utilaj.

Modelul SK08 are o rază de rotire de 725 mm și o ieşire maximă în consolă de 305 mm. Excavatorul asigură o lățime de săpat de până la 310 mm în exteriorul șenilei din stânga (retractată), atunci când brațul este rotit la 85 de grade spre dreapta. Astfel, utilajul poate săpa uşor șanțuri laterale, în vecinătatea pereților. Motorul de pe SK08 de 7.7 kW oferă o forță de săpare de 10.0 kN, iar gama de lucru generoasă include o rază de excavare de 2.830 mm și o adâncime de excavare de 1.460 mm.

Fiabilitate Kobelco şi întreţinere uşoară
Structura ranforsată a lui SK08 este proiectată să reziste în condiții dificile de lucru, cum ar fi pe șantiere de demolare, iar stabilitatea laterală este asigurată de rolele inferioare de tip flanșă. Poziționarea furtunului cilindrului cupei prin interiorul brațului, placa de protecție a furtunurilor de pe spatele brațului, precum și protecțiile cilindrilor braţului și lamei previn deteriorarea cilindrilor hidraulici și a conductelor.

Asemenea utilajelor Kobelco mai mari, întreținerea ușoară a lui SK08 este asigurată printr-o serie de trăsături importante ce includ: o capotă cu deschidere largă pentru un acces ușor la motor, radiator din aluminiu rezistent la coroziune și filtru de combustibil cu drenarea ușoară a apei. În plus, timpii de nefuncţionare pot fi evitaţi prin utilizarea uleiului hidraulic cu durată lungă de viață, care are un ciclu de înlocuire de până la 1.000 de ore.

„Noul SK08 este cel mai mic miniexcavator de la Kobelco, iar sosirea lui ne deschide o nouă piață. Infrastructura din Europa se dezvoltă rapid și, ca urmare, cererea pentru excavatoare mici, dar de înaltă performanță a crescut în ultimele 12 luni. Acest utilaj este ideal pentru sectorul construcțiilor din Europa, inclusiv în zonele rezidențiale unde există restricții de spaţiu”, a comentat Peter Stuijt, KCME Product Marketing Manager, despre introducerea noului SK08 pe piaţa europeană.

MEq
By MEq mai 10, 2017 14:55

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest