Kobelco a prezentat la Bauma 2019 conceptul de miniexcavator electric 17SR

MEq
By MEq octombrie 3, 2019 10:40

Kobelco a prezentat la Bauma 2019 conceptul de miniexcavator electric 17SR

În urma unor cercetări și inovații extinse în parteneriat cu producătorul german de motoare Deutz AG, Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME) a anunțat lansarea primului său concept de miniexcavator cu acționare electrică. Modelul 17SR Kobelco Electric vine la doar trei ani de la lansarea europeană a excavatorului hibrid SK210HLC-10 și consolidează strategia producătorului japonez de reducere a impactului asupra mediului. Conceptul Kobelco Electric powered 17SR a fost prezentat în premieră la Bauma 2019, în aprilie.

Inovația și tehnologia sunt puncte centrale ale filozofiei Kobelco. Divizia Tehnologică pentru Dezvoltarea Produselor și Departamentul de Inginerie pentru Tehnologie Avansată din Japonia au fost înființate pentru a sprijini viitorul utilajelor de construcții Kobelco prin dezvoltarea de tehnologii inovatoare. De-a lungul anilor, acestea i-au permis producătorului să facă progrese în direcția tehnologiilor hibride și electrice, dar și să dezvolte propria tehnologie unică iNDr (Integrated Noise and Dust Reduction Cooling System) și să inoveze la nivelul sistemelor hidraulice pentru promovarea consumului redus de combustibil.

Dezvoltarea conceptului de miniexcavator electric 17SR de 1,7 tone s-a născut din combinația dintre expertiza Kobelco în dezvoltarea de utilaje de construcții de înaltă eficiență pentru șantierele urbane și tehnologia superioară de acționare electrică oferită de Deutz. Puse împreună, acestea vor permite utilajului electric 17SR să aibă emisii zero, o operare cu niveluri de zgomot extrem de reduse și costuri mici ale ciclului de viață.

Deși modelul cu acționare electrică 17SR prezentat la Bauma este încă un concept, Kobelco intenționează să dezvolte în continuare utilajul împreună cu Deutz în următorii doi ani. Obiectivul este fabricarea unui miniexcavator complet electric, care să poată opera la un nivel de top în clasa sale, cu o baterie cu durată lungă de viață. Producătorul japonez se așteaptă ca 17SR Electric powered să fie lansat pe piața europeană în 2021.

Odată cu sosirea modelului 17SR cu acționare electrică, obiectivul pe termen lung al Kobelco este de a-și extinde și mai mult linia de utilaje pentru a include tehnologii mai avansate, incluzând aici excavatoare electrice, cu scopul promovării unei viitor sustenabil.

Cu ocazia prezentării oficiale a noului Kobelco Electric powered 17SR, Makoto Kato, directorul general al KCME a adăugat: ”Kobelco Electric powered 17SR va fi primul nostru miniexcavator complet electric, ceea ce credem că va fi o alegere populară pentru lucrările de construcții urbane și mici, în viitorul apropiat. Suntem încântați să lansăm conceptul la Bauma, anul acesta, și așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm în continuare această tehnologie împreună cu Deutz, înainte de lansarea preconizată a utilajului în 2021.”

MEq
By MEq octombrie 3, 2019 10:40

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION