KLEMM prezintă noua sa instalație universală de foraj KR 606-3

MEq
By MEq aprilie 9, 2021 14:23

KLEMM prezintă noua sa instalație universală de foraj KR 606-3

Dimensiuni compacte, greutate redusă și o cinematică foarte variabilă – KLEMM Bohrtechnik prezintă noua sa instalație de foraj universală KR 606-3, destinată pentru poziții extreme de găurire în spații deosebit de restrânse. Datorită conceptului modular al instalației de foraj, poate fi acoperit un spectru larg de aplicații: foraje orizontale, jet grouting, micropiloți și foraje de ancorare – toate sunt toate posibile cu ceea ce este, în prezent, cea mai mica și mai ușoara instalație de foraj KLEMM.

Noua cinematică a instalației de foraj permite brațului să se rotească în jurul axei verticale a instalației. Alte caracteristici importante includ funcția telescopică a brațului reglabil pe înălțime și funcția de înclinare și rotire a sasiului catargului, care, printre altele, permite setarea convenabilă a pozițiilor de foraj de-a lungul trenului de rulare șenilat. Patru stabilizatoare (calaje) susțin instalația de foraj, care, împreună cu șasiul telescopic asimetric, asigură un grad ridicat de stabilitate.

Având dimensiuni compacte, instalația este destinată pentru utilizare în clădiri și în alte lucrări de construcții. Folosind unitatea de control de la distanță cu afișaj, operatorul își poate alege oricând o poziție de lucru sigură în proximitatea instalației de foraj.

În conformitate cu cerințele EN 16228, siguranța operatorului este garantată de conceptul funcțional de control. Pe durata procesului de lucru este disponibil un dispozitiv de protecție pentru piesele în mișcare.

Sistemul de catarg modular include catargul de tip 140/3 cu alimentare și o forța de retracție de 30 kN, sau catargul de tip 120 cu alimentare cu cilindru și o forța de retracție de 24 kN în lungimi de cadru gradate. Catargul de tip 140/3 este disponibil și într-o versiune secțională.

O flexibilitate și mai mare este obținută prin noul sistem modular dezvoltat al unităților de alimentare (Power Packs) PP 45E și PP 55G. La fel ca instalația de foraj în sine, ambele unități de alimentare sunt foarte înguste, permițându-le să treacă prin spații strâmte. Unitățile de alimentare sunt disponibile pe șasiu cu roți (pentru a putea fi tractate), pe șenile din cauciuc sau ca unitate staționară.

Power Pack PP 45E include un motor trifazat cu o putere de 45 kW, în timp ce Power Pack PP 55G are un motor diesel cu o putere de 55 kW. Motorul diesel respectă reglementările Stage V privind emisiile, însa este disponibilă și o versiune Stage IIIB.

MEq
By MEq aprilie 9, 2021 14:23