Kesla reînnoiește cel mai popular model de cap pentru rărituti: 18RH-II

MEq
By MEq iulie 23, 2019 00:19

Kesla reînnoiește cel mai popular model de cap pentru rărituti: 18RH-II

Gama extinsă a producătorului finlandez Kesla include atât capuri de recoltare cu role, cât și capuri cu cursă longituninală înainte-înapoi, de la modele mici pentru rărituri până la modele grele pentru lucrări de tăieri finale și procesare. La SkogsElmia, Kesla a prezentat modelele cu role 18RH-II, 25RH-II, 27RH-II și 30RH-II, precum și capul cu cursă longituninală 20SH-II.

Reînnoit
18RH-II este al doilea cel mai mic cap din gama Kesla. Include hidraulica și puterea unor capuri mai mari, totul însă ambalat într-un pachet mic și ușor. Capul este recunoscut pentru raportul superior putere/greutate. Cea de-a doua generație a seriei 18RH a fost lansată în 2014, iar acum a fost îmbunătățită. Inițial, capul a fost echipat standard cu două cuțite (și cu un cuțit spate opțional). În prezent, capul 18RH-II vine echipat permanent cu trei cuțite. Noua structură a cadrului cu cuțit spate standard este mult mai durabilă, cu performanțe mai bune și capacitatea de a procesa arbori mai mari.

Diametrul maxim de tăiere al capului Kesla 18RH-II este de 500 mm, iar diametrul cuțitelor – 330 mm (cuțite tip-to-tip), ceea ce îl face un cap optim pentru rărituri. Capul poate fi instalat pe harvestere cu roți sau excavatoare de max. 10 tone. Pentru utilizarea pe excavatoare, Kesla oferă opțiuni de braț Xtender (Xtender 8 sau 10), ce ușurează utilizarea lui pe un astfel de utilaj.

Kesla 29RH-II
În urmă cu doi ani, gama de capuri de recoltare Kesla a fost upgradată cu modelele 27RH-II, 28RH-II și 30RH-II. Toamna trecută, Kesla a lansat capul 29RH-II, care este modelul-soră al lui 30RH-II, pe piața din Statele Unite. Spre deosebire de capul 30RH-II cu 4 cuțite și, opțional, rolă de antrenare 2WD sau 3WD, noul model 29RH-II are 3 cuțite și rolă 2WD. Designul compact, diametrul mare al rolelor de antrenare și construcția robustă fac capul ideal pentru tăierea și procesarea lemnului tare răsucit și ramificate. Capul este disponibil și cu un ferăstrău superior integrat.

29RH-II este ideal pentru harvestere pe șenile sau excavatoare de 20-30 tone, precum și pentru cele mai grele harvestere pe roți. Diametrul maxim de tăiere este de 780 cm, iar diametrul cuțitelor – 480 mm (cuțitele frontale tip-to-tip).

Focus pe versatilitate
Kesla este unul dintre cei mai experimentați producători la nivel global. Capurile sale sunt instalate pe aproape toate mărcile de excavatoare, în diferite condiții de exploatare, de la pădurile nordice până în munții din Japonia sau plantațiile de eucalipt din America de Sud.

„Întrucât nu producem niciun tip de utilaj de recoltat, ne-am axat strategia pe necesitățile clienților și pe proiectarea de capuri procesoare ușor de adaptat pe diferite tipuri de utilaje de bază. În dezvoltarea produselor ne-am axat pe aplicațiile pentru excavatoare”, explică Mika Tahvanainen, directorul departamentului de echipamente pentru exploatare forestieră. „De asemenea, avem o colaborare foarte strânsă, la nivel de fabrică, cu unul dintre cei mai importanți producători de excavatoare din Japonia, care ne oferă cunoștințe aprofundate despre tehnologia acestor utilaje. În practică, acest lucru poate fi văzut în felul în care Kesla sprijină dealerii să echipeze excavatoarele cu capuri de recoltare.”

MEq
By MEq iulie 23, 2019 00:19

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest