Kalmar introduce primul stivuitor mediu din industrie cu baterii litiu-ion

MEq
By MEq iunie 10, 2019 17:20

Kalmar introduce primul stivuitor mediu din industrie cu baterii litiu-ion

Kalmar, parte a Cargotec, lansează un stivuitor electric din gama medie, fără emisii, alimentat de acumulatori Li-ion. Noul echipament este ultima etapă pentru compania finlandeză în oferirea unei versiuni electrice pentru fiecare produs din portofoliul său, până în 2021. Acesta este primul stivuitor din gama de capacități medii care va fi alimentat de baterii Li-ion, iar tehnologia va fi inițial disponibilă pentru mai multe modele cu un ampatament de 3500 mm.

Kalmar are o istorie îndelungată în domeniul echipamentelor electrice, lansând primul stivuitor electric de clasă ușoară în 1979, urmat de primul stivuitor electric ușor cu baterii Li-ion, în 2016, și de un stivuitor electric mediu cu baterii cu electrolit (plumb-acid), în 2017. În plus, Kalmar a lansat deja și versiuni electrice pentru manipulatoare de containere goale, tractoare pentru terminale Ottawa, transportoare shuttle și straddle, vehicule automatizate ghidate (AGV) și poduri rulante cu anvelope.

Motivate de necesitatea de a respecta legislația tot mai strictă de mediu, de a reduce costurile de consum de combustibil și de a simplifica procesele de întreținere, echipamentele electrice devin din ce în ce mai comune în tot mai multe industrii diferite. Oferta Kalmar de stivuitoare electrice este disponibilă cu tehnologie cu baterii cu electrolit (plumb-acid) sau Li-ion, în funcție de cerințele clientului.

Bateriile Li-ion sunt ideale pentru modelele cu operare în mai multe ture, deoarece pot fi încărcate rapid în timpul pauzelor de lucru, îmbunătățind semnificativ productivitatea stivuitoarelor. O încărcare completă se poate realiza în mai puțin de 2 ore. Tehnologia permite funcționarea 24/7 prin eliminarea necesității schimbării bateriilor și a zonelor de încărcare dedicate. Întrucât încărcarea se face fără emisii, stațiile de încărcare pot fi amplasate strategic pentru a maximiza utilizarea echipamentelor și a timpilor de funcționare chiar și în cele mai solicitante medii operaționale.

„Suntem încântați să putem anunța încă o premieră în industrie pe măsură ce ne continuăm efortul de a oferi clienților echipamente inovatoare, eco-eficiente, fiabile și ușor de întreținut pentru a-i ajuta să-și atingă obiectivele. Cererea de stivuitoare electrice este în creștere, iar acum putem oferi clienților noștri un confort mai mare și performanță în gama medie de capacități de ridicare”, a afirmat Stefan Hultqvist, vicepreședinte Forklifts, Kalmar.

MEq
By MEq iunie 10, 2019 17:20

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest