Jungheinrich a prezentat noul vehicul ghidat automat EKS 215a

MEq
By MEq mai 7, 2021 17:01

Jungheinrich a prezentat noul vehicul ghidat automat EKS 215a

În cadrul evenimentului de presă online INNOVATIONS & HIGHLIGHTS 2021, Jungheinrich a prezentat cel mai nou vehicul ghidat automat (AGV). Noul EKS 215a poate manipula independent sarcini cu o masa de 700 kg la o înălțime de până la 6 m și este, prin urmare, soluția ideală pentru automatizarea sarcinilor la înălțime. Echipamentul are la bază un șasiu AGV complet nou și deosebit de compact. Totodată, Jungheinrich a reușit să reducă semnificativ amprenta virtuală a lui EKS 215a datorită noului său concept de câmp de protecție. Aceasta permite integrarea dinamică a echipamentului în configurațiile existente ale depozitului. Procesele manuale pot fi automatizate cu noul EKS 215a, care în prezent sunt efectuate cu stivuitoare cu contragreutate și stivuitoare cu catarg retractabil. O interfață om-utilaj complet nouă asigură funcționarea deosebit de intuitivă a echipamentului.

„Noul EKS 215a este răspunsul Jungheinrich la numeroasele solicitări ale clienților legate de cerințele de spațiu și posibilele utilizări. Echipamentul este mai compact, mai puternic și mai ușor de utilizat decât înainte ”, explică Manuela Schmidbauer, manager de produs responsabil pentru noul EKS 215a de la Jungheinrich. „Cu o capacitate de încărcare reziduală cu 40% mai mare decât modelul anterior, acesta este AGV-ul ideal pentru automatizarea transportului intern și depozitarea paleților în culoarele largi.”

O inovație specială la modelul EKS 215a este noul său șasiu AGV, cu dimensiuni extra compacte. Scanerele de siguranță sunt instalate sub podeaua selectorului de comenzi vertical automatizat, pentru a preveni deteriorarea lor și a economisi spațiu. Cu o lungime de 131 mm și o lățime de 85 mm, Jungheinrich a reușit să reducă spațiul fizic la nivelul podelei pentru noul EKS 215a. Acest design înseamnă că AGV-ul are o curbă de contur redusă ca dimensiune cu 10%. Astfel e mai ușoară integrarea echipamentului în structurile existente ale depozitului. Nouă tipuri de catarg permit soluții individuale pentru fiecare aplicație, iar furcile autoportante sporesc versatilitatea atunci când vine vorba de manipulare.

O nouă interfață om-utilaj
Noul EKS 215a folosește mai degrabă tehnologia de 24 de volți decât cea de 48 de volți. Acest lucru are ca rezultat o economie a costurilor de până la 30% în sistemul electric. Procesele de încărcare sunt automatizate. Noua interfață om-utilaj, cu display tactil, oferă opțiuni suplimentare pentru interacțiunea dintre operator și AGV. Starea noului EKS 215a poate fi văzută dintr-o singură privire. În caz de defecțiuni, echipamentul oferă o descriere a problemei și recomandări specifice suplimentare de acțiune, care permit eliminarea cu ușurință a erorilor (care anterior ar fi soluționate doar de către un tehnician de service).

Soluție personalizată pentru intralogistică automată
Noul model se potrivește perfect în familia AGV-urilor Jungheinrich: fiecare dintre modelele EREa, ERCa, EZSa și EKSa și toate echipamentele automatizate VNA se remarcă prin punctele lor forte și beneficiile individuale. „Jungheinrich oferă clienților o soluție extinsă și personalizată, prin expertiza sa îndelungată în intralogistica automată”, explică Schmidbauer. Noul EKS 215a include peste 90% componente standard Jungheinrich care si-au dovedit fiabilitatea.

MEq
By MEq mai 7, 2021 17:01

Follow & like us

ADVERTISING

OPINION