John Deere introduce sistemul Intelligent Boom Control și pe harvesterele 1070G

MEq
By MEq ianuarie 4, 2021 15:37

John Deere introduce sistemul Intelligent Boom Control și pe harvesterele 1070G

John Deere bifează o altă etapă importantă în tehnologia utilajelor forestiere – renumitul sistem inteligent de control al brațului (IBC) este acum disponibil pentru toate utilajele forestiere John Deere WCTL (Wheeled-Cut-to-Length). În 2013, IBC a fost lansat pentru forwardere, iar în 2017 a fost introdus pentru harvestere – inițial pe modelele 1270G și 1170G. La începutul anului 2020, IBC a fost introdus pe cel mai mare model de harvester, 1470G, iar de acum va fi disponibil și pe harvesterul mai mic, 1070G.

Precizie și fineţe cu IBC
Un braț echipat cu sistemul inteligent de control IBC este rapid, ușor de utilizat și precis. IBC este un sistem unic de control al brațului dezvoltat de John Deere. Senzorii din sistemul de control inteligent citesc poziția capului de recoltare, iar algoritmii ajustează traiectoriile brațului într-o mișcare ușor de controlat. IBC funcționează și ca o platformă pe care putem introduce noi funcționalități care facilitează munca.

În operațiunile de recoltare a masei lemnoase, IBC este conceput pentru a se potrivi ciclului de lucru al utilajului. Traiectoria și funcția brațului se reglează automat pe măsură ce brațul se îndreaptă către un arbore și când arborele este apucat. Operatorul nu trebuie să activeze diferitele secțiuni ale brațului în mod individual. IBC asigură funcționarea precisă și practicile de lucru eficiente. Amortizarea electronică a capului brațului face ca procesul de lucru să fie lin și reduce stresul pe întregul braț. IBC îmbunătățește ergonomia de lucru și ghidează operatorul în utilizarea corectă a brațului, ceea ce se reflectă direct în productivitatea crescută a utilajului și în capacitatea de lucru de zi cu zi a operatorilor.

Harvesterul 1070, IBC și noul cap de recoltare H212
Agilul 1070G echipat cu noul cap de recoltare H212, îngust și ușor, reprezintă o combinație ideală în lucrările de rărituri primare. Avantajele IBC în activitatea de rărituri sunt imbatabile. Mișcările precise și controlate și prinderea arborilor (atat de frecvente în lucrările de rarituri) sunt accentuate în răriturile primare și în manipularea buștenilor.

Dimensiunile capului de recoltare H212 aduc agilitate chiar și în parchete dense. Fasonarea a fost optimizată în special pentru arborii mai mici. Datorită cadrului îngust al capului de recoltare H212, vizibilitatea la nivelul trunchiului este excelentă. Amplasarea și tăierea cu viteză mare a ferăstrăului crește productivitatea și minimizează daunele cauzate de tăiere. De asemenea, asigură puterea și viteza de alimentare pentru a face față arborilor mai mari, dacă este necesar. Capul de recoltare H212 este disponibil pentru harvesterele John Deere 1070G și 1170G.

Geamuri noi, rezistente, conforme cu standardul ISO 21876 Saw Chain Shot Testing pentru utilajele forestiere
În septembrie 2020, a fost lansat standardul ISO 21876. Noul standard definește cerințele pentru geamurile harvesterelor, care sunt expuse riscurilor de a fi lovite accidental de lanțul rupt de ferăstrău sau de piese ale acestuia. În avans, din martie 2020, toate utilajele forestiere John Deere au fost echipate cu geamuri care îndeplinesc cerințele acestui nou standard.

Noile geamuri din policarbonat RENCRAFT Super Hard Coat (ECE 43R LEVEL L) sunt mai rezistente. De asemenea, este îmbunătățită semnificativ rezistența la zgârieturi a geamurilor și capacitatea lor de a face față substanțelor chimice și soluțiilor de curățare.
Parbrizul cabinei rotative și geamul spate al cabinei fixe a forwarderului sunt acum cu aproape 50% mai groase decât înainte. De asemenea, parbrizul cabinei fixe este mai gros decât înainte. Materialul mai gros asigură o izolare fonică mai bună, făcând cabina un mediu de lucru și mai liniștit. Aceste geamuri pot fi, de asemenea, instalate ulterior pe toate modelele mai noi care au cabină rotativă și cu autonivelare sau cabină fixă.

MEq
By MEq ianuarie 4, 2021 15:37

Advertising

SEARCH SOMETHING

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

OPINION