JASO prezintă noua macara turn J800.48, a doua ca mărime în gama sa

MEq
By MEq mai 21, 2020 18:23

JASO prezintă noua macara turn J800.48, a doua ca mărime în gama sa

După lansarea de anul trecut a modelului J1400, JASO adaugă o altă macara Low Top de mare capacitate în gama Top Line. Noua J800.48, a doua ca mărime după J1400 și parte a seriei Jaso Low Top, este concepută pentru aplicații heavy-duty. Caracterizată de un vârf scurt al turnului, macaraua seamănp mai mult cu modelele Flat Top decât cu cele Hammerhead.

Prin comparație, practic nu e vreo diferență între înălțimea macararelor JASO Low Top și macaralele Flat Top. Asta pentru că macarale Flat Top necesită segmente mai coborâte la vârful brațului și o secțiune înclinată pentru a compensa lipsa tirantului de ancorare scurt, dar robust, folosit de JASO pe macaralele sale turn Low Top. Atunci când mai multe macarale lucrează împreună, modelele Low Top nu au niciun dezavantaj față de macaralele Flat Top.

Mai mult, folosind un tirant puternic de braț, problemele generate de încovoiere sunt depășite, în vreme ce brațele macaralelor flat top trebuie, de obicei, să aibă în componență mai mult oțel pentru a obține aceeași rezistență la încovoiere. De fapt, în timpul ridicării macaralei, secțiunea cu tirantul atașat este instalată dintr-o bucată, împreună cu primele două secțiuni, pentru a forma un braț extrem de scurt de 23 m. Restul brațului poate fi asamblat din secțiuni a câte 2,5 m, atingând o lungime completă de 80 m, la fel de ușor ca la modelele flat top. Aceste secțiuni de braț de 2,5 m îi conferă modelului J800.48 o versatilitate deosebită.

De asemenea, raza scurtă de rotire (un minimum de 18,6 m) este obținută folosind doar una dintre cele patru configurații modulare de contrabraț. La brațele mai lungi, pot fi adăugate mai multe module, ajungând până la cel mai lung contrabraț de 28 m atunci când brațul are 80 m lungime.

Noua macara turn J800.48 poate atinge o înalțime de 73,6 m, cu o singură ramură portantă și utilizând un sistem de turn standard de 2,16 x 2,16 m, care are segmente de turn 5,5 m lungime. Folosind segmente de turn TSP20-5,6 mai puternice și robuste, de aceeași dimensiune (2,16 x 2,16 m), se pot atinge înălțimi maxime impresionante de 101,7 m (cu lungimea minimă de braț de 23 m) sau de 90,5 m (cu lungimea maximă de braț de 80 m).

O caracteristică nouă pentru această macara ține de diagrama de sarcină. Macaraua poate avea un cărucior care lucrează cu o singură ramură (ST-SR) – o capacitate maximă de 24 t și de 4,1 t la un braț de 80 m – sau două ramuri (ST-DR) – capacitate maximă de 48 t și 3,3 t la lungimea de braț de 80 m. De asemenea, permite asamblarea unui cărucior special pentru a lucra exclusiv cu o ramură portantă simplă (SR), oferind o capacitate de sarcină mai mare la vârf (atât cu toate lungimile de braț intermediare, cât și la lungimea maximă a brațului), oferind o capacitate maximă de 24 t și 5,1 t la un braț de 80 m.

Motorul standard de ridicare are 150 hp, în vreme ce motorul opțional de 180 hp oferă o viteză maximă de până la 150 m/min. În plus, troliul vine cu un tambur canelat „Lebus”, special conceput pentru JASO. Acesta permite suficient cablu pentru o înălțime la cârlig de 455 m, atunci când lucrează într-o ramură, și până la 277 m înălțime la cârlig, cu două ramuri.

Noua macara Low Top a fost proiectată, optimizând dimensiunea și greutatea tuturor componentelor pentru a ușura asamblarea și transportul. În ceea ce privește dimensiunea, macaraua completă poate fi transportată în containere standard de 12 m (40 feet). Masa maximă a componentelor e păstrată cât mai redusă, pentru ca asamblarea să poată fi făcută cu o macara mobilă mai mică și pentru a evita posibilele restricții de greutate la transport.

Modelul J800.48 răspunde nevoilor actuale ale pieței ce folosește noi tehnologii și sisteme de construcție care presupun macarale turn de mare capacitate. Pentru încărcături PPU, care, în general, necesită capacități cuprinse între 18–21 t la 40 m, folosind brațe de aproximativ 60 m lungime, performanța acestei macarale este excelentă. La fel și în cazul așa-numitelor sisteme PPVC (prefabricated prefinished volumetric construction), unde, în mod obișnuit, sunt necesare sarcini de 35-40 t, folosind brațe mai scurte, pentru a face față lucrărilor grele.

MEq
By MEq mai 21, 2020 18:23

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION