Inovații Liebherr pentru operațiuni portuare – excavatorul manipulator LH 110 C Gantry Port

MEq
By MEq mai 22, 2020 10:55

Inovații Liebherr pentru operațiuni portuare – excavatorul manipulator LH 110 C Gantry Port

Anul trecut, la expoziția internațională Bauma, una dintre atracțiile standului Liebherr a fost impresionantul utilaj pe șenile pentru manipularea materialelor LH 110 C Gantry Port cu acționare electrică. Cu o greutate operațională cuprinsă între 120 și 140 t, excavatorul manipulator este echipat cu un motor electric cu emisii reduse.

LH 110 C Gantry Port cu acționare electrică prezentat de Liebherr la Bauma 2019 este echipat pentru manipularea și încărcarea rapidă și economică a volumelor de materiale și a încărcărilor unitare. Utilajul este optimizat pentru manipularea mărfurilor, ceea ce asigură o capacitate mare de încărcare. Pentru a acoperi o gamă largă de lucrări, Liebherr oferă numeroase opțiuni de echipamente. LH 110 are o rază de lucru cuprinsă între 18 și 28 m. Sistemul patentat de recuperare a energiei (sistemul ERC) este parte a utilajului standard și crește performanța transmisiei.

Utilajul pentru manipularea materialelor LH 110 C Port cu acționare electrică impresionează prin performanțele sale extinse și stabilește noi standarde în termeni de eficiență. Cu motorul electric de 300 kW și sistemul ERC, utilajul atinge o performanță totală a sistemului de 478 kW. Astfel, în combinație cu mișcările de rotire rapide și dinamice, utilajul este capabil să manipuleze până la 1.000 t de material pe oră. De asemenea, excavatorul manipulator cu acționare electrică presupune o întreținere redusă, are niveluri reduse de zgomot și nu intră sub incidența reglementărilor standard privind emisiile.

Noul tren de rulare pe șenile cu portal (și pilon scurt de supraînălțare) permite încărcarea/descărcarea rapidă și eficientă a camioanelor sau vagoanelor. Datorită designului modular, clientul poate alege o lățime de trecere a portalului cuprinsă între 4,5 și 9,0 m și o gardă verticală între 5,0 și 6,5 m. Tot la alegerea clientului sunt și diferite posibilități de conectare, precum cablul suspendat sau sistemul de înfășurare, care garantează mobilitatea necesară a utilajului. Pe durata dezvoltării noii căi de rulare șenilate cu portal (gantry), accentul a fost pus pe întreținerea redusă, lucru realizabil datorită accesului optimizat la punctele de întreținere.

Utilajul este echipat cu un braț încovoiat de 14,5 m, un balansier drept de 13,5 m, precum și cu un sistem de cuplare rapidă complet automat MH 110B. Acestui ansamblui i se adaugă o cupă graifer (clamshell) de încărcare a materialului vrac GMZ 120 cu o capacitate de 4,5 m³ și un graifer pentru manipulat lemn Liebherr GMH 120 de 3,2 m². Datorită sistemului de cuplare rapidă MH 110B, graiferul poate fi schimbat în câteva secunde, ușor și sigur din cabină. Un alt reper al acestui utilaj este cabina reglabilă hidraulic în înălțime, cu dublă articulație și ușă glisantă de acces. Datorită mobilității cabinei, operatorul are întotdeauna o vizibilitate perfectă asupra zonei de lucru, aspect ce crește semnificativ productivitatea utilajului.

MEq
By MEq mai 22, 2020 10:55

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION