Încărcătoare compacte Bobcat, acum și cu radiocomandă

MEq
By MEq noiembrie 25, 2019 22:55

Încărcătoare compacte Bobcat, acum și cu radiocomandă

Bobcat a lansat un nou sistem de comandă de la distanță pentru încărcătoarele sale compacte. Sistemul este compatibil cu miniîncărcătoarele și încărcătoarele compacte pe șenile Bobcat echipate cu comenzi SJC (Selectable Joystick Controls). Bobcat este primul producător care introduce un sistem de radiocontrol ca echipament original „Plug & Play”, în loc să-l ofere ca opțiune, furnizată suplimentar de o terță parte. Noul sistem a fost prezentat și în aprilie, la Bauma 2019, și va fi disponibil către finele acestui an.

Soluțiile de control de la distanță și-au dovedit calitățile în cele mai dificile medii din lume, în dezastre precum inundații, incendii forestiere, alunecări de teren sau căderi de roci în locuri unde operatorii pot fi expuși unor situații periculoase.

Noul sistem Plug & Play cuprinde o soluție de radiocomandă portabilă, care poate fi montată și demontată pe mașini în câteva minute, lăsând în urmă utilajul standard. Posibilitatea de a controla încărcătorul din afara cabinei oferă operatorului o alternativă complet nouă și în ceea ce privește vizibilitatea și comunicarea.

O astfel de soluție oferă o vedere directă a evoluției lucrărilor efectuate cu o serie de atașamente, sporind și mai mult versatilitatea încărcătorului cu perii unghiulare, sfredele, ciocane hidraulice, cupe, freze de zăpadă, săpătoare de șanțuri și cositoare, situații în care operatorul trebuie să conducă utilajul cu spatele. Această soluție oferă o vizibilitate perfectă a proiectului. De asemenea, le permite operatorilor să poată vorbi față în față cu partenerii de proiect și să aibă un control direct (verbal sau non-verbal) al mediul înconjurător în același timp.

Siguranță și productivitate sporite
Radiocomanda are ca scop creșterea siguranței, confortului și productivității prin ținerea la distanță a operatorului de mediile cu praf, zgomot, vibrații și alte pericole întâlnite pe șantiere. Lucrul se poate face repede și cu o precizie ridicată, iar în unele aplicații, chiar cu mai puțin personal pe șantier. Pentru un plus de siguranță, sistemul oferă și un buton de oprire de urgență și detectare a pericolului de înclinare/răsturnare a mașinii.

Fiecare kit de control de la distanță este protejat de o parolă, comunicarea în ambele sensuri oferind toate informațiile importante despre încărcător (cum ar fi statusul nivelurilor de combustibil și ulei, avertizările etc.) pe un ecran LCD color retroiluminat de 3,5 inch. Sistemul oferă cele mai multe funcții care pot fi îndeplinite prin operarea directă a încărcătorului. De asemenea, se poate controla turația pentru a asigura operarea mai ușoară în anumite aplicații (cu atașamente precum săpătoare de șanțuri, cultivatoare etc.). Sistemul este foarte intuitiv de utilizat, iar instruirea utilizatorilor finali va fi oferită de dealerii Bobcat.

Sistemul de radiocomandă este furnizat cu două baterii schimbabile, care oferă o durată de utilizare de 20 de ore. Carcasa de protecție asigură transportarea mai ușoară, având un design ergonomic, actualizat, rezistent la intemperii.

Aplicațiile de utilizare includ medii de demolare cu o calitate slabă a aerului și mult zgomot, acolo unde sistemul cu radiocomandă îi oferă operatorului posibilitatea de a lucra de la distanță, fără murdărie, praf și zgomot. În lucrările de construcții care necesită, în mod normal, două persoane, această soluție poate reduce numărul muncitorilor și costurile cu forța de muncă.

Pe șantierele navale cu spațiu limitat, depărtarea operatorului de utilaj îi oferă o distanță sigură față de substanțele chimice periculoase și de alți poluanți. Munca poate fi făcută mai ușor, cu o vizibilitate mai bună în gestionarea spațiilor strâmte, precum și în și în jurul zonelor cu restricții.

În industria deșeurilor și a reciclării, soluția cu radiocomandă le permite operatorilor să manipuleze de la o distanță sigură materiale periculoase sau toxice, reducând la minimum riscul de expunere. Cu soluția de control de la distanță, operatorii pot lucra și în aplicații periculoase (precum detectarea și înlăturarea minelor de teren), dar și în zonele în care este nevoie de o vizibilitate mai bună (cum ar fi în unele aplicații rutiere).

MEq
By MEq noiembrie 25, 2019 22:55

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION