În 2021, excavatoarele miniere Cat 7495 vin cu upgrade-uri care le cresc eficiența și reduc costul per tonă

MEq
By MEq ianuarie 6, 2021 20:27

În 2021, excavatoarele miniere Cat 7495 vin cu upgrade-uri care le cresc eficiența și reduc costul per tonă

Cu o istorie de peste un secol în dezvoltarea și inovarea în sectorul minier, excavatoarele electrice cu cabluri Cat 7495 și Cat 7495 HF – Electric Rope Shovels (ERS) – disponibile începând cu 2021 combină mai multe actualizări ale functiilor standard, menite să crească eficiența de operare cu până la 10%, pentru a îmbunătăți productivitatea utilajului. Îmbunătățirile la nivelul componentelor, durabilitatea crescută a cadrului și întreținerea mai ușoară contribuie la reducerea cu până la 15% a costului per tona de material mutat.

„În mod consecvent, clienții noștri ne spun că disponibilitatea și productivitatea utilajelor sunt principalii factori care contribuie la succesul operațiunilor. De la sistemul de control complet adaptiv pentru HydraCrowd până la tehnologia inovatoare și de securitate a datelor, progresele aduse excavatoarelor electrice cu cabluri din 2021 reflectă angajamentul nostru de a satisface nevoile clientilor”, comentează Dan Wyatt, ERS product value stream manager. „Multe dintre aceste îmbunătățiri sunt compatibile cu excavatoarele din teren, astfel încât clienții să poată obține câștiguri prin intermediul upgrade-urilor la nivelul flotelor existente, precum și prin achiziții de utilaje noi.”

Update-uri la nivel de transmisie
Noua carcasă a trenului de rulare de pe modelele 7495 și 7495 HF aproape că dublează durata de viață a transmisiei în anumite condiții extreme de operare. Reglările precise ale geometriei angrenajelor și avansul tehnologic în ceea ce priveste consolidarea dinților angrenajelor sporesc durabilitatea și productivitatea cutiei de viteze. Rezultatul este un cost total de proprietate mai mic (de până la 8 $/h), atunci când transmisia este înlocuită la timp. În plus, un sistem eco de golire simplifică înlocuirea uleiului și permite curățarea sistemului de filtre, ceea ce reduce contaminanții care cauzează abraziune și cresc frecvența schimbării uleiului.

Actualizările sistemului electric de acționare de pe modelul 7495 AC oferă o fiabilitate mai mare, un acces îmbunătățit la întreținere, siguranță sporită și capacități extinse de lucru la altitudine mare și temperaturi extreme. Un regulator de mișcare răcit cu lichid disipă eficient căldura generată de componentele electrice și permite operarea la temperaturi cuprinse între -40 °C și 50 °C și la altitudini de până la 5250 m. Un comutator de transfer cu propulsie mai rapid reduce timpul de întârziere cu 75% pentru a îmbunătăți productivitatea.

Îmbunătățiri structurale
Stresul generat de fiecare sarcină trece direct prin angrenajul rotativ. Un design îmbunătățit include o piesă turnată dintr-o singură bucată, care elimină fisurile la nivelul segmentelor verticale pentru a crește durabilitatea. Sina asigură o cale uniformă pentru mișcarea rolelor, împiedicând jocurile la nivelul rolelor care sa creeze modele de uzură neregulate. Cea de-a treia șină modernizată îmbunătățește accesul pentru inspecție. Noile bucșe ale grinzii oscilante și designurile elementului (penei) de fixare a traversei la șasiu oferă un acces îmbunătățit, reducând timpul de service.

Toate structurile principale ale excavatoarelor cu cabluri sunt construite din oțel de înaltă rezistență și cu piese turnate, robuste, îmbinate și supuse tratamentelor termice pentru a oferi o operare fiabilă în condiții miniere dure. Sudurile cu penetrare completă, profilate și finisate sunt realizate la nivelul joncțiunilor principale, iar inspecțiile MT, UT și cu raze X asigură calitatea sudurii. Structurile sunt tratate pentru a preveni aparitia fisurilor, iar interioarele vopsite în alb facilitează inspecția.

Tehnologie
Atât modelul 7495, cât și 7495 HF vin echipate standard cu tehnologia Product Link Elite, care transmite datele de funcționare ale utilajului (precum utilizarea, locația și starea utilajului) prin conexiune celulară sau de internet. Instrumentele avansate de productivitate din cadrul Product Link Elite permit un algoritm de segmentare a ciclului, iar datele combinate permit analiza avansată a productivității.

Împreună cu tehnologia disponibilă Cat MineStar Fleet, urmărirea în timp real a utilajelor produce o imagine de ansamblu pentru o gestionare optima a flotei și pentru productivitate. Oferind feedback în timp real pentru a îmbunătăți eficiența încărcării, MineStar Terrain folosește tehnologia de ghidare și afișajul din cabină pentru a oferi o ghidare precisă a poziției cupei. Opțional, MineStar Health oferă date critice bazate pe evenimente și date de operare, în timp ce instrumentele avansate de diagnosticare și analiză îmbunătățesc eficiența serviciului.

Sistem complet de control adaptiv HydraCrowd
Cea din urmă piesă din inițiativa de îmbunătățire multifazică pentru HydraCrowd, noul sistem de control adaptiv (ACS) oferă economii de până la 25% la nivelul supapei ACS, rezultând economii de până la 5% din costul total de proprietate pentru întregul sistem. Costuri inițiale mai mici, elemente reconstruibile și accesibilitatea îmbunătățită conduc la reducerea timpului necesar înlocuirilor. Noul design crește fiabilitatea fără a modifica semnificativ programul de întreținere HydraCrowd.

MEq
By MEq ianuarie 6, 2021 20:27

Advertising

SEARCH SOMETHING

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

OPINION