Hyster lansează stivuitoarele de mare capacitate de 7-9 t cu baterie litiu-ion integrată

MEq
By MEq septembrie 7, 2020 12:17

Hyster lansează stivuitoarele de mare capacitate de 7-9 t cu baterie litiu-ion integrată

Hyster a lansat noua serie de stivuitoare J7.0–9.0XNL cu baterii litiu-ion complet integrate. Stivuitoarele electrice cu emisii zero, cu o capacitate de ridicare între 7 și 9 tone, oferă performanțe comparabile cu ale modelelor cu motor diesel și posibilitatea de reîncărcare rapidă.

Atingând o rată de încărcare 100% în doar 80 de minute, noile stivuitoare dispun de baterii litiu-ion rezistente și de înaltă tensiune, capabile să facă față operațiunilor derulate pe durata a trei schimburi de lucru, în aplicații industriale solicitante. Hârtie, cărămidă și bolțari, lemn, metal și alte industrii grele – toate sectoarele pot adăuga acum în flota lor stivuitoare electrice rezistente, cu o rază optimă de virare, o accelerație rapidă și o operare chiar mai receptivă.

„Lansarea acestei serii de stivuitoare oferă aplicațiilor dure o alternativă credibilă la un model cu motor cu combustie internă, datorită combinației unice dintre o baterie litiu-ion, un sistem de transmisie de înaltă tensiune și un motor electromagnetic multifazate”, spune Phil Irlanda, Program Leader 20/20 Platform, stivuitoare contrabalansate Hyster.

Cele patru noi modele (două compacte și două standard) pot lucra la capacitate maximă timp de 8 ore. Lucrările poate fi finalizate rapid, datorită accelerației rapide pe primii 15 m și vitezei maxime de până la 21 km/h (neîncărcat) și 18 km/h (încărcat) – ceea ce le face ideale pentru șantierele ce presupun distanțe mari de deplasare.

Folosind un încărcător de 50 kW, bateria litiu-ion poate fi încărcată complet în mai puțin de 80 de minute. Oportunitatea încărcării rapide în timpul pauzelor regulate de lucru elimină necesitatea schimbului de baterii. Tehnologia de ultimă oră a motorului și a bateriei are ca rezultat o productivitate maximă și cerințe minime de service. Bateria litiu-ion integrată nu necesită întreținere și, folosită în aplicația potrivită, are o durată de viață de trei ori mai mare decât a bateriilor cu plumb-acid.

Noile stivuitoare de mare capacitate sunt proiectate pentru a oferi fiabilitate atât în aplicații interioare, cât și la exterior. Mecanismul de stabilitate Hyster, ce nu necesită întreținere, menține stivuitorul stabil pentru o operare eficientă chiar și pe suprafețe accidentate, în timp ce șasiul robust și designul catargului de înaltă rezistență optimizează capacitatea, vizibilitatea și rigiditatea.

Cu Pacesetter VSM, toate sistemele stivuitorului sunt gestionate electronic pentru a optimiza performanța și a crește fiabilitatea. Cablajul sistemului CANbus, conectorii sigilați și senzorii pentru hală reduc complexitatea sistemului de comunicare al stivuitorului.

Pentru șofer, utilajul este confortabil. Compartimentul operatorului are suficient spațiu liber pentru picioare, coloană de direcție reglabilă și este ușor de accesat. Operatorul are confort datorită scaunului cu suspensie completă și nivelurilor reduse de vibrații transmise corpului, în timp ce pedalele de tipul celor de pe autovehicule oferă un control precis la viteze reduse. Mini-manetele TouchPoint integrate în cotieră asigură control hidraulic și alte funcții-cheie.

Pentru a potrivi performanțele stivuitorului cu aplicația specifică, cărucioarele cu cârlig lat permit montarea unei game extinse de furci și atașamente, existând numeroase alte opțiuni și caracteristici suplimentare disponibile.

Folosită în aplicația potrivită, această serie de stivuitoare este concepută pentru a avea un cost total de proprietate redus, cu toate avantajele folosirii și întreținerii unui stivuitor electric. Deși costurile inițiale ale utilajului, bateriei și dispozitivului de încărcare sunt mai mari, recuperarea investiției este posibilă în circa doi ani, comparativ cu un stivuitor echivalent cu motor diesel.

MEq
By MEq septembrie 7, 2020 12:17

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION