Hamm introduce noul compactor pe pneuri HD 14i TT pentru lucrări rutiere și de amenajarea teritoriului

MEq
By MEq martie 22, 2021 13:05

Hamm introduce noul compactor pe pneuri HD 14i TT pentru lucrări rutiere și de amenajarea teritoriului

Agile și versatile, compactoarele pe pneuri din gama HD CompactLine sunt utilaje ușoare pentru construcții de infrastructură rutieră și amenajări urbane. Astfel, Hamm acoperă o gamă operațională de la 1,5 t până la 4,5 t. În plus, față de compactoarele cu cilindri tandem și combinate, gama lor de produse a inclus întotdeauna și un compactor compact cu pneuri. Acesta din urmă a trecut acum printr-un „facelift” și este disponibil sub denumirea HD 14i TT, unde „i”-ul indică faptul că îndeplinește cerințele standardului de emisii EU Stage V / EPA Tier 4.

Compacte și puternice
HD CompactLine este cea mai cuprinzătoare serie de compactoare din segmentul compact. Doar pentru piața germană sunt disponibile, în prezent, 24 de modele de compactoare tandem pe pneuri, inclusiv compactorul pe pneuri HD 14i TT. Seria este completată de utilaje specifice diferitelor țări sau piețe. Toate modelele din această serie sunt extrem de compacte, motiv pentru care sunt ideale pe șantierele mici sau cu spații reduse.

Cele mai importante trăsături ale lor includ o vizibilitate perfectă (datorită capotei frontale curbate), o înălțime redusă, ușurința transportatului (între șantiere) și o manevrabilitate de top. Articulația în trei puncte între cele două punți oferă o stabilitate unică de deplasare și o bună stabilitate direcțională.

Lățimea tamburului variază de la 0,80 la 1,38 m. Pentru alte piețe există și modele care lucrează cu opțiunea de vibrare. Aceste compactoare sunt utilaje polivalente, user-friendly, ce pot fi folosite la compactarea suprafețelor rutiere proaspăt asfaltate, dar și pentru soluri sau alei în amenajari peisagistice.

Facelift & un motor nou
Hamm oferă compactorul pe pneuri în gama HD CompactLine sub denumirea HD 14i TT. Cu o greutate operațională de aproximativ 4 t și o lățime de lucru de 1.276 mm, HD 14i TT este potrivit în lucrări de reparații rutiere sau căi de acces. Este potrivit în special pe șantierele unde asfaltul trebuie compactat ușor, fără vibrații. Având dimensiuni reduse, poate lucra fără efort în spații foarte înguste.
Sistemul de acționare este economic și silențios, iar motorul Kubota de 37,4 kW cu filtru DOC-DPF îndeplinește cerințele standardului EU Stage V/EPA Tier 4.

Vizibilitate
HD CompactLine are un design de tipul „talie de viespe”, ce garantează o vizibilitate excelentă. Odată cu acest facelift, Hamm a îmbunătățit vizibilitatea operatorului. Compactorul pe pneuri îndeplinește cerințele standardului „de câmp vizual” DIN EN 474, oferind siguranță în timpul lucrului pe șantier, precum și o vizibilitate mai bună asupra zonei care urmează a fi compactată.

O serie de opțiuni
Echiparea standard a lui HD 14i TT include elemente unice, precum izolarea la vibrații a postului de operare și o priză de 12 V. Mai mult, tabloul de comandă cu capac foarte rezistent (anti-spargere), comutatorul electronic de oprire a alimentării de la baterie sau sistemul de stropire cu apă sub presiune fac parte din echiparea de bază a utilajului. Acestora li se adaugă o gamă largă de opțiuni, inclusiv scaun cu încălzire, cabină ROPS și funcția de oprire automată a motorului, pentru o operare economică și ecologică.

Compactoare pe pneuri Hamm pentru șantiere mai mari
Pe lângă modelul HD 14i TT, gama Hamm include și alte compactoare pe pneuri, precum: HP 180i (masa operațională 8-18 t) și HP 280i (masa operațională 10-28 t). Cu o lățime de lucru de 2.084 mm, ambele sunt recomandate pentru proiecte mai mari. Aria de aplicabilitate se extinde de la lucrări de stabilizare a solului și reciclare la rece până la compactarea finală sau impermeabilizarea suprafețelor pentru asfaltare. Toate îndeplinesc directivele privind ultimele norme de emisii poluante (Stage V/Tier 4). Unul dintre principalele aspecte tehnice ale acestor compactoare mai mari este conceptul inteligent de balastare, ce oferă rezultate optime de compactare. Iar unele caracteristici precum sistemul versatil de stropire cu apă, ce include, la rându-i, un sistem inovator de aditivare, dar și sistemul modern de deplasare garantează calitate și o productivitate ridicată.

MEq
By MEq martie 22, 2021 13:05