Grove va lansa la Bauma 2019 un succesor pentru populara macara cu trei axe GMK3060

MEq
By MEq februarie 4, 2019 23:40

Grove va lansa la Bauma 2019 un succesor pentru populara macara cu trei axe GMK3060

Manitowoc Cranes va aduce la Bauma 2019 un upgrade al macaralei tot-teren cu trei axe Grove GMK3060. Noul model GMK3060L are la bază designul predecesorului său, însă vine cu un braț mai lung (48 m în loc de 43 m) și oferă cele mai puternice diagrame de sarcină din clasa sa.

La fel ca modelul inițial, noua macara GMK3060L vine cu cele mai compacte dimensiuni din segmentul de trei axe, permițându-i accesul pe șantierele mici, manevrarea ușoară în interiorul orașelor și chiar posibilitatea de a lucra indoors (ex: în hale mari). Șasiul este aproape la fel de compact ca al unui model cu două axe și mai scurt cu până la 1 m decât al macaralelor concurente cu trei axe, cu o lungime a mașinii purtătoare de numai 8,68 m și o înălțime totală minimă de 3,48 m, cu suspensia complet coborâtă. Noul model dispune de un braț de 48 m din șapte secțiuni, cu sistem de prindere hidraulic TWIN-LOCK, și prezintă diagrame de sarcină semnificativ mai puternice.

Andreas Cremer, global product director Manitowoc pentru macarale tot-teren, a declarat: „Am lansat modelul GMK3060 la bauma 2013 și a fost un mare succes pentru noi. Noul GMK3060L ia această macara și o face și mai bună, oferind un braț mai lung, diagrame de sarcină mai puternice, viteze de operare rapide, precum și un motor puternic și mai ecologic.”

GMK3060L este echipată cu sistemul CCS (Crane Control System) de la Manitowoc, precum și cu o funcție de configurare a brațului. Acesta îi permite operatorului să introducă parametrii de bază de ridicare, precum sarcina, raza și înălțimea de ridicare, iar sistemul oferă automat opțiuni optime pentru efectuarea ridicării. Acest lucru economisește timp pe șantier și face procesul de configurare mult mai ușor. La fel ca toate macaralele GMK cu CCS, modelul GMK3060L va include și opțiunea MAXbase pentru setările variabile ale picioarelor de calare și va crește diagramele de sarcină pentru anumite raze de lucru.

GMK3060L este acționată de un motor diesel Cummins QSL9 cu șase cilindri în linie, ce dezvoltă 254 kW (340 hp), având un consum redus de combustibil. Motorul QSL9 combină puterea ridicată cu amprenta compactă pentru a oferi unul dintre cele mai bune raporturi putere-greutate din clasa sa și va fi disponibil în versiunile Euromot III / Tier 3 și Euromot V / Tier 4 final, pentru a răspunde tuturor piețelor. Macaraua include o transmisie automată ZF TraXon, cu 12 rapoarte înainte și două înapoi.

MEq
By MEq februarie 4, 2019 23:40

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest