GHH stabilește noi standarde pentru utilajele miniere prin folosirea uleiurilor hidraulice biodegradabile

MEq
By MEq septembrie 5, 2020 11:05

GHH stabilește noi standarde pentru utilajele miniere prin folosirea uleiurilor hidraulice biodegradabile

Mai întâi a implementat noi motoare diesel Stage V cu emisii reduse, apoi transmisii electrice, iar acum fluide hidraulice ignifuge și biodegradabile – GHH, producătorul german de utilaje pentru construcții civile și miniere, stabilește noi standarde în protejarea personalului și a mediului.

În ceea ce prvește protecția operatorilor, încărcătoarele, camioanele miniere subterane și vehiculele speciale GHH sunt deja cunoscute pentru cabinele lor sigure, ergonomice și certificate ROPS/FOPS. Acum, în termeni de sisteme hidraulice, accentul se mută către o zonă care este mai importantă decât se credea. De exemplu, sistemul hidraulic al modelului-emblemă GHH MK-42 are o capacitate de aprox 325 litri: o simplă scurgere la acest camion subteran cu o sarcină utilă de 42 t nu numai că ar provoca daune grave mediului, dar ar presupune și măsuri extinse de curățare a șantierului.

Sistem hidraulic foarte stabil termic
„Oferim vehicule ce folosesc fluide hidraulice biodegradabile cu efect imediat”, spune CEO-ul Jan Olaf Petzold. Fluidele, furnizate de specialistul german Fluid-Competence, sunt 98% biodegradabile. „Fiind ignifuge, reducem și riscul de accidente pentru operatori, mașini și locul de producție, nepermițând propagarea flăcării,” subliniază Petzold.

Având în vedere avantajele enorme, Petzold consideră costurile suplimentare scăzute ca fiind justificate. Noile fluide urmează să fie introduse succesiv pentru toate grupele de produse. Această opțiune este o alegere sigură pentru client: „Utilajele Hazemag folosesc aceste fluide de ani de zile.” La fel ca GHH, și acest producător aparține Grupului Schmidt Kranz, unul dintre principalii furnizori de utilaje și servicii, în special în minerit și tuneluri, precum și în prelucrarea materiilor prime. Noile fluide hidraulice ar oferi proprietăți lubrifiante excelente, stabilitate termică foarte ridicată și protecție la coroziune extrem de ridicată.

MEq
By MEq septembrie 5, 2020 11:05