German Design Award 2020

MEq
By MEq ianuarie 7, 2020 22:02

German Design Award 2020

Premiile German Design Award se acordă acelor proiecte care reprezintă contribuții de pionierat în designul de produs. Ediția 2020 a adus în categoriile „Utility Vehicles” și „Industry” câțiva câștigători și din industria utilajelor, printre aceștia aflându-se nume precum Kleemann, Keestrack, Hidromek sau Uniforest.

În categoria ”Utility Vehicles”
Mobiscreen MS 702 EVO

Stația mobilă de sortare Mobiscreen MS 702 EVO se caracterizează prin flexibilitate de transport, timpi scurți de configurare și eficiență. Sistemul poate fi operat intuitiv prin intermediul unui panou de control și oferă o accesibilitate bună în toate zonele funcționale. Schimbarea simplă a sitei îndeplinește cele mai înalte standarde de siguranță și ergonomie. Iar pentru a fi mai prietenoasă cu mediul este disponibilă o unitate eco cu sursă de alimentare externă. Designul inspiră funcționalitate printr-un aspect bine structurat.
Motivarea juriului: Moderna stație de sortare mobilă funcționează electric, având un impact redus asupra mediului. Designul funcțional impresionează printr-o structură clară și o operare tehnică lejeră, datorită panoului de control.

Mobicat MC 120 Z PRO
Stația mobilă de concasare cu fălci MC 120 Z PRO procesează până la 650 t/h de piatră. Unitățile de concasare, benzile și ciururile sunt acționate electric într-o manieră economică și prietenoasă cu mediul. Alimentarea de la o sursă externă este opțională. Conceptul de control SPECTIVE permite o navigare intuitivă prin meniul de operare. Pe lângă fluxul de material, designul este unul clar, structurat și sigur pentru utilizator. În ciuda dimensiunilor sale, stația este ușor accesibilă și poate fi transportată integral.
Motivarea juriului: Concasorul cu fălci acționat electric are un design compact care îl ajuta să încapă într-un singur transport, ceea ce îl face foarte flexibil pentru utilizarea în diferite locații. De asemenea, este ușor de operat.

Hidromek HICON 7W
Conceptul inteligent și eco-friendly HICON 7W a fost dezvoltat ca excavator urban compact 100% electric. Reducând impactul asupra mediului prin nivelul de emisii zero, HICON 7W poate fi ușor utilizat pe șantierele urbane grație dimensiunilor sale compacte. HİCON 7 W stochează energia în baterii litiu-ion de generație nouă și folosește 97% din ea eficient datorită motorului electric. Excavatorul compact full electric HICON 7W a fost prezentat în premieră la Bauma 2019.
Motivarea juriului: Designul progresiv reflectă unitatea modernă high-tech a excavatorului full electric atât la exterior, cât și în cabină. Hidromek HICON 7W este mai puțin zgomotos și complet lipsit de emisii, ceea ce îl face deosebit de atractiv pentru utilizarea în orașe. Pachetul de siguranță încorporat este remarcabil, deoarece utilajul detectează prezența umană în zona de pivotare a suprastructurii și poate afișa mesaje de atenținare.

La categoria ”Industry”
Keestrack R3e

Designul inovator întâlnește tehnologia de control și de acționare actualizată pentru o productivitate ridicată. Indicativul „E” seminifică aspectul economic și ecologic, deopotrivă cu funcțiile foarte eficiente. Noul utilaj permite o accesibilitate foarte bună la componentele sale. Sistemul poate fi conectat la o sursă externă de energie electrică și poate fi operat fără emisii! Liniile dinamice demonstrează inovație și un know-how tehnologic sofisticat. Concasorul cu impact Keestrack R3e a fost expus și la Bauma 2019.
Moivarea juriului: Concasorul cu impact este acționat electric, având emisii zero, ceea ce este exprimat în mod inteligent prin designul său dinamic și extrem de modern.

Scorpion Premium
Producătorul sloven Uniforest a fost premiat pentru Scorpion Premium – noua generație de graifere de înaltă calitate, perfecționate tehnologic pentru manipularea buștenilor. La baza dezvoltării noului produs au fost ușurința utilizării și durata mare de exploatare. Acestea au fost realizate prin implementarea de soluții simple și componente de înaltă calitate, încorporate într-un cadru dinamic, dar robust, cu linii de design distincte.
Motivarea juriului: Ghearele graiferului sunt potrivite pentru a lucra în orice condiții meteo și se caracterizează printr-o construcție robustă și ușurință în utilizare. Designul consistent, modern și dinamic inspiră calitate și expertiză tehnologică.

MEq
By MEq ianuarie 7, 2020 22:02

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION