Gama S5 – generatoare Himoinsa cu motoare Stage V

MEq
By MEq august 5, 2019 19:34

Gama S5 – generatoare Himoinsa cu motoare Stage V

Noile grupuri electrogene S5 includ toate caracteristicile de proiectare și inovare care le fac unele dintre produsele cele mai avansate tehnologic și mai competitive de pe piața europeană de închiriere. Himoinsa produce generatoare cu motoare Yanmar, FPT și Scania care includ un nou sistem de posttratare pentru a garanta o reducere a emisiilor în conformitate cu Regulamentul UE 2016/1628 pentru echipamente mobile non-road (NRMM). Această măsură a implicat un salt calitativ care asigură o reducere cu până la 90% a emisiilor de componente nocive în raport cu tehnologia anterioară.

Garantând o gamă largă de puteri cuprinsă între 9 și 550 KVA în P.R.P., gama S5 a fost proiectată ținând cont de factori precum întreținerea, durabilitatea, consumul de combustibil și costul final al echipamentului, pentru a o face una dintre cele mai competitive din sectorul de închiriere din Europa.

Unele dintre componentele principale ale generatoarelor S5 sunt unitățile de control, concepute pentru a garanta o coordonare sigură și eficientă cu unitățile de control ale noilor motoare Stage V. Aceste grupuri electrogene compacte integrează sistemele de reducere a emisiilor și rezervorul AdBlue într-un cadru robust și funcțional. Noua gamă încorporează un șasiu rezitent ale cărui tălpici au fost ranforsate, incluzând și protecții în dreptul ghidajelor pentru stivuitor. Tava de picurare este concepută să reziste la 100% din lichidele motorului.

Pentru a asigura cele mai ridicate niveluri de impermeabilitate, au fost concepute noi uși, a căror față superioară este înclinată la 20 de grade. Acest lucru previne infiltrațiile și apariția punctelor de oxidare cauzate de acumularea de apă stătută. Capotele generatoarelor gamei S5 păstrează restul componentelor care au fost adăugate celorlalte game pentru a rezista ploilor abundente și ninsorilor.

Himoinsa a încorporat un nou strat în procesul de vopsire și protejare a pieselor metalice. Aceasta implică un strat de bază bogat în zinc, aplicat înainte de finisarea finală, care conferă capotei peste 1.500 de ore de rezistență la medii saline, în conformitate cu ISO 12944, clasificând protecția utilizată de Himoinsa drept C5 High. Fiind din oțel inoxidabil, încuietorile ușilor și balamalele sunt acum mai rezistente.

Pentru a reduce și mai mult emisiile de zgomot, generatoarele gamei S5 încorporează o izolație specială din vată minerală a cărei grosime în anumite zone a fost crescută de la 50 mm la 100 mm. Sunt utilizate componente de densități și caracteristici diferite la prizele de aer pentru a reduce zgomotul într-un spectru larg de frecvențe. De asemenea, dispunerea și forma prizelor de aer au fost optimizate pentru a atenua zgomotul.

Gama S5 include un nou panou de control și de alimentare în partea din spate a capotei, care oferă mai multe avantaje:
– Minimizează emisiile de zgomot. Panoul este izolat de camera motorului, astfel încât nu există expunere la zgomot în timp ce unitatea de control este manipulată.
– Facilitează întreținerea. Panourile pot fi înlocuite fără a fi necesară scoaterea capotei.
– Versatilitate pentru utilizare. Având o construcție modulară, sunt posibile diferite combinații de panouri și configurații de prize electrice.
– Accesibilitate și reducerea spațiului. Priza obișnuită este înlocuită cu una inferioară, care limitează amprenta totală a generatorului și îmbunătățește accesul atunci când se impune manipularea.

Pentru a ușura transportul, noul design aduce cu sine o amplasare optimizată a punctelor de ridicare (ocheți). În plus, bara de tracțiune și ghidajele pentru stivuitor au fost păstrate.

Întreținere și costuri de operare optimizate
Generatoarele gamei S5, în principal cele cu puteri peste 80 kVA, garantează costuri de operare mai mici decât cele ale grupurilor electrogene cu motoarele Stage IIIA, în principal datorită reducerii semnificative a consumului de combustibil. Majoritatea modelelor S5 încorporează un nou sistem de posttratare a gazelor, soluție care necesită o investiție mai mare în filtre și în piese de schimb pentru componente noi. Cu toate acestea, consumul de combustibil al noului motor este semnificativ mai mic, ceea ce asigură costuri de exploatare mai mici decât modelele cu motoare Stage IIIA.

În paralel, rezervoarele de combustibil ale generatoarelor S5 au aceleași dimensiuni ca rezervorul de AdBlue. Modelul HRFW 200 S5 (prezentat la Bauma 2019) avea un rezervor de combustibil cu o capacitate de 600 L, pentru un timp de funcționare de 14 ore. Consumul de uree la un generator din gama S5 este de aproximativ 10% din consumul de combustibil.

MEq
By MEq august 5, 2019 19:34

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION