Flexibilitate, siguranță și productivitate mai mari – și, în plus, complet automate

MEq
By MEq februarie 26, 2021 14:17

Flexibilitate, siguranță și productivitate mai mari – și, în plus, complet automate

Linde Material Handling și-a actualizat gama cuprinzătoare de produse și prezintă stivuitorul cu catarg retractabil Linde R-MATIC, aflat la a doua generație, precum și un model suplimentar Linde L-MATIC HD. Experiența acumulată de Linde de-a lungul proiectelor anterioare a fost dezvoltată în continuare pentru stivuitoarele sale cu catarg retractabil. Caracteristicile lor de performanță asigură productivitate, siguranță și flexibilitate mai mari.

Depozitele de paleți joacă un rol central ca zone-tampon pentru materiale, atât în procesele industriale de fabricație, cât și în centrele de distribuție. Operațiunile de depozitare și comisionare din sistemele de rafturi înalte sunt, de obicei ,procese standardizate, care implică un grad ridicat de repetitivitate. De regulă, cu cât distanțele dintre rândurile de rafturi sunt mai mici și cu cât poziționarea paleților individuali este mai precisă, cu atât depozitul este mai eficient. Exact acest lucru face din sistemele de depozitare a paleților câmpul de aplicare ideal pentru echipamentele automate, precum stivuitorul cu catarg retractabil Linde R-MATIC și transpaleta electrică Linde L-MATIC HD.

Noile stivuitoare Linde pot funcționa cu precizie maximă chiar și în cele mai înguste spații: cu o lungime de 2,520 mm și o lățime de 1,565 mm, Linde R-MATIC (capacitate de încărcare de 1,6 t) este singurul stivuitor hibrid automat de pe piața EMEA, care poate manevra încărcături pe culoare înguste de 2,90 m. Controlat de software, stivuitorul poate stoca paleți cu o precizie extrem de mare, chiar și la înălțimi de ridicare mai mari de 11 m. „Designul, manevrabilitatea, manipularea încărcăturii și precizia acestor stivuitoare automatizate sunt decisive pentru performanța sistemului general. Aceste criterii sunt cruciale pentru ca paleții să fie amplasați exact la locurile de depozitare prevăzute și pentru îmbunătățirea ciclurilor de selectare și depozitare”, spune Alexandra Mertel, Product Manager Automation & Intralogistics Solutions la Linde Material Handling.

Cu ajutorul unui sistem de navigație laser, stivuitoarele se deplasează în mod dinamic prin depozit, primind comenzi de transport direct de la sistemul de gestionare al depozitului prin intermediul unității centrale de control.

Stivuitoarele automate realizează o creștere semnificativă a productivității cu ajutorul camerei 3D auto-calibrată, echipată cu o nouă generație de software. Această cameră nu doar că recunoaște semnificativ mai bine dimensiunile paletului, dar poate vedea și în profunzime paletul, ceea ce face ca ridicarea și amplasarea lui să fie mult mai precisă – la sol, pe transportoare cu role sau pe rafturi. Totodată, stivuitoarele automate sunt capabile să transporte o varietate mai mare de paleți. Acest lucru este asigurat de algoritmii relativi de recunoaștere a imaginilor, dezvoltați exclusiv de Linde Material Handling, care au fost validați în teste ample.

Stivuitoarele automate îndeplinesc cele mai înalte cerințe de siguranță. Patru scanere sunt integrate în echipament la nivelul pardoselii, realizând un câmp de siguranță de 360 de grade în jurul utilajului și verificând în permanență obstacolele. Echipamentul standard include, de asemenea, comutatoare suplimentare pentru oprire de urgență, cunoscutul Linde Blue Spot și sistemul Dynamic Mast Control, care oferă asistență importantă la înălțimi ridicate. Echipamentele disponibile opțional includ un senzor care detectează suprasarcinile și o a doua cameră 3D, poziționată mai sus, care poate contribui la reducerea timpilor de manipulare a sarcinii.
Cele două modele Linde L-MATIC HD cu capacitați de încărcare de 1,6 și 2,0 t sunt dotate cu echipamente de siguranță, inclusiv bare de protecție laterale, scanere standard și opționale, comutatoare pentru oprire de urgență și sisteme optice și acustice de avertizare. Și aici, detectarea sarcinii se face prin intermediul inovatoarei camere 3D.

Stivuitoarele cu catarg retractabil și transpaletele electrice sunt proiectate ca o soluție hibridă, permițând operatorului să preia controlul utilajului în orice moment și să treacă în modul manual. O altă caracteristică nouă este capacitatea de încărcare autonomă. Echipate cu baterii cu încărcare rapidă, stivuitoarele automate se deplasează independent către stația de încărcare pentru procesul de reîncărcare.

Linde Material Handling GmbH, o companie a Grupului KION, este un producător global de motostivuitoare și echipamente pentru depozitare, fiind un furnizor de soluții și servicii pentru intralogistică. Cu o rețea de vânzări și servicii ce acoperă peste 100 de țări, compania este prezentă în toate regiunile importante ale lumii.

MEq
By MEq februarie 26, 2021 14:17

Advertising

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

Subscribe to Newsletter

OPINION