Flexibilitate și performanțe ridicate pentru cea mai mică foreză de la Caterpillar

MEq
By MEq iulie 1, 2019 10:26

Flexibilitate și performanțe ridicate pentru cea mai mică foreză de la Caterpillar

Noua foreză Cat MD6200 este concepută ca utilaj de producție cu flexibilitatea de a efectua foraje pre-split (anterioare detonării) – toate într-un pachet care o fac cea mai ușor transportabilă foreză Caterpillar. Versatilul model MD6200 este conceput pentru a executa foraje rotative sau DTH (down-the-hole) în moduri de trecere simplă sau multiplă (single-pass/multi-pass) și poate efectua găuri cu diametre între 127 și 200 mm.

Modelul MD6200 oferă posibilitatea de a fora la un unghi negativ de până la 15 grade, care permite potrivirea cu panta peretelui pentru găurirea pre-split. Pentru forarea tradițională de producție, catargul se poate înclina de la poziția verticală până la 30 de grade. Operatorul poate regla unghiul catargului în trepte de câte 5 grade prin intermediul ecranului tactil din cabină, fără a fi necesară o configurare specială.

Ușor transportabilă și manevrabilă
MD6200 poate fi transportată cu catargul instalat, astfel că, atunci când trebuie mutată pe un alt șantier, pur și simplu poate fi încărcată pe remorca unui camion. Noua foreză cu cap rotativ are, de asemenea, cea mai mică dimensiune de transport din clasa sa. În unele configurații, unele componente pot fi demontate fără utilizarea unei macarale, fiind nevoie de doar două persoane pentru a o pregăti manual pentru transport.

De asemenea, foreza oferă cea mai bună manevrabilitate în clasa sa. Dimensiunea sa compactă de lucru și trenul de rulare puternic o pun rapid în poziție, reducând timpii pentru accesarea modelelor de foraj și deplasarea între găuri. Trenul de rulare de tip excavator Cat 336 asigură o durabilitate superioară și forță mare de tracțiune.

Motor și sisteme electronice Cat integrate
Foreza este acționată de un motor Cat C18, pregătit să satisfacă nevoile oricărei exploatări miniere de suprafață. Motorul este disponibil în configurația US EPA Tier 4 final și în cea echivalentă US EPA Tier 2, pentru a se conforma standardelor regionale de emisii. Motorul Cat oferă o eficiență și o fiabilitate ridicate.
Ambele configurații de compresor (de înaltă și joasă presiune) oferă un control variabil al volumului de aer, potrivind perfect puterea compresorului cu unealta de foraj și necesitățile aplicației. De asemenea, sistemul reduce presiunile de stand-by în timp ce utilajul este inactiv (la relanti), îmbunătățind eficiența consumului de combustibil.

Sistemul electronic Cat dovedit controlează foreza MD6200 și oferă tehnicienilor aceeași arhitectură regăsită și pe alte mașini Cat. Funcțiile integrate de protecție a mașinii și dispozitivele de blocare garantează siguranța operatorilor și funcționarea utilajului, prin prevenirea potențialelor defecțiuni și a erorilor de funcționare.
Cu Product Link Elite, măsurătorile stării utilajului sunt ușor de descărcat, iar managerii pot urmări performanțele mașinii în timp real. Sistemul electronic de pe MD6200 oferă, de asemenea, o platformă pentru comenzi automate.

Cabină ergonomică și opțiuni de automatizare
MD6200 este proiectată pentru confortul și productivitatea operatorului. Cabina oferă comenzi ergonomice, care îl ajută pe operator să rămână productiv și eficient pe durata întregii ture de lucru. Îmbunătățirile opționale, precum scaunul încălzit, ventilat, cu suspensie puternică și geamul dublu, aduc un plus de confort în cabină. Comenzile multifuncționale cu joystick și ecranele tactile sunt intuitive, iar cele trei camere video standard oferă operatorului o vizibilitate completă asupra zonei de lucru.

MEq
By MEq iulie 1, 2019 10:26

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest