Finisoarele de beton cu cofraj glisant Gomaco fac față oricăror provocări

MEq
By MEq noiembrie 5, 2019 23:13

Finisoarele de beton cu cofraj glisant Gomaco fac față oricăror provocări

Peste tot în lume, pe orice șantier rutier, constructorii se confruntă permanent cu aceleași provocări – de la diferite căi de acces scurte, raze strânse și spații limitate în parcări până la numeroase obstacole în jurul cărora sunt nevoiți să execute lucrări de pavare. Însă utilajele Gomaco Xtreme pentru realizarea bordurilor și a rigolelor din beton reușesc să facă față provocărilor și pot turna beton cu o rază de 610 mm sau chiar mai puțin. Toate aceste noi tehnologii au fost expuse în aprilie, la Bauma 2019.

Noul Xtreme Commander IIIx cu trei șenile și alte două utilaje Gomaco 3300s, echipate cu sistemul de control exclusiv Gomaco G+, au fost expuse de către constructorul american la târgul din inima Bavariei. Utilajele dispun de mecanisme hidraulice de rotire cu senzori de rotație pe șenile, senzori de poziționare a coloanelor de sprijin și circuite pentru deplasarea independentă a fiecărei șenile, care să permită turnarea betonului în raze strânse. Poziționarea inteligentă a șenilelor (Intelligent All-Track Positioning) se realizează cu ajutorul cilindrilor hidraulici ”smart” de pe cele trei coloane de deplasare, permițând sistemului G+ să cunoască permanent poziția șenilelor. De asemenea, cilindrii hidraulici sunt utilizați la extinderea sistemului de cofraj glisant, în reglarea inteligentă a decalajului și în mișcări repetitive cu cofraj decalat (offset).

Ambele utilaje (Commander IIIx și 3300) sunt dotate cu motoare Tier 4 și pachete de răcire optimizate, la care sistemul G+ controloează ventilatorul hidraulic. De altfel, tehnologia sistemului G+ face din aceste finisoare de beton unele dintre cele mai silențioase de pe piață, adaptând cerințele de răcire la nevoile condițiilor de șantier. Astfel rezultă o operare silențioasă și eficientă.

Un alt avantaj este eficiența consumului de combustibil, având un motor ce funcționează în parametrii optimi de exploatare și cu circuite hidraulice cu senzor de sarcină. Commander IIIx este dotat cu o consolă de comandă pivotantă ce permite operatorului controlul de la nivelul mâinii și un câmp visual deschis, indiferent de aplicația de cofrare sau de direcția de deplasare.

Modelul Gomaco 3300 a fost conceput pentru lucrări de betonare ce urmează metoda europeană, având capacitatea de a turna betonul atât pe stânga, cât și pe drapta. Gomaco 3300 are un design simetric, platforma operatorului în formă de U, iar consola de comandă glisează dintr-o parte într-alta, în funcție de direcția de turnare a betonului. Ambele modele sunt utilaje polivalente pentru realizarea de borduri și rigole, parapeți, trotuare, canale de scurgere, dale mari de beton și diferite alte elemente de infrastructură.

Capacitatea utilajelor Gomaco de a vira cu rază zero (zero-turn) se regăsește și pe finisoarele sale de beton cu cofraj glisant de mari dimensiuni. Noul finisor de beton Gomaco GP4, capabil să toarne dale de beton de până la 12.2 m lățime, a fost prezentat în premieră internațională Bauma 2019. GP4 are un șasiu dublu telescopic cu Smart Cylinders și Smart Telescoping, pentru extinderea precisă a cadrului și pentru o referință automată a lățimii. Cadrul modular se extinde până la 2.1 m pe fiecare parte, atingând o capacitate maximă de telescopare de 4.3 m.

Finisorul de beton cu cofraj glisant GP4 este echipat cu brațe pivotante inteligente (Smart Pivot Arms) pentru poziționarea celor patru coloane, precum și cu tehnologia de direcție cu șenile inteligente (Smart Track Steering). Are capacități de virare extremă coroborate cu sistemul de control G+, astfel încât acesta să cunoască permanent poziția fiecărei șenile. Pentru un transport ușor, operatorul trebuie să pună utilajul în modul Transport; astfel, brațele, coloanele și șenilele se pliază optim pentru poziția de transport. De asemenea, sistemul G+ este comutat în modul Transport, pentru un control complet.

MEq
By MEq noiembrie 5, 2019 23:13

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION