Fabrica de negru de fum a BKT, gata să atingă capacitatea sa maximă la unitatea de producție din Bhuj

MEq
By MEq septembrie 3, 2019 11:46

Fabrica de negru de fum a BKT, gata să atingă capacitatea sa maximă la unitatea de producție din Bhuj

BKT este singura companie indiană din industria anvelopelor care are propria fabrică de producție de carbon black, ceea ce situează compania într-o poziție care îi asigură autonomie, precum și calitatea maximă în întregul lanț de aprovizionare.

Știrea este oficială: Noua fabrică de negru de fum (carbon black) a BKT de la unitatea de producție din Bhuj va funcționa la 100% din capacitate până în anul 2021. La sfârșitul primului trimestru al exercițiului financiar 2019, fabrica a înregistrat un volum de producție de negru de fum de 60.000 de tone, crescând la 80.000 de tone în al doilea trimestru și va atinge capacitatea maximă de producție de 130 000 de tone până în anul 2021.

Aproximativ 50% din negrul de fum produs la noua fabrică este utilizat în procesul de fabricație a anvelopelor BKT, în timp ce restul de 50% rămas este vândut pe piață. În plus, 80.000 de tone metrice din producția actuală sunt în clasa de calitate dură, în timp ce capacitatea suplimentară pentru 50.000 de tone metrice, în clasa de calitate moale, este în curs de dare în exploatare.

„Această fabrică face diferența și ne va răsplăti cu siguranță așteptările. Investiția semnificativă de 75 de milioane de dolari (inițial 23 de milioane USD) oferă materie primă vitală în cadrul lanțului de aprovizionare din domeniul fabricației de anvelope,” explică Rajiv Poddar, Administrator Delegat Comun al BKT. „Decizia de a produce această componentă la nivel intern face parte din strategia noastră. Nu numai că noua fabrică ne oferă independența procesului de fabricație, dar asigură și o calitate mai bună a materiilor noastre prime, căci acum putem controla cu exactitate întregul proces de explorare și fabricație a produselor noastre.”

Integrarea verticală a nerului de fum în procesul de producție a anvelopelor este, prin urmare, un alt pas înainte în dezvoltarea unității de producție din Bhuj, care a fost inaugurată în 2015 și a fost planificată pentru o expansiune durabilă astfel încât să răspundă cererii de anvelope, care este în continuă creștere.

Cu utilaje de ultimă generație, o suprafață extinsă de peste 160 ha de teren și datorită proximității față de centrul logistic al portului comercial Mundra, unitatea de producție din Bhuj s-a dovedit a fi un extraordinar avantaj strategic pentru BKT. Nucleul unității din Bhuj este Centrul de Cercetare și Dezvoltare de ultimă oră, în care sunt concepute și dezvoltate soluții pentru „anvelopa viitorului”.

BKT și-a anunțat intenția de a-și crește cota de piață globală în segmentul anvelopelor Off-Highway, de la 6% (cât este actual) la 10%, până în anul 2025. Fiecare astfel de măsură aduce compania mai aproape de obiectivul său.

MEq
By MEq septembrie 3, 2019 11:46

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION