Excavatorul pe șenile DX800LC-5B este uriașul Doosan din clasa de 80t

MEq
By MEq mai 1, 2020 17:53

Excavatorul pe șenile DX800LC-5B este uriașul Doosan din clasa de 80t

Proiectat pentru a răspunde nevoilor din aplicațiile miniere și de carieră, precum și în proiecte majore de construcții și infrastructură, impresionantul excavator de 80 t, Doosan DX800LC-5B, a avut premiera la Bauma 2019, iar în martie, cu ocazia Conexpo 2020, a fost lansat și pe piața nord-americană.

Trenul de rulare lung (LC), extins la lățimea maximă de lucru, oferă stabilitate și siguranță în toate tipurile de aplicații de săpare, ridicare și încărcare.

Noul motor diesel de 358 kW (480 hp) împreună cu un sistem hidraulic avansat și inteligent (ecoPower) contribuie la obținerea unei productivități de vârf în această clasă de operare.

DX800LC-5B include o unitate de control electronic (Electronic Control Unit) care servește la optimizarea performanțelor motorului diesel pentru a obține eficiența maximă a consumului de combustibil. Tehnologia ecoPower are la bază această unitate de control, concentrându-se pe rolul sistemului hidraulic și demonstrând ambiția continuă a prăducătorului coreean de a atinge niveluri neașteptate de eficiență a consumului.

Tehnologia ecoPower de la Doosan utilizează o pompă electronică de control a presiunii într-un sistem hidraulic cu centru închis pentru a realiza creșteri ale productivității și o îmbunătățire a consumului de combustibil. O supapă principală de control cu centru închis minimizează pierderea de presiune, în timp ce pompa electrică de control a presiunii gestionează și optimizează mai eficient puterea motorului.

Sistemul ecoPower utilizează senzori pentru a detecta cantitatea de ulei hidraulic necesară pentru a îndeplini o sarcină anume și pentru a măsura cu precizie cantitatea de ulei de care e nevoie, în loc să forțeze continuu o cantitate fixă de ulei prin sistem, îmbunătățind astfel eficiența.

Software-ul este utilizat pentru a reproduce electronic avantajele complete ale unui sistem hidraulic cu centru deschis, cu pierderi de energie foarte mici. Sistemul hidraulic și puterea motorului sunt complet optimizate și sincronizate, reducând pierderile din sistem. Astfel, debitul hidraulic ridicat de 1008 l/min de la pompa hidraulică poate fi distribuit în cel mai eficient mod, pentru a produce timpi de ciclu rapizi, necesari pentru a atinge cele mai ridicate niveluri de productivitate.

O atenție sporită a fost acordată confortului și siguranței operatorului. DX800LC-5B are o cabină foarte spațioasă, echipată cu comenzi și instrumentar de bord ergonomice. De asemenea, s-a pus accent și pe menținerea nivelurilor de zgomot la minimum prin izolarea îmbunătățită a compartimentului motor și folosirea extinsă a materialelor izolatoare fonic.

În termeni de siguranță, aceste caracteristici au fost și ele îmbunătățite pe DX800LC-5B. Operatorii pot fi mai productivi și pot lucra mai eficient pe întuneric grație luminilor de lucru LED de înaltă calitate, iar sistemul Around View Monitoring (AVM) oferă o vedere la 360 de grade, din cabină.

MEq
By MEq mai 1, 2020 17:53

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION