Excavatorul manipulator Sennebogen 821 E și macaraua duty cycle 640 încarcă și compactează fier vechi în Portul Constanța

MEq
By MEq februarie 11, 2020 18:40

Excavatorul manipulator Sennebogen 821 E și macaraua duty cycle 640 încarcă și compactează fier vechi în Portul Constanța

Specializată în deșeuri metalice, compania European Metal Services SA din Portul Constanța a primit în 2019 un nou membru în flota sa de utilaje: un excavator manipulator Sennebogen 821 Seria E, care promite cicluri de lucru mai rapide și mai multă putere la descărcarea autocamioanelor, la sortarea și la stocarea cantităților de deșeuri metalice achiziționate zilnic. Pe același șantier se află, încă din 2013, și o macara duty cycle Sennebogen 640 cu pilon de 1,5 m, destinată compactării dinamice a deșeurilor metalice direct în navele maritime.

Situat la Marea Neagră și punct final al Canalului Rin-Main-Dunăre, Portul Constanța este cunoscut ca „poarta către mare” a României, fiind unul dintre cele mai importante puncte de tranzit european. Portul impresionează cu o capacitate de exploatare de aproximativ 120 de milioane de tone pe an. Printre macarale portuare uriașe, nave impresionante și docuri, se regăsește zona de lucru a companiei European Metal Services SA. Specializată în domeniul logisticii și comercializării deșeurilor metalice, compania este responsabilă pentru exportul acestor materiale către țările riverane Mării Negre.
În aprilie 2019, a decis să utilizeze un robust excavator de manipulare a materialelor (Sennebogen 821 Seria E) pentru descărcarea autocamioanelor, precum și pentru lucrări de sortare și stocare.

Siguranța este prioritară
În depozitul de deșeuri metalice, utilajul mobil, dotat cu un motor diesel de 104 kW, lucrează continuu dus-întors între munții de deșeuri și navele acostate. Grație celor 8 anvelope din cauciuc plin, utilajul este bine pregătit pentru condițiile grele dintr-un astfel de depozit. Prin intermediul calelor cu talpă lată, utilajul e stabil și sigur în timpul descărcării camioanelor.

De asemenea, comanda fină prin joystick permite un control mai bun al utilajului în zona de lucru și efectuarea precisă a lucrărilor de sortare. Excavatorul manipulator 821 Seria E este dotat cu un braț robust de 11 m, ideal pentru lucrul în stive mari de deșeuri metalice. Suplimentar, pe braț se găsește un proiector cu leduri de mare putere, pentru a putea lucra și noaptea în condiții de vizibilitate adecvate. Pentru mai multă siguranță în operare, parbrizul are un grilaj de protecție suplimentar, care ține la distanță bucățile de deșeuri care ar putea răni operatorul.

Soluția specială: macara duty cycle Sennebogen 640 cu pilon
Încă din 2013, compania European Metal Services SA a ales o soluție specială sub forma unei macarale cu braț zăbrelit Sennebogen 640 cu pilon de 1,5 m, folosită pentru compactarea deșeurilor metalice din nave, pentru creșterea capacității de transport. Aceasta demonstrează, încă o dată, că macara duty cycle de 40 t, cu întreaga sa gamă de opțiuni de configurare, este un partener multifuncțional de încredere. Utilajul folosește o placă de compactare de peste 2,5 t pe un braț de 18 m lungime, care, prin cădere liberă, presează deșeurile metalice din coca navei.

Prin această metodă este crescută capacitatea de transport cu 80 – 90%, comparativ cu modul normal de încărcare. Mulțumită cabinei reglabile pe înălțime (până la 2,7 m), operatorul are întotdeauna cea mai bună vizibilitate deasupra și în interiorul navei – esențială pentru compactarea eficientă. Macaraua este echipată cu un motor de 185 kW și un troliu cu cădere liberă de 120 kN.

MEq
By MEq februarie 11, 2020 18:40

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION