Excavatorul hidraulic minier Cat 6060 de nouă generație este acum și mai performant

MEq
By MEq mai 18, 2020 22:12

Excavatorul hidraulic minier Cat 6060 de nouă generație este acum și mai performant

Excavatorul hidraulic cu cupă dreaptă Cat 6060 oferă multiple îmbunătățiri de design și componente care cresc performanțele utilajului, durabilitatea, întreținerea și confortul operatorului. Noul 6060 are motoare actualizate, un sistem hidraulic optimizat, structuri și un tren de rulare heavy-duty, noi sisteme electronice Cat și o cabină de ultimă generație. De asemenea, este complet integrat cu sistemele Caterpillar de asistență pentru produs.

Excavatorul minier din clasa de 600 de tone are o cupă cu o sarcină utilă de aproximativ 61 t (atât în configurația de cupă dreaptă, cât și de cupă întoarsă). Cat 6060 poate încărca eficient din 4 treceri un camion minier Cat 793 și din 5 treceri un camion Cat 794 AC.

Cele două motoare Cat 3512E sunt optimizate pentru o operare performantă, cu un consum eficient de combustibil (pentru clasa în care se încadrează) și o durabilitate crescută. Pentru piețele din America de Nord, motoarele sunt echipate cu un sistem DOC de control al emisiilor fără întreținere, nu utilizează lichid de evacuare diesel (DEF) și respectă normele EPA Tier 4 Final. Configurația modernizată a motorului crește fiabilitatea și prelungește timpul între revizii cu 10%. Eficiența motorului și hidraulica optimizată permit un consum de combustibil cu 10-15% mai mic comparativ cu modelul anterior, cu un plus de eficiență între 3 și 5% pentru configurația de cupă întoarsă. Nu în ultimul rând, intervalul de schimb pentru uleiul de motor și filtru s-a dublat la 1.000 ore.

Upgrade-urile la nivel de structură, tren de rulare și roata dințată de rotire a platformei ajută la maximizarea timpului de operare și a productivității și la reducerea costurilor per tona încărcată. Pentru a spori longevitatea, trenul de rulare este prevăzut cu role, roți de ghidaj și șenile heavy-duty, precum și cu un sistem revizuit de tensionare. Cadrul suprastructurii, cupa dreaptă și structurile de atașare a cupei întoarse au fost reproiectate pentru a reduce reparațiile structurale și a prelungi durata de exploatare, folosind plăci cu grosimi mai mari și corectări geometrice. Designul roții dințate de pe cadrul inferior prelungește durata de viață a componentelor, folosind un rulment cu role cu trei curse și un angrenaj intern etanșat.

Cat 6060 are o cabină nouă, de ultimă generație, cu vizibilitate excelentă, conferită de geamul mare de la nivelul podelei, de parbriz și de geamurile laterale. Vizibilitatea nerestricționată către șenile și, implicit, către sol ajută operatorul atunci cânt repoziționează utilajul și la încărcarea camioanelor. Designul cabinei include la interior și două scaune suplimentare (unul full-size, pentru trainer, și unul pliabil) – o premieră in această clasă de excavatoare. Desigur, nivelurile de zgomot la interior cabinei sunt menținute la minimum, pentru ca operatorul să aibă confortul unui mediu silențios.

Prima dintre numeroasele funcții din suita Operator Assist disponibilă, și anume Enhanced Motion Control, este standard și îmbunătățește manevrabilitatea utilajului și eficiența de încărcare. Designul utilajului cu cinci circuite hidraulice permite controlul simultan asupra a două mișcări de cilindru, două mișcări de deplasare și rotire, pentru a spori eficiența de săpare și încărcare.

De asemenea, construcția de ultimă generație imbunătățește mentenanța, oferind mai mult spațiu tehnicienilor în compartimentul de service, precum și un acces ușor la stația de service de la nivelul solului. Organizarea mai bună a componentelor și a furtunurilor reduce timpii de nefuncționare. Multitudinea de senzori permit monitorizarea datelor de operare, înregistrează erorile și emit notificări vizuale și sonore atunci când apar probleme. Pentru prima dată standard pe un excavator 6060, funcția Product Link Elite activează comunicațiile de date, pentru monitorizarea de la distanță a stării utilajului.

Excavatorul 6060 poate accepta suita cuprinzătoare de tehnologii miniere Cat MineStar Solutions, concepută pentru a crește siguranța în exploatările miniere de suprafață, a îmbunătăți eficiența și a reduce costurile de exploatare. Pe lângă noua generație de excavatoare 6060 cu motor diesel, Caterpillar continuă să ofere și versiunea cu motor electric 6060 AC FS (face shovel), destinată acelor exploatări miniere optimizate pentru astfel de utilaje.

MEq
By MEq mai 18, 2020 22:12

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION