Excavatoarele Cat 330 și 330 GC Next Generation oferă o eficiență crescută și costuri mai mici de operare

MEq
By MEq noiembrie 27, 2018 14:43

Excavatoarele Cat 330 și 330 GC Next Generation oferă o eficiență crescută și costuri mai mici de operare

Excavatoarele Next Generation din clasa de 30 de tone de la Caterpillar – 330 și 330 GC – cresc eficiența de operare, reduc costurile aferente consumului de combustibil și întreținerii și îmbunătățesc confortul operatorului comparativ cu modelele anterioare. Noile excavatoare oferă combinații unice de funcții concepute pentru a se potrivi target-urilor de productivitate și de costuri ale clienților.

Oferind performanțe de înaltă productivitate, noul Cat 330 beneficiază de tehnologia Cat Connect integrată standard și are cea mai mare putere și capacitate de ridicare dintre cele două modele din această clasă. Rezultatul este o productivitate maximă la cel mai mic cost. La rândul său, noul Cat 330 GC combină echilibrul optim al caracteristicilor de productivitate cu reducerea consumului de combustibil și a costurilor de întreținere. Rezultatul este o fiabilitate ridicată și o performanța redusă per ora de utilizare.

Tehnologia crește eficiența cu până la 45%
Noul Cat 330 are cel mai înalt nivel de tehnologie standard instalată din fabrică, pentru a crește productivitatea. Tehnologia integrată Cat Connect îmbunătățește eficiența de operare cu până la 45% față de operațiile de nivelare tradiționale.
Prin intermediul monitorului tactil standard, sistemul Cat GRADE 2D standard oferă suport pentru adâncimea, panta și distanța orizontală raportate la cota finală, ajutând operatorii să aibă o precizie mai mare. Sistemul poate suporta upgrade la Cat GRADE cu Advanced 2D sau Cat GRADE cu 3D. Tehnologia standard Grade Assist (asistență la săparea sub un unghi) automatizează mișcările brațului, balansierului și cupei astfel încât operatorii să mențină cota finală fără efort, cu o singură manetă.

Cat Payload oferă sarcini-țintă precise și creșterea eficienței de încărcare. Prin intermediul sistemului de cântărire din mers și al estimărilor de sarcină utilă în timp real, Payload ajută la prevenirea supra/sub-încărcarii camionului. Noua funcție Lift Assist ajută operatorul să ridice în siguranță obiecte grele fără ca mașina să se încline. Alertele vizuale și auditive indică dacă sarcina se află în limitele operaționale ale excavatorului.
Funcția E-fence împiedică deplasarea excavatorului în afara punctelor (perimetrului) definite de operator. Sistemul este foarte util atunci când se lucrează sub structuri sau în vecinatatea unei zone circulate.
Hardware-ul și software-ul Cat LINK conectează șantierele cu personalul de la birou și oferă managerilor de flote informații vitale despre operarea utilajului.

Economii de combustibil de până la 20%
Excavatoarele Cat Next Generation sunt concepute să consume în medie mai puțin combustibil decât modelele pe care le înlocuiesc – o economie de până la 20% pentru modelul 330, comparativ cu 330F, și cu până la 15% pentru același model comparativ cu 330D2.
Noul mod de operare automat (Smart Mode) adaptează puterea motorului și puterea hidraulică la condițiile de săpare, optimizând atât consumul de combustibil, cat și performanța. Iar pentru o reducere și mai mare a consumului de combustibil, turația motorului este redusă automat atunci când nu este acționată vreo comandă hidraulică. Excavatoarele au o nouă supapă de comandă principală care elimină necesitatea liniilor-pilot, reduce pierderile de presiune și scade consumul de combustibil.

Noul sistem de răcire activează ventilatoarele electrice autoreversibile, care monitorizează independent temperaturile uleiului hidraulic, ale radiatorului și ale aftercooler-ului aer-aer, pentru a asigura debitul exact de aer necesar.
Excavatorul Cat 330 are o contragreutate mai mare, de 6700 kg, care îi permite să ridice o sarcină cu aproximativ 10% mai grea decât modelul 330F și cu până la 15% mai mare decât 330D2. Cu o presiune la rotire crescută, un mecanism de rotire mai mare și un lagăr de rotire mai mare, excavatorul Cat 330 oferă un cuplu de rotire cu 5% mai mare decât seria anterioară, făcând mai ușoare încărcarea cu material și ridicarea sarcinii în rampă.

Costuri mai mici de întreținere cu până la 20%
Cu intervale de întreținere extinse și mai sincronizate, noile excavatoarele Cat reduc costurile de întreținere cu până la 20% față de seria anterioară.
Noul filtru de aer Cat cu prefiltru integrat și filtre primare și secundare are o capacitate dublă de reținere a prafului față de modelul precedent. Noul filtru de retur hidraulic Cat are o durată de viață de 3.000 de ore – o creștere cu 50% față de filtrul precedent.
Filtrele sistemului de combustibil sunt sincronizate pentru intervale de service la 1.000 de ore – o îmbunătățire de 100% față de filtrele anterioare. Gurile de scurgere pentru apă și sedimente ale sistemului de combustibil și joja de nivel a uleiului hidraulic sunt poziționate împreună la nivelul solului, făcând întreținerea de rutină mai rapidă, mai ușoară și mai sigură.

Noua cabină îmbunătățeste operarea mașinii
Putând alege dintre pachetele pentru cabină Comfort sau Deluxe – iar în unele regiuni ale globului, pachetul Premium –, toate cabinele excavatoarelor Cat Next Generation vin echipate cu funcții standard, precum pornire fără cheie cu buton de comandă, monitor cu ecran tactil și taste pentru comenzi sau structuri de protecție la rostogolire antifonate, ce oferă operatorului un plus de confort și siguranță.

Consola rabatabilă în sus pentru cabinele Deluxe și Premium permite intrarea/ieșirea ușoară din/în cabină. Noii montanți cu structură vâscoasă reduc vibrațiile cabinei cu până la 50% față de modelele anterioare. Geamurile mari din față, spate și cele laterale cresc vizibilitatea; sistemul opțional pentru o vizibilitate la 360 de grade (numai pe modelul 330) combină imaginile provenite de la mai multe camere video montate pe utilaj, sporind câmpul vizual al operatorului în toate direcțiile. Butoanele programabile pentru răspuns ale joystick-ului și tiparul de operare îi permit operatorului „să apeleze” setările de productivitate create.
Pentru mai multe informații despre excavatoarele hidraulice Cat Next Generation, contactează distribuitorul local Cat (www.bm-cat.com) sau vizitează website-ul: www.cat.com.

MEq
By MEq noiembrie 27, 2018 14:43

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest