EVW Holding își modifică acționariatul

MEq
By MEq octombrie 1, 2019 10:35

EVW Holding își modifică acționariatul

Schimbările în EVW Holding au început încă din primele luni ale anului 2019, când Gheorghe Chița a devenit unic acționar al societății, după ce foștii parteneri (Ad van Wijk, Mircea Mureșan și Gheorghe Chița) au hotărât să se separe. În primăvara acestui an, Turbos Hoet Group a cumpărat 50% din acțiunile companiei EVW Holding.

Piet Wauters, CEO TH Group a declarat: „Când Gheorghe Chița – pe care îl cunoaștem de mult, pentru că suntem vechi parteneri în TH România, compania care vinde aici turbosuflante – m-a întrebat dacă sunt interesat de un joint-venture, am fost foarte entuziasmați de proiect, cu atât mai mult cu cât România a fost mereu o provocare interesantă pentru noi. Știam că nu puteam intra pe această piață decât așa, din moment ce DAF lucrează cu un singur distribuitor în fiecare țară”.

Turbos Hoet Group, cu sediul central în Hooglede (Belgia), are o experiență de peste 40 de ani în vânzarea de camioane noi și rulate și în distribuția de piese de schimb, fiind lider pe piața europeană a turbosuflantelor în 2017, cu vânzari de circa 62.000 de unități. Cu 970 de angajați, TH Group este activ în Franța, Olanda, Belgia, Rusia, Polonia, România și Belarus. Totodatã, compania belgiană este cel mai mare dealer DAF din lume, cu 4.150 de camioane noi livrate în Europa: aproximativ 1.000 în Belgia, 850 în Franța, 650 în Bulgaria, 400 în Belarus și 700 în Rusia.

Parteneriatul cu TH Group vine cu numeroase avantaje pentru clienții și viitorii parteneri EVW Holding:
• Posibilitatea închirierii de vehicule comerciale rulate pe o perioadă între 6 și 36 de luni;
• Disponibilitate de stoc ridicată atât pe partea de vehicule noi, cât și rulate, ținand cont că TH reprezintă aproximativ 7% din producția mondială a DAF;
• Prețuri agresive pe partea de piese, dar și furnizori noi în portofoliul EVW;
• Suport pe partea de service, ITS, tractare și garanții în toate țările în care TH deține ateliere de service;
• Finanțare internă (subiect care, în scurt timp, va deveni realitate și un atu pe piață);
• Dezvoltarea diviziei de dezmembrări (un alt proiect la care se lucrează în această perioadă).

EVW Holding continuă investițiile în rețeaua de service, atât prin prisma deschiderii de noi locații cât și prin dezvoltarea celor deja existente sau trecerea spre locații proprii în zona unde momentan este în chirie. Totodată, focusul va fi și pe dezvoltarea dealerului din Chișinău și pe obținerea unei cotații mai bune pe piața din Republica Moldova.

MEq
By MEq octombrie 1, 2019 10:35

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION