Epiroc lansează un sistem de pompare a rășinilor sintetice pentru instalarea de ancoraje subterane

MEq
By MEq august 13, 2019 15:17

Epiroc lansează un sistem de pompare a rășinilor sintetice pentru instalarea de ancoraje subterane

Una dintre cele mai dificile sarcini de consolidare a rocilor în aplicațiile subterane și de construcții de tuneluri este instalarea, pe termen lung, a ancorajelor forate în condiții de rocă slabă (fracturată și puțin rezistentă). Ca urmare, ancorajele în rocă reprezintă, adesea, un punct nevralgic în ciclul de foraj și explozie, ceea ce duce la dificultăți privind estimarea programării sarcinilor de lucru. Împreună cu LKAB, un partener principal al proiectului Sustainable Intelligent Mining Systems (SIMS), Epiroc a dezvoltat o soluție la această problemă.

Adesea, pământul friabil lasă găurile ancorelor forate blocate sau parțial blocate. Acest lucru încetinește sau, în cel mai rău caz, împiedică introducerea agenților de legătură – precum suspensia (laptele) de ciment sau cartușele de rășină – în gaura ancorei. Soluția oferită de Epiroc și LKAB va permite o alternativă de ancorare mai rapidă, mai fiabilă și mai rentabilă din punctul de vedere al costurilor pentru consolidarea pe termen lung a rocilor în condiții dificile de sol.

„Un factor important pentru obținerea unei soluții viabile de consolidare a rocilor este acela de a avea un sistem în care designul ancorei, agentul de legătură și instalația de forat pentru ancoraje să lucreze împreună pentru a asigura o instalare robustă și fiabilă a ancorelor”, spune Peter Bray, Global Product Manager, Epiroc. „Pentru aceasta, Epiroc a lucrat în strânsă colaborare cu un principal furnizor de ancore și produse chimice sintetice pentru a crea un sistem de ancoraje care să rezolve problemele pe care se întâmpină ancorajele pe termen lung în condiții de rocă slabă”, a mai spus Bray.

Rezultatul acestei conlucrări este un sistem integrat de pompare a rășinii sintetice din două componente, care poate fi utilizat cu o ancoră tip Self-Drilling Anchor (SDA), în condiții de sol mai dur, sau, alternativ, cu o ancoră șpiț în două trepte, în condiții de sol mai moderate.
Sistemul integrat de rășini sintetice pompabile de la Epiroc este proiectat pentru a fi utilizat pe utilajele mecanizate de instalare a ancorelor, modelele Boltec M și Boltec E.

MEq
By MEq august 13, 2019 15:17

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION