100 de ani de Tadano

MEq
By MEq July 9, 2019 11:51

100 de ani de Tadano

Povestea companiei începe cu Masuo Tadano. Pe 29 august 1919, Tadano a fondat un atelier de sudură în Hokkaido, Japonia, pe care l-a numit Tadano. În timp, această companie a devenit o poveste de succes: de la un singur om a crescut la peste 3.200 de angajați – o companie mică a devenit un grup internațional de companii. Business-ul s-a dezvoltat pentru a îngloba dezvoltarea, producția și distribuția de echipamente de ridicare de înaltă tehnologie.

Valori ce asigură continuitatea
Considerând că lucrurile bune sunt simple, dar eficace, filozofia Tadano se bazează pe cei trei C: Creație (Sozo), Contribuție (Hoshi) și Cooperare (Kyoryoku). De asemenea, deosebit de importantă este siguranța; pe de o parte, pentru toți cei ce dezvoltă și implementează produsele și serviciile Tadano, iar pe de altă parte, pentru toți cei care le folosesc. Nu în ultimul rând, o mare importanță este acordată creșterii eficienței – în general în procesele de business și în special în relația cu clienții.

Prezența globală creează valoare adăugată
Cu unități de producție în Japonia, Germania, Statele Unite și Thailanda, compania caută să îndeplinească atât cerințele individuale, cât și pe cele specifice fiecărei țări, cu o gamă largă de serii de modele. În unele cazuri, sinteza diferitelor mentalități a ajutat compania să progreseze – de exemplu, combinația dintre standardele germane de inginerie și cele japoneze de calitate.

Portofoliul de produse Tadano cuprinde macarale tot-teren și pentru teren accidentat, macarale telescopice pe șenile, macarale pentru camioane, precum și platforme de lucru aeriene. Pe scurt, toate echipamentele esențiale de ridicare contemporane. Întregul portofoliu stă la baza noului obiectiv pe termen lung al Tadano: să devină nr. 1 în lume în industria echipamentelor de ridicare.

Inovațiile ușurează manevrarea macaralelor
Aproape nimic nu dezvăluie mai bine vitalitatea și dinamismul unei companii ca numărul și calitatea inovațiilor aduse pentru a ajuta la modelarea industriei din care face parte. Astfel, anul acesta la expoziția internațională Bauma, Tadano a prezentat o serie de inovații importante, pentru o mai mare eficiență în operarea unei macarale. Una dintre acestea este “Lift Visualizer” – care îi permite operatorului să urmărească procesul de ridicare, coborâre și mutare a încărcăturii prin intermediul unei camere video (bird’s-eye view) montate la înălțimea cârligului macaralei. O alta este “Lift Compass” – care reduce semnificativ volumul de lucru al soferului, permițându-i să mute o sarcină din punctul A în punctul B folosind un singur joystick (un pas spre o operare automată și sigură).

Alte inovații includ “Human Alert System” și “Wide Sight View”. Primul oferă informații prin intermediul unei camere video despre obiectele greu de văzut (precum bicicliștii ce rulează pe partea stângă a vehiculului). Dacă există o amenințare de coliziune, șoferul este avertizat. Pe de altă parte, “Wide Sight View” oferă operatorului o vedere clară asupra întregii periferii a macaralei, în orice moment, prin intermediul a patru camere video. Cea de-a cincea inovație Tadano prezentată la Bauma 2019 este “Hello Data Link” – un sistem care face posibilă recuperarea unei game largi de informații despre condițiile exterioare ale macaralei.

Extinderea portofoliului de produse
Prin achiziționarea de acțiuni și active de la Terex Corporation, Tadano a preluat marca Demag Cranes, cu sediul în Germania. Astfel, Tadano se va putea implica în viitor în segmentul macaralelor pe șenile cu braț cu zăbrele. În plus, odată cu această achizție, extinderea gamei de macarale tot-teren va răspunde nevoilor tuturor clienților Tadano. Per ansamblu, este o creștere semnificativă a prezenței globale și, prin urmare, o bornă importantă în atingerea obiectivului definit al Tadano de a deveni nr. 1 în industria echipamentelor de ridicare.

MEq
By MEq July 9, 2019 11:51

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest