Echipamentele electrice pentru construcții Wacker Neuson și Bomag vor împărți aceeași baterie

MEq
By MEq aprilie 27, 2021 17:25

Echipamentele electrice pentru construcții Wacker Neuson și Bomag vor împărți aceeași baterie

O baterie, mai multe utilaje: abordarea „one for all” capătă un sens complet nou la Wacker Neuson. Începând din toamna lui 2021, bateria modulară, reîncărcabilă (pentru echipamente de construcții) dezvoltată de Wacker Neuson va fi compatibilă și cu echipamentele de compactare ușoare fabricate de Bomag. Clienții vor beneficia de o logistică simplificată a șantierului și de economii de costuri atunci când investesc în echipamente alimentate de la baterii, creând un impuls puternic pentru adoptarea mai largă a echipamentelor fără emisii pe șantierele de construcții.

Pentru dezvoltarea bateriei reîncărcabile, Wacker Neuson a adoptat din start conceptul „one for all”. Această abordare permite utilizatorilor să opereze diferite echipamente de construcții, cum ar fi maiurile și plăcile vibratoare, folosind o singură baterie. Astfel, clienții trebuie să investească doar într-o singură baterie reîncărcabilă cu încărcător. Aceasta abordare va genera un potențial suplimentar de sinergii și economii în viitor, deoarece bateriile vor fi compatibile și cu echipamentele de construcții fabricate de Bomag.

Punerea la dispoziție a acestei tehnologii de baterie pentru un concurent de pe piața echipamentelor de compactare a solului nu reprezintă pentru Wacker Neuson un conflict de interese: „Credem cu tărie că tot mai multe șantiere de construcții ar putea fi exploatate fără a produce emisii directe de noxe, în special în zonele urbane”, explică Stefan Pfetsch, director general al centrului de competență al companiei pentru echipamente de compactare Wacker Neuson. „Bateria noastră interschimbabilă are potențialul de a alimenta o gamă largă de echipamente de construcții. Permițând unui alt producător să folosească bateria noastră, accelerăm și mai mult adoptarea echipamentelor de construcții fără emisii și subliniem angajamentul Wacker Neuson de reduce amprenta de carbon.”

Portofoliul de echipamente cu emisii zero al Wacker Neuson include maiuri, plăci vibratoare, precum și excavatoare cu acționare electrică, dumpere pe roți și pe șenile și încărcătoare frontale compacte. „În prezent, acest portofoliu poate deservi un întreg șantier urban, fără a avea emisii directe. Până la 93% din emisiile de CO2 pot fi economisite, în comparație cu un produs convențional din aceeași clasă. Ca atare, gama noastră de echipamente cu emisii zero are o contribuție valoroasă la atingerea obiectivelor climatice”, adaugă Alexander Greschner, CSO al Wacker Neuson Group. „Aceste produse oferă beneficii clare din punctul de vedere al costurilor: în unele țări, de exemplu, clienții pot economisi impozitul pe CO2. Alte guverne susțin în mod proactiv folosirea utilajelor electrice prin stimulente fiscale sau favorizând contractorii care promit în licitații emisii de CO2 mai mici.”

Wacker Neuson a prezentat primul mai cu baterie din lume în 2014, marcând primul produs din gama sa cu emisii zero. Astăzi, portofoliul include șapte produse pentru construcții (maiuri, plăci vibratoare și vibratoare interne), toate putând fi alimentate de aceeași baterie. Până în prezent, Wacker Neuson oferă cel mai larg portofoliu de pe piața de echipamente de construcții alimentate de baterii și destinate utilizatorii profesioniști, iar în viitorul apropiat vor mai urma și alte produse suplimentare.

MEq
By MEq aprilie 27, 2021 17:25

Advertising

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

Subscribe to Newsletter

OPINION