Echipamente Jungheinrich cu tehnologie Litiu-ion

MEq
By MEq februarie 18, 2021 20:55

Echipamente Jungheinrich cu tehnologie Litiu-ion

Echipamentele Jungheinrich Litiu-ion oferă mai multe avantaje decât cele dotate cu obișnuitele baterii cu electrolit (Plumb-acid). Printre acestea se numără: încărcare ultrarapidă (pe durata pauzelor de lucru), o disponibilitate de 24/7, flexibilitate în operațiunile zilnice – garantând o operare îndelungata pentru mai multe schimburi de lucru. În plus, aceste baterii nu necesita întreținere și au zero emisii. | M. Equipment

Bateriile Li-Ion au revoluționat piața utilajelor electrice de transport în incintă. Aceste celule energetice de mare randament se diferențiază de bateriile cu electrolit (Plumb-acid) prin performanța lor concretizată în: anduranță în operare, timpii de încărcare reduși și eliminarea întreținerii.

În cursa pentru electromobilitate în intralogistică, Jungheinrich controlează deja tehnologia Li-ion. În 2011, Jungheinrich a început producția modelului EJE 112i, primul echipament Li-ion proiectat în serie, iar de atunci a dezvoltat tehnologia Energy & Drive Systems (EDS) și a extins constant portofoliul de echipamente cu baterii Li-ion. În prezent, aproape întreaga flotă Jungheinrich este pregătită să funcţioneze cu baterii Li-ion.

Baterii sigure
Bateriile Li-ion Jungheinrich sunt fabricate folosind cea mai sigură chimie celulară disponibilă, fosfatul de fier și litiu (nu are caracter toxic și nu eliberează gaz). Sistemul, dezvoltat special pentru gestionarea bateriilor, utilizează funcții foarte rafinate pentru a monitoriza fiecare celulă și pentru a evita pericolul. Mai mult, bateriile Li-ion consumă cu 20% mai puțină energie decât bateriile convenționalele Pb-acid.

Jungheinrich pune la dispoziție o gamă largă de utilaje cu Litiu-ion, de la transpaleți electrici până la stivuitoare cu catarg retractabil. Întregul portofoliu de stivuitoare este pregătit pentru trecerea la noua tehnologie Li-ion, ceea ce înseamnă că orice utilaj cu baterie Pb-acid poate beneficia de o baterie cu Li-ion. În același timp, Jungheinrich a dezvoltat utilaje inovative cu tehnologie Li-ion integrată, unde puterea echipamentului se îmbină cu puterea bateriei, pentru o eficiență maximă. De altfel, în prezent, niciun alt furnizor de soluții intralogistice din lume nu are mai multe echipamente cu Li-ion decât Jungheinrich.

Transpaleții electrici Li-ion cu operare la mare înălțime sunt ideali pentru transferul și depozitarea paleților la orice înălțimi și pe orice distanțe: pe distanțe scurte, în modul de operare pedestru, pe distanțe medii, în modul de operare combinat pedestru/ride-on sau echipate cu un scaun pentru operator, pentru distanțele lungi. Sunt disponibile și modele entry-level pentru operațiuni ușoare.

Cu o eficiență dovedită în toate situațiile, stivuitoarele cu Li-ion pot fi utilizate în orice depozit. Modelele cu catarg retractabil impun noi standarde prin designul lor revoluționar si capacitatea foarte mare de ridicare (în special în condiții de lucru dificile).

Timpi scurți de încărcare
Bateriile Li-Ion sunt mereu încărcate cu energie și gata de funcționare, autonomia lor depășind durata unui schimb de lucru. La o încărcare intermediară de doar 30 de minute, bateriile de 24V se pot încărca până la 50%. Posibilitatea încărcări rapide sau intermediare (în pauze sau în perioadele de staționare) asigură disponibilitatea continuă a echipamentului, 24/7, sporind flexibilitatea în activitatea de zi cu zi în depozit.

Performanțe ridicate constante
Bateriile Li-ion au performanţe superioare celor cu electrolit. Rezistenţa ridicată la descărcare şi tensiunea constantă fac ca puterea disponibilă să fie mai multă decât în cazul bateriilor Pb-acid, chiar daca când bateria este aproape consumată. Bateriile recuperează energie în timpul frânării, iar valoarea totală a eficienței permite o economie de energie mai mare cu până la 20%. Iar comunicarea optima dintre baterie şi unitatea de încărcare asigură încărcarea rapidă şi eficientă.

Timpi de așteptare zero
Bateriile Li-ion sunt mereu gata pentru următorul start. Nu necesita pauze, au costuri de întreținere 0 și nu au emisii de gaz. Astfel, proprietarii sau operatorii nu vor pierde timp sau bani pentru întreținere, reparația bateriei sau alte cerinţe ce țin de infrastructură. La bateriile Li-ion, timpii morţi sunt eliminați.

Baterie cu durată lungă de viață
Bateriile Li-ion au performanţe impresionante în toate stadiile, deoarece rezistă de trei ori mai mult decât în cazul unităţilor tradiționale de stocare a energiei. Durabilitatea lor extraordinară şi eficienţa crescută sunt o garanție a investiției.

Sistem sincronizat
Ca furnizor de sisteme complete intralogistice, Jungheinrich oferă un sistem cuprinzător, interconectat, în care bateria, unitatea de încărcare și utilajul comunică perfect, reducând semnificativ necesarul de energie. Secretul consta în faptul ca Jungheinrich este primul furnizor de echipamente industriale din lume care își produce propriile baterii Li-ion și le implementează la nivelul gamei sale de produse.

MEq
By MEq februarie 18, 2021 20:55

Advertising

SEARCH SOMETHING

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

OPINION